Sök
180215 Alexander Bergström of Sweden in the Men’s Ice Hockey Preliminary Round match between Norway and Sweden during day six of the 2018 Winter Olympics on February 15, 2018 in Pyeongchang. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91972 …
Nyheter

OS-svensken lämnar sin KHL-klubb – så tänker han om nästa säsong

Alexander Bergström fick sitt stora genombrott för ett par säsonger sedan i Karlskrona. Det ledde till KHL-kontrakt och OS-spel med Sverige. Den här säsongen har det varit desto tystare kring 33-åringen – som sitter på ett utgående kontrakt med Traktor Tjeljabinsk. 
— Vi får se vad vi kan koka ihop för avtal, berättar han för hockeysverige.se och säger samtidigt att han inte blir kvar i Traktor.

Efter en succéartad första säsong i KHL för Sibir Novosibirsk så blev den andra lite tyngre för Alexander Bergström. 41 poäng ifjol byttes mot 16 år två. Ett år som spenderades i Traktor Tjeljabinsk.
— I Sverige är det ju så att funkar det inte med en kedjeformation så kör man lite tombola, du passar ju alltid ihop med någon. Men i Ryssland är det så att de bestämmer i maj att de här tre importerna ska spela ihop och sen är det så. Sen får du det att funka, eller så får du det inte att funka.
— Vi fick det inte riktigt att funka som helhet i början, sen gick (Richard) Gynges korsband, och jag och han hade ändå ganska bra ”stäm”, vi kunde resonera kring hur vi skulle spela och så där. När han försvann så blev det ju inte bättre, men jag jobbade mig in i det och det blev lite bättre halvvägs in. Men så bröt jag ju foten där.

MISSADE NIO VECKOR

Alexander Bergström berättar om en smått osannolik säsong för hans lag. Rickard Gynges och hans egna skada, som gjorde att han missade nio veckor och 20 matcher var nämligen inte de enda manfallen i Traktors trupp.
— Det var ingen toppensäsong, varken för laget eller för mig. Många säger att de har extremt mycket skador, vi hade e-x-t-r-e-m-t mycket skador. Vi hade fyra brutna fötter. Vi hade fyra korsband, bland annat på förstecentern och förste högerforward. Utöver korsbanden så hade vi även tre stycken ledband i knät.

Ändå lyckades de, som Alexander Bergström själv beskriver det, snubbla sig in i slutspelet där Avtomobilist stod för motståndet.
— I slutspel så känns det alltid som en ny säsong börjar och då kändes det helt okej. Vi rök med 4-0 i matcher, men jag tycker det är lite missvisande. Vi hade exempelvis ledningen i två av matcherna.

VILL STANNA I KHL

Den 30 april löper kontraktet ut med Traktor Tjeljabinsk och där kommer Alexander Bergström inte bli kvar där berättar han. Forwarden befinner sig för stunden hemma i Karlskrona och funderar över sin framtid. Eftersom han fortfarande står under kontrakt kan han inte uttala sig om det finns några anbud att ta ställning till till nästa säsong. Men en sak står klart:
— Tanken är att spela i KHL åtminstone nästa säsong också. Men jag har ingenting klart och jag får se vart jag hamnar. Nu hade jag en lite sämre säsong, men jag känner ändå att jag har mycket mer att ge där, jag känner mig inte riktigt redo att släppa det. Vi får se vad vi kan koka ihop för avtal.

Vad är viktigt för dig i ditt nästa klubbval?
— Hade jag kunnat sajna någonstans där jag vet att det finns spelare som jag gillar att spela med så väger det otroligt tungt. Men i min situation just nu så är jag inte där att jag kan peka och välja.
— Jag hade lite flyt första året att Sibir scoutar väldigt bra och såg att jag och ”Zacke” (Patrik Zackrisson) spelade ihop i landslaget. De sajnade mig först och sen frågade de ”Den här killen, är han bra? Ja, han är jäkligt bra vi funkar bra ihop.” Andra året, när jag hade en bra säsong i ryggen så tittade jag lite på att Gynge var där. Men nu tror jag inte att jag är riktigt där i hierarkin.
— Sen får man se vad som funka med familj och så får man göra det jäkligt bra från start istället.

Om vi tittar på framtiden bortom nästa säsong då?
— Någonstans har jag en dröm eller ambition om att få chansen att vinna i Sverige. Samtidigt så ligger inte Karlskrona i SHL just nu. Säg att jag har ett eller två år kvar utomlands, i Ryssland eller Schweiz, då är jag 35. Helt plötsligt börjar säsongerna räkna litegrann, var man ska lägga dem. Ska man ta ett erbjudande från en klubb där jag tror att jag kan vinna i SHL? Eller finns det något bra på gång i Karlskrona? säger han och fortsätter sitt resonemang.
— Jag vet inte. Jag skulle vilja att Karlskrona låg i SHL, för jag känner att jag kan spela i SHL även om två år och jag skulle vilja spela i ett lag som har chansen att vinna SM-guld.

KHK ALLTID MED I BILDEN

Alexander Bergström har ett barn som börjar skolan om ett par år och han berättar att han i så fall inte vill spela alltför långt ifrån Karlskrona. Han säger att stadens hockeylag alltid finns med i bilden.
— Jag gillar KHK, men det kanske är för tidigt att spela i allsvenskan redan om ett år. Jag vet inte.

Varför har du fastnat så för Karlskrona?
— Karlskrona som stad är fantastiskt fin. Det är väldigt få som vet om det. Vad gäller föreningen så är det en väldigt positiv och familjär stämning. Förlorar du en match så blir det inte 20 mentions på Twitter om att du är en idiot. Det är så i andra klubbar, jag vet kompisar som spelar för andra klubbar som har och har haft det så. Så är det inte här.
— Det låter märkligt att du och jag ens ska behöva prata om det, men just att folk är mänskliga, det gör väldigt mycket för mig.

Alexander Bergström har Osby som moderklubb, men spenderade juniortiden i Rögle innan han gav sig ut i Hockeyettan och allsvenskan under nio säsonger innan SHL-debuten kom i Karlskrona 2015. Att ha Bergström i laget har nästan varit en garanti för framtida SHL-spel, något han uppmärksammades om av en kompis tidigare i veckan.
— Fyra av fem allsvenska klubbar jag har varit i har gått upp i SHL. Jag har gått upp med Karlskrona och Rögle, sen har Malmö och Oskarshamn gått upp efter. Så nu är det bara Borås kvar, säger han och skrattar.
— De måste gå upp i SHL för att jag ska ha fem av fem.

På tal om Oskarshamn. Alexander Bergströms fru är från staden.
— Jag är superglad för hela hennes familj och det är kul för hela staden. Jag höll ju på Oskarshamn i den matchserien mot Timrå och även mot AIK.

Idag 15:15
Timrå IK - Västerviks IK
1 1.32
X 6.20
2 6.65
Idag 15:15
Brynäs IF - Frölunda Indians
1 2.80
X 4.25
2 2.30
Idag 15:15
Luleå HF - Färjestads BK
1 1.95
X 4.45
2 3.50
Idag 15:15
HV 71 - IF Malmö Redhawks
1 1.95
X 4.25
2 3.45
Idag 18:00
Västerås IK - Almtuna IS
1 1.59
X 4.55
2 4.60
Idag 18:00
Örebro HK - Djurgårdens IF
1 2.45
X 4.15
2 2.60
Idag 18:00
Leksands IF - IK Oskarshamn
1 2.10
X 4.30
2 3.15
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten