Emil Bejmo
Nyheter

Trotjänaren om sveket: ”Blev inte jättebra behandlad”

Emil Bejmo riktar skarp kritik mot Mora – men ser ut att bli kvar i klubben ändå. I en intervju med hockeysverige.se berättar den tidigare lagkaptenen om mardrömssäsongen, där han var oönskad av sitt Mora.
– Jag har varit här så pass länge och sen kommer det in folk som inte varit här så länge, och då var det liksom ”Han är inget bra, honom skiter vi i”.

Emil Bejmo kom till Mora redan under säsongen 13/14 och var kvar tills dess att han lånades ut till Södertälje i december 2018. Detta efter en mycket tung inledning på säsongen i Mora för hans del. Ett Mora han dessutom var lagkapten för när klubben tog steget upp i SHL.

Efter klubbens uttåg riktar värmlänningen nu skarp kritik mot klubben, både hur den tappat sin identitet, och hur den behandlade honom. Det var en säsong där allt gick fel både för honom och laget.
– Allt gick fel som kunde gå fel, från start. Om vi börjar i Mora så visste jag ju att jag skulle försöka slå mig in i en fjärdeline och inget annat. Men där…jag blev någon som jag inte är bra på att vara. Jag tappade bort mig själv, jag tappade speltid, självförtroendet åkte med i botten. Till slut ville jag inte ens ha pucken, utan när jag var på isen försökte jag bara att inte göra misstag. Det är inget vinnande koncept. Sen lånades jag ut till Södertälje och då tycker jag att jag fick ett lyft. Jag gjorde det bra i början, men utan att göra mål och poäng.  Däremot spelade jag bra och fick glädjen tillbaka…då blev jag avstängd, säger han och syftar på den sex matcher långa avstängning han fick.
– Då var vi ett gäng gubbar som inte kunde spela, som var skadade eller avstängda, med (Nicklas) Grossmann, (Jacob) Spångberg och (David) Åslin som körde på riktigt bra. Så när jag kom tillbaka då så var jag riktigt bra och riktigt förbannad och sugen på att spela. Då spelade jag två matcher och gjorde två mål. I den tredje matchen sprack pungkulan. Då gick luften ur. Efter det hade jag svårt att hitta tillbaka till någonting. Det blev lite för många saker som hade gått fel då.

Den pungkulekross han talar om inträffade under en match under säsongen då hans ena testikel klämdes i suspensoaren efter en tackling.
– Jag kände att det gjorde ont men den var inte svullen direkt när det hände. Jag fortsatte spela och efter matchen fick jag nästan panik när jag kände på den, för då var pungkulan tre gånger så stor, sade han till Hockeypuls.

”BLEV INTE JÄTTEBRA BEHANDLAD”

Du påverkades av allt som hade gått fel innan också?
– Ja, det var rätt naturligt. Jag menar, det började med hur det blev i Mora. Jag har varit där hur länge som helst och blev, så här i efterhand, inte jättebra behandlad direkt. Men det blev som det blev. Jag blev utlånad och det tog jag, det är en tuff bransch så det kan hända. Jag försökte hela tiden och gjorde mitt bästa och på det sättet känner jag mig stolt över mig själv. Hockeyspelandet var inte direkt på topp, men jag kämpade på. Nu känner jag ett revanschsug över att visa att jag kan spela hockey. Någonstans handlar det om att gå tillbaka till grunderna och ha lite kul. Man får försöka att inte ta det på så jävla blodigt allvar. Det viktigaste är att ha kul och må bra.

Du säger att du inte blev bra behandlad – på vilket sätt?
– Det handlade om kommunikationen framför allt. Kommunikationen var ruggigt bristfällig. Jag har varit här så pass länge och sen kommer det in folk som inte varit här så länge, och då var det liksom ”Han är inget bra, honom skiter vi i”. Jag fick inte veta något, och det är inte direkt svårt att ta ett samtal där de berättar hur de tänker eller vad de vill att jag ska göra. Det var tydligt att de inte tänkte spela mig, säger Emil Bejmo.
– Så var det inte bara för mig, utan det var samma sak för flera andra.

Tror du att sådana grejer kan ha påverkat att det gick som det gick för Mora?
– Det tror jag! Det är många bitar som spelar in. Kollar man på laget de hade var det inte lag som skulle åka ur men…de förlorade många matcher, de spelade med mycket press och mötte Leksand… Att möta Leksand borta och spela bra, men inte få in pucken utan släpper in en i stället, är tufft. När Leksand får med sig publiken i Tegera är det svårt alltså. Och de vinner ju med 4-1 i matcher så de var helt enkelt bättre.

”IDENTITETEN HAR FÖRSVUNNIT”

Emil Bejmo är dock tydlig med att han inte kände någon tagg mot Mora under kvalet.
– Nej, absolut inte. Jag menar, jag har fått vänner för livet där. Jag var och träffade grabbarna under kvalet och led verkligen med dem. Det gjorde ont att se dem.

Trots den något frostiga relationen under säsongen ser den forne lagkaptenen dock ut att följa med Mora ned i HockeyAllsvenskan.
– Jag sitter på ett allsvenskt kontrakt med Mora. Jag hade nyss ett möte med Peter Hermodsson (klubbdirektör) och Peter Iversen (assisterande sportchef) och jag känner verkligen att jag vill att allt ska bli bra för deras skull. Det är två fantastiska människor. De har märkt vad som gått fel för oss de senaste två åren. Vi har tappat den identitet vi hade i HockeyAllsvenskan. Då var det full fart och rock n’ roll. Det var skoj, folk tänkte att ”i Mora har man kul när man spelar”. Den identiteten har försvunnit nu och den hade varit rolig att få vara med och bygga upp igen eftersom jag ändå har varit här så länge. Det hade inte varit kul att lämna nu när det gått emot.
– Men jag vill veta lite vad som händer runt om innan allt blir klart. Det lutar dock åt att jag stannar i Mora.

”FÅR HITTA NÅGON ANNAN SMART KILLE”

Finns det något positivt med att ni nu kan börja om från början, på något sätt?
– Det är inte bra att man åker ur, men jag tror det kan vara positivt att starta om och ta tillbaka det vi hade senast, när vi hade Jeremy (Colliton) som coach. Nu får de hitta någon annan smart kille som kan utveckla spelarna och få människor att växa. Någonstans är det vad det handlar om i HockeyAllsvenskan.

Foto: Bildbyrån

Tror du identiteten blir en nyckel för om ni ska kunna gå upp snabbt? 
– Det är helt A och O att kunna trivas på jobbet och och ha kul. Så var det förut. Det var ett arbete vi drog igång för fem år sedan med en kärngrupp och nu får vi försöka bygga upp en ny sådan. Kommer det in rätt personer så finns alla möjligheter att gå upp igen.
– Kolla på Modo, exempelvis. De åkte ned och har fått kämpa lite med vilka de är, men de har börjat hitta det nu känns det som.

”VILL KOMMA TILLBAKA TILL DEN RIKTIGA EMIL BEJMO”

Det tog tio år från Emil Bejmos SHL-debut i Färjestad 2007/2008, då han gjorde tolv matcher, innan han fick chansen i SHL igen. Han medger att det känns lite tungt att vända ned i allsvenskan igen.
– Det är inte det att det känns tungt för att jag jobbat för att spela i SHL, utan det är snarare att jag varit så länge i HockeyAllsvenskan och kände mig redo för en ny utmaning. Jag har exempelvis aldrig spelat ett riktigt slutspel. Men efter den här säsongen så…jag har gjort bra säsonger förut och jag vill gärna göra en bra säsong nu också. Helst med Mora. Sen kanske jag kan hitta något annat. Men det är något för framtiden. Nu får vi se vad som händer nästa säsong.
– Men det är inte så jobbigt att lämna SHL. Jag gjorde inga supersäsonger där även om jag var okej den första säsongen. Den här säsongen har jag bara blivit sämre, säger han och avslutar med:
– Jag vill komma tillbaka till den riktiga Emil Bejmo igen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten