Sök
STÖRSTA TALANGERNA. Cale Makar toppar The Hockey News lista över de största talangerna i hockeyvärlden. Där finns också Erik Brännström, Adam Boqvist och Rasmus Sandin på framstående positioner.
WHL

De rankas som de 100 bästa spelarna utanför NHL

För en knapp månad sedan presenterade kanadensiska hockeybibeln The Hockey News sin årliga ranking över de 100 bästa spelarna utanför NHL. Med hjälp av elva anonyma men prominenta NHL-scouter, general managers och spelarutvecklare har man tagit fram en lista – som bland annat innehåller nio svenskar. 

Flera av spelarna som figurerar på The Hockey News topp 100-lista har redan hunnit debutera, och i vissa fall etablerat sig i NHL. Listan sattes ihop under andra halvan av säsongen och därför har vissa spelare som stod på gränsen till ligan kommit med.

Den som toppar listan är exempelvis mitt uppe i Stanley Cup-slutspelet med Colorado Avalanche. Backlöftet Cale Makar, draftad som fjärde spelare 2017, gjorde mål i NHL-debuten för Avalanche i slutspelet och har tagit plats i laget sedan han avslutade sin säsong med UMass i den amerikanska collegehockeyn, där 20-åringen noterades för 49 poäng på 41 matcher.

Den bästa svensken på listan är inte helt förvånande Erik Brännström, som fick se sina NHL-rättigheter trejdas från Vegas Golden Knights till Ottawa Senators innan trade deadline. Han återfinns på elfte plats, tätt följd av Adam Boqvist, som just avslutade en framgångsrik säsong med London Knights i OHL. Totalt är nio svenskar med på listan – två färre än Finlands elva.

Observera att listan bara gäller spelare som draftats eller sajnats som free agents. Spelarna som är aktuella för sommarens draft, exempelvis Jack Hughes och Kaapo Kakko, ingår inte bland spelarna som har utvärderats här.

The Hockey News Future Watch-nummer kan enkelt köpas online i digital form via zinio.com. Man kan också lösa en prenumeration av magasinet via iTunes eller via magasinets egen sajt.

THE HOCKEY NEWS TOPP-100

Fotnot: de svenska spelarnas namn är kursiverade.

1) Cale Makar, b, UMass (NCAA) – Colorado Avalanche
2) Quinn Hughes, b, University of Michigan – Vancouver Canucks
3) Cody Glass, c, Portland (WHL) – Vegas Golden Knights
4) Martin Necas, c, Charlotte (AHL) – Carolina Hurricanes
5) Vitalij Kravtsov, fw, Tjeljabinsk (KHL) – N Y Rangers
6) Grigorij Denisenko, fw, Jaroslavl (KHL) – Florida Panthers
7) Filip Zadina, fw, Grand Rapids (AHL) – Detroit Red Wings
8) Kirill Kaprizov, fw, CSKA Moskva (KHL) – Minnesota Wild
9) Barrett Hayton, c, Sault Ste. Marie (OHL) – Arizona Coyotes
10) Noah Dobson, b, Rouyn-Noranda (QMJHL) – N Y Islanders

11) Erik Brännström, b, Belleville (AHL) – Ottawa Senators
12) Adam Boqvist, b, London (OHL) – Chicago Blackhawks
13) Evan Bouchard, b, London (OHL) – Edmonton Oilers
14) Troy Terry, fw, San Diego (AHL) – Anaheim Ducks
15) Eeli Tolvanen, fw, Milwaukee (AHL) – Nashville Predators
16) Henrik Borgström, c, Springfield (AHL) – Florida Panthers
17) Juuso Välimäki, b, Stockton (AHL) – Calgary Flames
18) Jordan Kyrou, fw, San Antonio (AHL) – St. Louis Blues
19) Rasmus Kupari, c, Kärpät (Liiga) – Los Angeles Kings
20) Ty Smith, b, Spokane (WHL) – New Jersey Devils


Ukka-Pekka Luukkonen. Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

21) Ukko-Pekka Luukkonen, mv, Sudbury (OHL) – Buffalo Sabres
22) Nick Suzuki, c, Guelph (OHL) – Montréal Canadiens
23) Owen Tippett, fw, Saginaw (OHL) – Florida Panthers
24) Joel Farabee, fw, Boston U (NCAA) – Philadelphia Flyers
25) Rasmus Sandin, b, Toronto (AHL) – Toronto Maple Leafs
26) Morgan Frost, c, Sault Ste. Marie. (OHL) – Philadelphia Flyers
27) Drake Batherson, fw, Belleville (AHL) – Ottawa Senators
28) Ryan Poehling, c, St. Cloud State (NCAA) – Montréal Canadiens
29) Ilja Samsonov, mv, Hershey (AHL) – Washington Capitals
30) Adam Fox, b, Harvard (NCAA) – Carolina Hurricanes

31) Oliver Wahlstrom, fw, Bridgeport (AHL) – N Y Islanders
32) Kristian Vesalianen, fw, Manitoba (AHL) – Winnipeg Jets
33) Sam Steel, fw, San Diego (AHL) – Anaheim Ducks
34) Lias Andersson, c, Hartford (AHL) – N Y Rangers
35) Thatcher Demko, mv, Utica (AHL) – Vancouver Canucks
36) Dante Fabbro, b, Boston U (NCAA) – Nashville Predators
37) Igor Sjestjorkin, mv, Sankt Petersburg (KHL) – N Y Rangers
38) Alex Formenton, fw, London (OHL) – Ottawa Senators
39) Urho Vaakanainen, b, Providence (AHL) – Boston Bruins
40) Dominik Bokk, fw, Växjö (SHL) – St. Louis Blues


Dominik Bokk. Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

41) Ilja Sorokin, mv, CSKA Moskva (KHL) – N Y Islanders
42) Jake Bean, b, Charlotte (AHL) – Carolina Hurricanes
43) Kailer Yamamoto, fw, Bakersfield (AHL) – Edmonton Oilers
44) Jason Robertson, fw, Niagara (OHL) – Dallas Stars
45) Alexander Romanov, b, CSKA Moskva (KHL) – Montréal Canadiens
46) Isac Lundeström, c, Luleå (SHL) – Anaheim Ducks
47) Ty Dellandrea, c, Flint (OHL) – Dallas Stars
48) Joe Veleno, c, Drummondville (QMJHL) – Detroit Red Wings
49) Gabe Vilardi, c, Ontario (AHL) – Los Angeles Kings
50) Nicolas Beaudin, b, Drummondville (QMJHL) – Chicago Blackhawks

51) Liam Foudy, c, London (OHL) – Columbus Blue Jackets
52) Josh Norris, c, University of Michigan (NCAA) – Ottawa Senators
53) Alexander Alexejev, b, Red Deer (WHL) – Washington Capitals
54) Alexander Nylander, fw, Rochester (AHL) – Buffalo Sabres
55) Klim Kostin, fw, San Antonio (AHL) – St. Louis Blues
56) Nartin Kaut, fw, Colorado (AHL) – Colorado Avalanche
57) Bode Wilde, b, Saginaw (OHL) – N Y Islanders
58) Cal Foote, b, Syracuse (AHL) – Tampa Bay Lightning
59) Conor Timmins, b, Colorado (AHL) – Colorado Avalanche
60) Cayden Primeau, mv, Northeastern (NCAA) – Montréal Canadiens


Ryan Poehlin och Cayden Primeau. Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

61) Dillon Dube, c, Stockton (AHL) – Calgary Flames
62) K’Andre Miller, b, Wisconsin (NCAA) – N Y Rangers
63) Maxime Comtois, fw, Drummondville (QMJHL) – Anaheim Ducks
64) Aleksi Heponiemi, fw, Kärpät (Liiga) – Florida Panthers
65) Philippe Myers, b, Lehigh Valley (AHL) – Philadelphia Flyers
66) Olli Juolevi, b, Utica (AHL) – Vancouver Canucks
67) Akil Thomas, c, Niagara (OHL) – Los Angeles Kings
68) Jacob Bernard-Docker, b, North Dakota (NCAA) – Ottawa Senators
69) Logan Brown, c, Belleville (AHL) – Ottawa Senators
70) Tyler Madden, c, Northeastern – Vancouver Canucks

71) Denis Gurianov, fw, Texas (AHL) – Dallas Stars
72) Jaret Anderson-Dolan, c, Spokane – Los Angeles Kings
73) Dylan Samberg, b, Minnesota-Duluth (NCAA) – Winnipeg Jets
74) Timothy Liljegren, b, Toronto (AHL) – Toronto Maple Leafs
75) Jesper Boqvist, fw, Brynäs (SHL) – New Jersey Devils
76) Jack Studnicka, c, Niagara (OHL) – Boston Bruins
77) Sami Niku, b, Manitoba (AHL) – Winnipeg Jets
78) Mackenzie Blackwood, mv, Binghamton (AHL) – New Jersey Devils
79) Kale Clague, b, Ontario (AHL) – Los Angeles Kings
80) Serron Noel, fw, Oshawa (OHL) – Florida Panthers

81) Kyle Capobianco, b, Tucson (AHL) – Arizona Coyotes
82) Jonatan Berggren, fw, Skellefteå (SHL) – Detroit Red Wings
83) Scott Perunovich, b, Minnesota-Duluth (NCAA) – St. Louis Blues
84) Nikita Gusev, fw, Sankt Petersburg (KHL) – Vegas Golden Knights
85) Roope Hintz, fw, Texas (AHL) – Dallas Stars
86) Janne Kuokkanen, fw, Charlotte (AHL) – Carolina Hurricanes
87) Michael McLeod, c, Binghamton (AHL) – New Jersey Devils
88) Pierre-Olivier Joseph, b, Drummondville (QMJHL) – Arizona Coyotes
89) Mikey Anderson, b, Minnesota-Duluth (NCAA) – Los Angeles Kings
90) Martin Fehervary, b, HV71 (SHL) – Washington Capitals


Martin Fehervary. Foto: Bildbyrån/Stefan Lantz

91) Jake Oettinger, mv, Boston U (NCAA) – Dallas Stars
92) Max Jones, fw, San Diego (AHL) – Anaheim Ducks
93) Kieffer Bellows, fw, Bridgeport (AHL) – N Y Islanders
94) Nicolas Hague, b, Chicago (AHL) – Vegas Golden Knights
95) Boris Katchouk, fw, Syracuse (AHL) – Tampa Bay Lightning
96) Ryan Merkley, b, Peterborough (OHL) – San José Sharks
97) Jared McIsaac, b, Halifax (QMJHL) – Detroit Red Wings
98) Lucas Johansen, b, Hershey (AHL) – Washington Capitals
99) Noah Juulsen, b, Laval (AHL) – Montréal Canadiens
100) Mario Ferraro, b, UMass (NCAA) – San José Sharks

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten