Sök
Filip Hållander.
SHL

Storlöftet valde Luleå: ”Hoppas få utvecklas jäkligt bra med Bulan”

Filip Hållander åkte ur SHL med Timrå men blir kvar i ligan. Nästa säsong spelar 18-åringen i Luleå.
– Det är nog väldigt bra för just min utveckling att gå till ett lag som var riktigt bra redan förra säsongen, säger han till hockeysverige.se.

Idag stod det klart att Pittsburgh kommer låna ut Filip Hållander till Luleå kommande säsong. Junior-VM spelaren var utlånad till sin moderklubb Timrå förra säsongen och var där med om att den 8:e april degraderas från SHL till Hockeyallsvenskan, ett minne som svider långt in i hjärtat hos 18-åringen.
– När slutsignalen gick blev det som en blackout och givetvis jättetufft. Då var jag jäkligt ledsen, mycket tårar och känslor. Riktigt då förstod jag nog inte riktigt vad som hade hänt, berättar Filip Hållander för hockeysverige.se timmarna efter det att han blivit klar för spel i Luleå kommande säsong.

Det stod 3-3 i matcher mellan Timrå och Oskarshamn inför den sjunde och avgörande matchen. Trots hemmaplan förlorade Timrå med 0-3.
– Jag tycker att Oskarshamn var bättre spelmässigt i kvalet än vad vi var. Sedan tycker jag att vi skulle kunna slagit dom ändå, men vi hittade kanske inte det riktiga sättet vi skulle spela mot dom för att vara som mest effektiva.
– Vi fick åka väldigt mycket skridskor medan Oskarshamn fick spela sitt spel. Vi hamnade lite i deras fälla.
– Sedan är det såklart små marginaler. Vi hade kunnat avgjort i match sex eller dom vunnit fler matcher på övertid, men i slutändan tycker jag ändå att det lag som vinner i bäst av sju matcher vinner rättvist. Självklart var det tufft, men det är så här hockey är.

”VI HADE MER ATT FÖRLORA”

Förra säsongen var Timrå underdogs när laget tog sig upp till SHL efter vunnit finalserien mot Karlskrona. Den här säsongen var det tvärt om, att man var favorittippade.
– Det var inte så stor skillnad bara för att vi var favoriter, det tycker jag inte. Däremot var det skillnad på så vis att vi nu hade lite mer att förlora. Vi kom från en grundserie med ett lite sargat självförtroende som lag. Vi hade inte den här ”boosten” på samma sätt som vi hade säsongen innan då vi hade vunnit väldigt mycket.
– Det är två motsatser givetvis. Vi hade även nu hade ett bra go i laget, men vi förlorade ganska mycket matcher, var ganska avhängda tidigt ändå och fick spela ganska många matcher som inte betydde någonting. Det tar på psyket såklart.

Filip Hållander steg in i SHL som 18-åring och hans säsong var trots degraderingen imponerande. På 45 matcher svarade han för sju mål och totalt 21 poäng.
  Jag tycker ändå att det har gått ganska bra. Framförallt blev det bättre och bättre under säsongen.
– Sedan är det en stor förtjänst att jag har fått spela väldigt mycket, haft en bra roll där jag spelat mycket powerplay och i viktiga situationer. ”Freddan”
(Fredrik Andersson) har gett mig förtroende att få spela i dom olika situationerna, men jag har också tagit vara på chanserna när jag fått dom och med det fått fortsatt förtroende.
– Det var ändå lite skillnad på att komma upp i SHL från att ha spelat i Hockeyallsvenskan, men desto längre säsongen led ju bättre gick det och jag kände mig mer trygg. När man känner sig trygg kan man också gå ut och spela sitt spel. Då blir det också mycket enklare.

HAR FÖLJTS AV PITTSBURGH

Du är utlånad av Pittsburgh, hur har deras organisation följt dig under säsongen?
– Dom har varit och kollat på några matcher. Sedan har deras assisterande General Manager, Bill Guerin, varit över en gång och deras development coach en gång. Annars följer dom nog mig mest på TV.
– Den svenska scouten, Tommy Westlund, har varit och kikat på några matcher och vi har pratat lite. Vi har också kommit överens om att vi inte prata så jätte ofta utan att det räcker med några gånger under en säsong. Vi stämmer av hur läget är och om jag har några skador och så vidare.

Vilka signaler har du fått om framtiden från Pittsburgh?
– Inga speciella mer än att jag ska fokusera på nästa säsong i Sverige. Sedan tar vi det därifrån. Så har det egentligen varit under hela tiden.
– Nu ska jag spela i Luleå nästa säsong och då ska jag fokusera på det fullt ut. Det ska inte vara något att jag kanske ska åka över ändå eller kanske inte. Det känns bäst att ha fullt fokus på Luleå och då behöver jag inte heller tänka så mycket.

”FICK EN JÄTTEBRA KÄNSLA AV LULEÅ”

Men Filip Hållander åker över till Pittsburgh i sommar för att fortsätta bekanta sig med sin NHL-organisation.
– Jag åker i alla fall över på ”development campen”. Rookie-campen har vi inte hört något om, men det är tag kvar dit. Jag pratade med agenten för någon dag sedan då det blev klart med Luleå, men vi har inte pratat så mycket om Pittsburgh. Vi får se vad som händer när det börjar närma sig.

”Bulan”.

Varför valde du just Luleå?
– Jag fick en jättebra känsla av Luleå och jag sa redan från början att jag skulle gå på magkänslan. Jag tycker att min spelstil kommer att passa bra in där, men det viktigaste är att jag hoppas att få utvecklas jäkligt bra där uppe med ”Bulan” (Thomas Berglund) och dom andra som tränare.
– Det är nog väldigt bra för just min utveckling att gå till ett lag som var riktigt bra redan förra säsongen. Det kommer bli en utmaning, men ett bra steg att ta. Jag kommer inte ”bli bekväm” utan kriga varje dag för att få behålla min plats i laget eftersom det är ett lag med mycket bredd, speciellt på forwardssidan. Jag kan inte ta något för givet.

Det blir också en lite annan roll för Filip Hållander eftersom han i Timrå hade mer eller mindre än given tröja i varje match.
– Så har det varit. Den här säsongen har jag kunnat känna, lite i alla fall, att jag har kunnat göra några dåliga matcher, men ändå ha platsen kvar.
– Jag vill ta det steget, vilket var en anledning till att jag gick till Luleå, att innan jag åker över får vara i den miljön som är där uppe med en väldig konkurrens. Att få vara i en miljö där jag varje gång kommer till ishallen måste visa att jag verkligen vill spela och att coachen ska spela mig.
– Där borta handlar allt om konkurrens. Är man i AHL slåss alla om samma platser för att komma upp i NHL. Spelar du sedan i NHL handlar allt om att få vara kvar där uppe. På så vis kan det vara bra för mig att känna på konkurrensen som är i Luleå.   

HYLLAR BULAN

Som tränare i Luleå får Filip Hållander Thomas Berglund som coach, en ledare som 18-åringen hört mycket gott om.
– Jag har hört jättebra saker om ”Bulan” från folk jag pratat med, agenter, scouter och så vidare. Pittsburgh tycker också att han verkar vara jättebra.
– Han har gjort väldigt bra saker i Brynäs och man kan också se till allt han har gjort i Luleå. ”Bulan” är en tränare som kräver mycket och verkligen säger vad han tycker. Det är bra med en tränare som inte lägger några fingrar emellan.

Var Pittsburgh med och valde klubb åt dig?
– Nej, dom var inte med så. Självklart hade dom invändningar på vissa saker, men i slutändan var det mitt beslut vart jag ville spela, avslutar nyblivne Luleå-forwarden. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten