Marcus Johansson
NHL

Avgjorde match sju – i natt låg svensken bakom ny seger

ANNONS

Marcus Johansson tycks ha funnit sig till rätta. Efter att ha avgjort serien mot Toronto låg han bakom en ny vinst i natt, via två viktiga assist i 3-2-vinsten mot Columbus.
– Den här gruppen är väldigt speciell, säger svensken enligt nhl.com.

Både Joakim Nordström och Marcus Johansson gjorde mål för Boston i match sju mot Toronto och den sistnämnde gjorde målet som stod som matchavgörande, och alltså skickade Bruins vidare. Johansson har haft det ganska jobbigt sedan flytten till topplaget men tycks onekligen ha funnit sig till rätta nu.

I nattens match mot Columbus var det han och ett annat sent nyförvärv, Charlie Coyle, som blev hjältar. Johansson hittade nämligen fram till kedjekamraten till både 2-2-målet med blott 4:35 kvar av matchen, och till övertidsavgörandet som kom 5:15 in i den fjärde perioden. 1-0 i matcher till Boston Bruins, alltså.
– Den här gruppen är väldigt speciell. Jag menar, ingenting kan störa oss. Sättet vi klev upp på efter att de gjorde sina två mål är väldigt speciellt, säger Johansson enligt nhl.com.

TVÅ MÅL PÅ 13 SEKUNDER

Ja, för det var alltså Columbus som hade greppet efter två blixtsnabba mål i den tredje perioden. Noel Acciari gav Boston ledningen i den första perioden innan Columbus vände på steken via två fullträffar på 13 sekunder i den tredje. Brandon Dubinsky och Pierre-Luc Dubois gjorde målen.

Men det är alltså Boston, som många ser som huvudfavorit till Stanley Cup, som leder serien med 1-0 i matcher. De tog sin tredje raka vinst och gav Blue Jackets deras första under slutspelet.
– Jag var bara lättad över att vi vann. Jag brydde mig inte om vem som gjorde mål om jag ska vara ärlig, sade matchvinnaren Charlie Coyle, som nu gjort fem mål på åtta matcher under slutspelet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL