VILL HJÄLPA TILL. Lisa Hedengren leder ett projekt som syftar till att hjälpa hjärnskakningsdrabbade spelare att få hjälp..
SHL

De startar nätverk för spelare som drabbats av hjärnskakningar: ”Gäller att våga prata om det”

Hjärnskakningar förstörde hennes egen spelarkarriär. Nu är Lisa Hedengren med och leder ett projekt för att ge hockeyspelare som lider av sviterna efter hjärnskakningar råd och stöd.
– Målet i sig är att kunna dra in experter och hjälpa spelarna att få hjälp med just det som de behöver, säger Lisa Hedengren till hockeysverige.se.

SOLNA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter vad som till stora delar varit en treårig mardröm mår Lisa Hedengren äntligen bra. Hennes karriär i SDHL och Damkronorna tog abrupt slut efter den sista av flera hjärnskakningar. Sedan dess har hennes energi och ansträngningar gått åt till att hitta en fungerade tillvaro.
– Det här är första gången på väldigt länge jag inte behöver gå runt och vara orolig, säger hon när vi ses på ett fik i Solna.
– Jag är mer stabil nu, har inte de där värsta huvudvärkstopparna lika ofta.

Hedengren, som hunnit bli 27 år, har tillägnat de senaste åren åt att vara assisterande tränare i AIK:s damlag. Ett hockeybås är kanske inte har varit en ideal miljö för någon som försöker återhämta sig efter sviterna av en hjärnskakning. Men som Lisa själv uttrycker det:
– Psykiskt har det varit bättre än om jag skulle ställa mig vid sidan och inte göra någonting alls. Det har räddat mig. Jag har inte hamnat i någon mörk depression, vilket är väldigt vanligt och fullt förståeligt. Jag vet ju själv vilka dåliga tankar man har ibland. Hade jag inte haft hockeyn kvar hade jag lättare hamnat i en sådan ond cirkel.

NÄTVERK AV AKTIVA OCH PENSIONERAD ELITIDROTTARE

Många är också de som har hamnat just där.

Vi har hört de mörka historierna från före detta spelare som Sanny Lindström, Anton GrundelJohan Franzén och alldeles för många andra. Historierna om hur de legat utslagna i ett mörkt rum i en tröstlös väntan på förbättring, på en vardag där de åtminstone orkar med att vara sociala eller ta sig utanför hemmets väggar.

Men trots att vi hört historierna är det svårt att sätta sig in i vad det egentligen innebär. Vad man går igenom rent mentalt och vilka påfrestningar en hjärnskada kan medföra.

Det är därför Lisa Hedengren tillsammans med företaget We Are You håller på att starta ett projekt som ska kunna erbjuda stöd till utsatta spelare. We Are You är i grund och botten ett nätverk av aktiva och före detta elitidrottare som antingen förbereder sig på ett liv efter karriären eller på att hitta rätt när rampljuset har slocknat.

KRAFT I ATT DELA MED SIG

En av initiativtagarna bakom We Are You, den före detta hockeyspelaren Sebastian Lauritzen, fick precis som Lisa Hedengren karriären spolierad av hjärnskakningar. När de började prata om sina erfarenheter kom de fram till att det fanns en kraft i att kunna dela med sig av sina upplevelser, att på så vis kunna hjälpa varandra att finna en väg framåt.
– Diskussionen kring hjärnskakningar i media kretsar ju egentligen enbart runt tacklingarna. Det är givetvis en bra diskussion att ha, men vi vill nå ut till spelarna som faktiskt drabbas. Det är där vi vill hjälpa till genom att försöka samla dem och skapa en plattform, säger Lisa Hedengren.
– Målet i sig är att kunna dra in experter och hjälpa spelarna att få hjälp med just det som de behöver. Att spelarna kan tipsa om en viss läkare, kiropraktor eller sjukgymnast.
– Jag vet själv att det är lite som att kliva ned i ett svart hål. När det blir de här jobbigaste symptomen så vet egentligen ingen vad det beror på eller varför man får de här sviterna. Läkarna vet inte heller. Då blir det nästan upp till en själv att hitta hjälp, vilket inte är jättelätt när man inte mår bra. Man har ingen ork att ta tag i saker. Att då hitta det nätverket och hjälpa spelare i den situationen tror jag skulle betyda mycket.

Hon tror också på kraften i samtal och kommunikation. Problemet för många som drabbas är att de inte kan artikulera för folk i sin omgivning vad de upplever. Att då finna andra med samma erfarenheter som vet vad man går igenom efter en hjärnskakning kan betyda mycket, menar Lisa.
– Min vision är att kunna ha som ett klotterplank för spelare, att kunna få ur sig vad de känner och kunna ställa frågor och veta att de som svarar faktiskt har gått igenom samma sak själva.


Foto: Ronnie Rönnkvist

JOBBIG KONTAKT MED FÖRSÄRKINGSKASSAN

Ett stort problem som många av de hjärnskakningsdrabbade spelarna i Sverige fått brottas med är försäkringskassan och deras syn på vad en hjärnskakning innebär. Lisa Hedengren är en av dem. Det märks tydligt på sättet som hon himlar med ögonen när ämnet kommer på tal.
– Jag hade en läkare som var jättebra, som trodde på mig. Vi skickade in papper till försäkringskassan och de nekade hela tiden med förklaringen att det inte var tillräckligt att gå på. Min läkare skrev om papperen tre gånger för att förtydliga att ”Lisa kan inte jobba, hon kan inte ta sig till ett jobb”. Så det är verkligen ett jättestort problem.
– Första gången jag var i kontakt med dem själv och förklarade att jag hade drabbats av en hjärnskakning fick jag bara svaret ”jamen det går ju över på tio dagar, det är okej”. Man får hela tiden försvara sig själv och det är inte det man vill göra när man mår så dåligt.

Här är det inte lika lätt att kunna ge tips och råd till andra utsatta?
– Jag önskar jag hade ett bra svar på hur man skulle kunna rätta till det. I mitt fall var det bara att jag hade en läkare som orkade fajtas med mig för att få intygen att gå igenom. Jag förstår att det varit mycket fusk gentemot försäkringskassan, att de måste vara försiktiga med var pengarna går, men det måste gå att hitta ett bättre sätt.
– Själva hävdar de att de måste se till hela arbetsmarknaden och att jag/man därför borde kunna hitta ett jobb som man kan ta. Jag har svårt att se vad det skulle vara som man skulle kunna göra i ett mörkt rum när det känns som om hela världen håller på att rasa ihop…


Foto: Bildbyrån/Christian Örnberg

”BLI EN RÖST OCH ÖKA MEDVETENHETEN”

Nästa steg i projektet är att samla ihop drabbade spelare och mobilisera kraft för att göra skillnad.
– Första steget är att konkret sätta vad vi vill göra. Samtidigt som vi har vår idé att hjälpa spelarna så har hockeyförbundet sin nollvision när det gäller hjärnskakningar. Vi vill inte att det ska vara någon tävling mellan projekten, utan vara en del av utveckling framåt och kanske vara spelarnas röst där, säger Lisa Hedengren.

Just nu pågår arbetet med att engagera fler spelare i verksamheten. Ju större deras plattform växer sig, ju mer gott kan man göra och ju mer inflytande kan man ha, tror Lisa.
– Det gäller att spelarna vågar börja prata om det, och det tycker jag mig se att fler och fler faktiskt gör. Förhoppningen är att det ger ringar på vattnet och får fler och fler att våga öppna upp sig och ansluta till nätverket. Det är då jag tror att vi kan göra skillnad.

Bortsett från att bygga en plattform och ge stöd åt utsatta spelare, vad vill ni uppnå med projektet?
– Definitivt att bli en röst i debatten och att öka medvetandet och kunskapen kring hjärnskakningar. Vad det faktiskt innebär att få de här långvariga sviterna och vad det kan göra för livet. Jag ser framför mig att får vi tillräckligt många med oss, då kanske vi skulle kunna ha seminarier runtom i landet där spelare berättar sina historier och att vi bjuder in tränare, spelare och föräldrar för att sprida vad som kan hända.
– Förhoppningsvis är det sådant som kan få effekter, att vi ökar respekten för varandra ute på isen och vara mer uppmärksam. Och att föräldrar kan känna sig lugnare. För det är viktigt att komma ihåg att de flesta hjärnskakningar inte får långvariga sviter, att de kan gå över på två veckor.
– Men ge föräldrar, tränare och andra en guide på symptom man kan titta efter om man misstänker att någon drabbats. Och samtidigt visa vad det finns för sorters hjälp, var man kan vända sig och hur man bör hantera det. Det är viktigt för mig att sprida den sortens medvetenhet.

En annan konkret idé på hur man ska öka den medvetenheten är att sätta upp affischer i alla ishallar i Sverige. Affischer med den sortens information som Lisa Hedengren beskriver ovan.
– Sedan ska man kunna anpassa dem geografiskt efter var man befinner sig. Är du i Göteborg, då ska det finnas kontaktinformation till läkare eller specialister du kan uppsöka i Göteborgsområdet. Bara att det syns var hjälpen finns är viktigt, för det är ofta det som är svårt, att hitta rätt när olyckan väl har varit framme.

Projektet är fortfarande i sin linda, men Lisa Hedengren har stora förhoppningar om att hon och We Are You ska kunna göra skillnad på sikt. Och förhoppningsvis kunna ta det så långt att deras arbete en dag bidrar till att färre hockeyspelare drabbas av hjärnskakningar.
– Det är en lång resa dit, men det finns otroligt mycket som vi spelare gemensamt skulle kunna uppnå. Jag tror stenhårt på det här projektet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 24 mars
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten