Nils Bäckström
SHL

Lade av som 29-åring – nu gör tidigare SHL-backen karriär som agent

Redan som 29-åring lade han av med ishockeyn, efter en minst sagt brokig karriär. Nu gör Nils Bäckström i stället karriär som agent.
– Min drivkraft är att få killar att uppnå sin fulla potential, säger han i en lång intervju med hockeysverige.se.

Nils Bäckströms karriär liknar inte många andras. Efter att ha kommit upp i Djurgården tog han klivet till USA för collegespel i Alaska, och efter fyra år där väntade spel i den finska högstaligan. Därefter hamnade Bäckström i SHL där det blev spel i Timrå och AIK, innan det blev en dryg säsong i den ryska andraligan. Därefter avslutades karriären med spel i HockeyAllsvenskan, för AIK. Man kan lugnt påstå att 32-åringens karriärresa var något brokig, och inte direkt spikrak.

För fem år sedan utsågs Nils Bäckström till den ryska andraligan, VHL:s, bästa back. Bara ett år senare var spelarkarriären över efter att han spelat för både Rubin Tiumen och AIK under den säsongen. Då var Bäckström bara 29 år gammal.
– Ska man vara ärlig så tror jag att jag blev lite lat efter det första året i Ryssland. Jag kände det själv, att jag kanske inte hade den bästa sommarträningen. Då hade jag inga problem att åka tillbaka till Tiumen igen, men däremot så… Ryssland är Ryssland. När resultaten uteblir för ett lag ändras deras inställning från en dag till en annan. Vi gick från att bara ha mig som import till att börja hårdsatsa och plocka in tre till. Sen blev jag skadad efter tio matcher och blev borta i tre månader. Då kunde jag se utveckligen laget hade. De hade egentligen sparkat alla andra importer och alla bra spelare. Då hade jag ingen större lust att vara kvar.
– Då vände jag tillbaka till AIK men jag var såklart inte i min bästa form då eftersom jag varit skadad så länge. Jag försökte mitt bästa men det funkade inte riktigt. Det här var ju den säsongen AIK fick kvala sig kvar för att inte åka ned i Ettan.

LADE AV EFTER SKADEPROBLEMEN

Säsongen 14/15 blev alltså backens sista.
– Jag hade lite skador. Jag skulle eventuellt operera en höft en gång till, och en axel. Då kände man väl att det skulle bli svårt att få något erbjudande. Sen var det väl också si och så med motivationen också, eftersom jag hade opererats för och visste hur jobbigt det kunde vara att kämpa sig tillbaka. Motivationen fanns inte där länge och om jag inte kan satsa på något helhjärtat så kan jag lika gärna skita i det. Då är det bättre att vara ärlig mot sig själv och inse att det här inte är din grej längre, haha.
– Med den säsongen jag hade i bagageluckan, och med eventuella operationer och min egen prestation så…Det påverkade mitt marknadsvärde såklart. Det var många bitar som gick ihop som gjorde att man kom fram till att det inte var lämpligt att fortsätta spela längre.
– Innan dess hade jag motivationen. Jag opererade mig efter mitt första år i Finland, då opererade jag ena höften och ena axeln. Efter det spenderade jag åtta timmar per dag i gymmet, egentligen. Sen riskerade jag samma sak igen, och skulle tvingas till samma utmaning. Skillnaden var att första gången var jag 24 år, nästa gång var jag 29. Jag förstod att jag inte skulle bli bättre den här gången, haha. Det påverkade mig mycket. Det är klart att jag hade kunnat gnugga vidare i HockeyAllsvenskan några år till, men det hade jag ingen lust med när jag var 29.

Nils Bäckström lade av som ung. Foto: Bildbyrån

Hur var det att tvingas inse en sådan sak när du fortfarande var ung?
– Det är inte helt lätt. Det var ändå något jag sysslade med i 25 år av mitt liv. Det är inte så många med civila jobb som förstår eller tänker på att det här inte är en karriär som varar för evigt utan är väldigt tidsbegränsad. Du vet att du måste göra något annat men vet ine vad det är, så det är en omställning. Där är det nog ingen skillnad på om du spelat i Ettan eller i NHL. Det är svårt att landa ändå. Du har ätit, sovit och skitit hockey och sen finns den inte där längre.
– Det fanns några deppiga perioder då, det är inget att hymla om. För min del var det viktigt att man får fokus på något annat ganska fort. Vissa tycker det är skönt att kunna vara ledig efteråt och verkligen fungera på vad de vill göra. För mig var det bättre att kunna hoppa in i något nytt direkt och ha något annat att fokusera på.

HAR MÅNGA SHL-IMPORTER

Valet föll alltså på en karriär inom agentyrket. Kort efter spelarkarriären säkrade Nils Bäckström upp ett nytt jobb inom ishockeyn.
– Jag vet inte om jag egentligen ens visste att jag var klar som spelare ändå, men jag kände som sagt att karriären inte gick åt rätt håll, och då blev jag kontaktad av det som är mina nuvarande kolleger. De ville se om jag tyckte det här skulle vara intressant. Jag hade haft ett intresse av agentbiten redan innan och ville jobba kvar inom hockeyn på ett eller annat sätt.
– Jag hade ju haft erfarenheter av agenter under min karriär, så när jag träffade mina kolleger blev det som en arbetsintervju både för mig och för dom. De ville se hur jag kände och jag ville se hur de jobbade. Våra idéer stämde överens väldigt bra så jag hoppade på i princip direkt. Nu har jag jobbat som agent i fyra år och de har gått ganska snabbt, de åren.
– Jag började inte från ”grunden” heller liksom, jag började inte från scratch med att ta många yngre spelare som skulle bli bra på sikt, utan jag har ganska många importspelare i SHL exempelvis. Jag har tvingats växa snabbt, haha.

Har du en fördel av att ha spelat själv, i många olika ligor och länder?
– Jag tror att alla kunskaper och upplevelser, och erfarenheter, är en tillgång. Ser jag till min egen karriär så har jag exempelvis bevis på hur du inte ska göra så det kan jag säga till en spelare. Sen är det såklart enklare att agera rådgivare om du suttit i den sitsen själv, säger Nils Bäckström och konstaterar:
– Men alla bra spelare blir inte bra agenter.

”FÖRHANDLINGAR ÄR GANSKA ENKLA”

Utifrån sett tror många att det som agent bara handlar om att leta klubbar åt dina spelare, och ge dem så bra avtal som möjligt. Men det är en förskönad bild av verkligheten, menar den tidigare SHL-backen.
– Förhandlingar är ganska enkla, framför allt i Sverige. Du har alltid en hyfsad koll vad marknadsvärdet ligger på, hur förhandlingsläget är oh vilken hävstång man har. Jag kanske använder fem procent av min tid till det. Resten går mer åt till utveckling av spelare.
– Min drivkraft är att få killarna att uppnå sin fulla potential, och även känna att jag ger den bästa rådgivningen så att de får så bra stöd som möjligt. Det är ingenting som ger snabb avkastning utan det är något du ser på sikt. Det kan dröja fem år innan du ser om du gjort ett bra jobb eller inte. Det handlar om att behålla en hög närvaro, se matcher, prata med killarna och få en bra relation med dem så att du vet hur du ska göra i en viss situation. Och jag kan säga som så att det redan efter fyra år är få situationer jag inte sett. Det handlar om att veta hur du ska agera mot en viss spelare.

Foto: Bildbyrån

Just den biten är den stora utmaningen agentyrket med dagens spelare, menar Nils Bäckström. I takt med att agenterna blir fler ökar också konkurrensen, vilket ställer högre krav på att agenterna just upprätthåller bra relationer med spelarna.
– Det är svårare med dagens generation än det varit förut. Det är lätt att klappa en spelare på axeln när de gjort hattrick. Det är betydligt svårare att veta hur du ska göra när det inte går bra. Det är utmaningen nu när konkurrensen är så hög. Alla har positiva saker att bidra med men frågan är vad just den individuella spelaren behöver. Kollar du för 15 år sedan fanns det inte så många agenter, så de kunde sitta lugnare i båten. Då kontaktade agenterna spelarna när de var 17, 18 år och hade gjort någon A-lagsmatch, och nu skulle draftas. Nu går många agenter lägre ned i åldrarna, och eftersom det finns så många blir rekryteringen svårare. Man vet aldrig vad andra agenter säger i spelarmöten men för mig handlar det om att man ska visa en ärlig bild och få spelaren att förstå att den har flera år av stenhårt jobb framför sig innan man ens vet om den kommer bli en elitspelare. Den biten är svår, för du måste vara öppen och ärlig samtidigt som du vill att spelaren ska vara tillräckligt intresserad av dig som rådgivare.

”BLIR EN KONFLIKT MED MIG SJÄLV”

Är det positivt eller negativt att det är så mycket hårdare konkurrens inom verksamheten nu, än tidigare?
– Jag tror det är positivt. Då måste agenten hela tiden leverera och göra sitt bästa, så jag tror det är positivt för spelarna att det är som de är. Nu har de fler alternativ att hitta något som passar en själv.

Nils Bäckström blickar fram emot en fortsatt karriär som agent. Foto: Bildbyrån

Du har jobbat med det här i fyra år nu, men är fortfarande väldigt ung. Är det här det du vill göra när du blir ”stor”?
– (Skratt). Ja, jag känner att det är det här jag vill göra. Jag har haft folk som frågat om jag vill göra andra saker inom hockey men om vi tar tränaryrket så är det inte min grej. När jag kollar på hockey kollar jag inte på hur de spelar styrspel utan jag kollar på ren individnivå hur spelarna ska bli bättre. Där kan jag se en skillnad på hur vi agerar här mot hur de gör i Nordamerika. Här är vi fruktansvärt bra på att utbilda och utveckla spelarna i spelet och få dem taktiskt skickliga. Men vi är dåliga på att utveckla rent individuella saker. Det är allt från småsaker som hur man agerar i kampsituationer vid sargerna, till andra smågrejer.
– Sportchefsyrket? Absolut, men jag brukar säga att det enda du vet som tränare eller sportchef är att du kommer få sparken, haha! Det är det enda om är säkert. Sen ser jag det som att jag som agent får vara på spelarens sida. Jag ser alltid hans intresse. Det är inte alltid du gör samma sak i en klubb. Mitt tankesätt skiljer sig lite mot de som jobbar i klubbarna där. Så jag har svårt att se mig kliva över på den andra sidan.
– På något sätt blir det en konflikt med mig själv då. Jobbar du i ett lag ska du ta hand om 25 spelare och det är svårt att ge alla den uppmärksamhet som krävs, det har jag förståelse för.

”DET ÄR RÖRIGT”

Trots att Nils Bäckström säger att just förhandlingsbiten tar upp en liten tid av hans jobb hymlar han inte med att det är en hektisk tid att vara agent nu.
– Det är rörigt, haha! Jag spenderar mycket tid i telefon just nu. Det är ju lite av en högsäsong för agenter även om man kan konstatera att hockeyn har gått över mer till en året runt-sport. Du hanterar bara olika saker under olika delar av året. Nu är det mycket förhandlingar och diskussioner med klubbar men annars pågår det här yrket året om. Det är vad man gör det till.

Nu när du jobbat med det här i fyra år – vad minns du som höjdpunkterna från din egen spelarkarriär?
– Svår fråga. Jag hade ju en ganska lustig karriär som tog många olika vägar. Men jag är väldigt nöjd att jag tog beslutet att spela på college. Det var en fantastisk tid där, och jag träffade min fru då också, samtidigt som man fick en bra utbildning. Du knyter band till personer där på ett annat sätt än i ett vanligt hockeylag. Du är med de andra i laget ”24/7”. Alla är i samma sits med hockeyn och skolan så det är väldigt spännande.
– Den korta tiden med AIK i SHL var också en rolig tid i mitt liv. En kort men häftig tid. Och det första året i Ryssland där vi gick till final var också häftigt även om det bara var i andraligan. Hockeyn är så stor där, så det var också en cool upplevelse, avslutar Nils Bäckström.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 05 december
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan
tisdag 13 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Dallas Stars NHL
01:00 Montreal Canadiens - Calgary Flames NHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:30 Ottawa Senators - Anaheim Ducks NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:00 St Louis Blues - Nashville Predators NHL
19:00 Djurgården - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:05 Frölunda - Skellefteå Champions Hockey League

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten