Sök
KARRIÄRSLYFT? Sebastian Wännström lämnade HV71 för Leksand och hoppas nu hitta tillbaka till nivån han hade för några år sedan.
SHL

Lämnade HV71 – nu söker han karriärslyft i Leksand: ”Jag vill komma tillbaka till den spelaren jag var tidigare”

Efter två turbulenta säsonger i HV71 med skador och petningar lämnade Sebastian Wännström klubben. Han blev istället klar för Leksand och hoppas att han kan hitta tillbaka till nivån han hade när han spelade i Rögle och var landslagsman.
– Jag vill komma tillbaka till den hockeyspelaren jag var innan skadorna, säger 28-åringen till hockeysverige.se.

Sebastian Wännström värvades till HV71 efter att ha fått sitt stora genombrott i Rögle. Han förväntades då ta stora kliv i sin karriär och bli en toppspelare. En skada förstörde den första säsongen i Jönköping och under den andra säsongen fick han kämpa med att få speltid och var utanför laget under slutdelen på säsongen.

Han summerar ändå sina två år i klubben som roliga och att det var en bra tid för honom, trots att det var en del upp och ner. Han tycker dock att det nu är skönt att gå vidare i sin karriär.
– Ja, det blev lite så med en del strul. Det var riktigt tufft att ta sig tillbaka från skadan under det första året. I år fick jag kämpa för med istiden, Helt ärligt så var det en skitsäsong. Det var tufft att jag fick inte spela så mycket som jag hade önskat. Jag tycker ändå att det gick rätt så bra när jag väl spelade.
– Det känns bra att gå vidare nu, faktiskt.


SKADEBESVÄR Sebastian Wännström stod för en fantastisk första halva på säsongen 16/17 i Rögle och var en av SHL:s bästa spelare. En hjärnskakning förstörde dock säsongen och därefter har 28-åringen inte lyckats nå samma höjder igen. Foto: Bildbyrån

SKA HITTA TILLBAKA TILL SPELET I RÖGLE

Under Gävlesonens andra säsong i Rögle, 2016/17, kom det stora genombrottet som alla spelare längtar efter. Efter 20 matcher i SHL ledde Wännström poängligan med 18 poäng och han hade även blivit uttagen till Tre Kronor under hösten. Då kom bakslaget. En hjärnskakning satte stopp för fortsatt spel under säsongen och han fick även lämna klubben under sommaren. Efter att utvecklingen halkat efter lite i HV vill han nu få ett karriärslyft i och med sin flytt till Leksand.

Blir det som en nystart för dig nu att komma till Leksand?
– Ja, det tycker jag verkligen. Jag känner mig fräsch i kropp och knopp och det känns verkligen inspirerande att komma till Leksand och fortsätta min karriär där.
– Jag vill komma tillbaka till den hockeyspelaren jag var innan skadorna. Jag tänker framför allt på tiden i Rögle då. Jag vill kunna bidra med SHL-rutin och försöka spela en bra hockey. Jag ska köra på och fortsätta utvecklas.

”VAR PÅ VÄG TILL ANDRA SHL-KLUBBAR – MAGKÄNSLAN SADE LEKSAND”

Eftersom Sebastian Wännström inte fick spela lika mycket som han förväntades så gick det flera rykten om att han skulle lämna HV71. Bland annat sades Brynäs vara ett alternativ för 28-åringen som är född i Gävle och tog SM-guld med klubben 2012. Detta förnekades dock av agenten i en intervju med Sportbladet. Även utlandsspel ska ha funnits på forwardens radar då det fanns finska klubbar som uppgavs vara intresserade.
– Det ryktades hela säsongen om flera olika klubbar för min del. En del rykten stämde, en del var felaktiga. När Leksand gick upp till SHL och ett erbjudande från de kom upp på bordet så kändes det som rätt steg att ta i min karriär just nu.

Varför föll valet på just Leksand?
– Jag hade ett bra snack med sportchefen där (Thomas Johansson) och det kändes bra. Däremot så var jag på väg till några andra klubbar i SHL innan det blev klart att Leksand gick upp. När de kom upp på bordet för mig så gick jag på magkänslan för det kändes bra.


POÄNGSTARK Trots att han fick begränsat med speltid och stundtals var petad så stod Sebastian Wännström för en stark säsong. Det blev 18 poäng på 48 matcher och hans nio mål var sjätte bäst i HV och hans +9 var tredje bäst i klubben. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

”VI KOMMER ATT FÅ KÄMPA ORDENTLIGT”

Vilka SHL-klubbar det var som Wännström samtalade med delar han dock inte med sig av. Han presenterades istället av Leksand som det första nyförvärvet inför nästa SHL-säsong tillsammans med Daniel Olsson Trkulja och Mattias Göransson. Nu ska Sebastian Wännström försöka hålla kvar Leksand i SHL.
– Det är en stor utmaning för alla lagen som kommer upp som nykomling att stanna kvar. Det första året är alltid svårt. Vi kommer att få kämpa ordentligt hårt nästa säsong men det tror jag att alla är förberedda på.

Med sina 259 SHL-matcher kommer Sebastian Wännström att vara en av de mer rutinerade spelarna i det Leksandslaget som ska försöka hålla sig kvar i SHL. Han har även varit i en liknande situation tidigare och kan bidra med sin erfarenhet.
– Jag var med om den resan med Rögle när de gick upp. Jag var med i den sitsen då och det funkade bra, vi var knappt på kvalplats någon gång under den första säsongen.
– Vi kommer att ha ett bra lag och alla kommer att kunna bidra men visst det är bra att ha erfarenhet från liknande situationer. Jag vet att det går att klara av och jag är inte orolig för hur det kommer att gå för oss.

28-årige Wännström skrev ett kontrakt med Leksand som sträcker sig över de två närmsta säsongerna. Om han lyckas komma upp på nivån han hade i Rögle så kommer han att vara en ledande spelare för nykomlingarna. Något som säkerligen kommer behövas för att Leksand ska spela i SHL även säsongen därpå.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten