190413 Ishockey, NHL Apr 12, 2019; San Jose, CA, USA; Vegas Golden Knights right wing Reilly Smith (19) celebrates with center William Karlsson (71) against the San Jose Sharks during the third period in game two of the first round of the 2019 Stanley Cup Playoffs at SAP Center at San Jose. Mandatory Credit: Stan Szeto-USA TODAY Sports …
Vegas

Trots raset – Vegas utjämnade mot San Jose

3–0 efter sex minuters spel. Sen föll Vegas ihop som ett korthus. Trots en tappad tremålsledning kunde Vegas samla sig och vinna den andra matchen i serien mot San Jose med 5–3.

Vegas Golden Knights fick en riktig drömstart på det andra mötet mot San Jose Sharks. Cody Eakin gav gästerna ledningen redan efter 58 sekunder. Drygt fem minuter senare hade Vegas gått upp till en 3–0-ledning efter ytterligare mål av Colin Miller och Max Pacioretty.

Då vaknade San Jose till och kunde på mindre än två och en halv minut äta ikapp tremålsunderläget och se till så att det stod 3–3 på tavlan efter de första 20 minuterna.

KARLSSONS LEVERERADE

Trots raset kunde Vegas till slut stå som segrare. Detta efter att Mark Stone prickat in matchavgörande 4–3 i inledningen av den andra perioden, innan William Karlsson punkterade matchen med sitt 5–3-mål i spel fyra mot fem i den tredje perioden.

Erik Karlsson noterades för två passningspoäng för sitt San Jose och har nu producerat fyra assist på de två inledande matcherna i Stanley Cup-slutspelet.

I och med segern kvitterar Golden Knights matchserien till 1–1 i matcher. Närmast väntar två matcher i Las Vegas.

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 3–5 (3–3, 0–1, 0–1)
San Jose: Logan Couture (1), Tomas Hertl (2), Joe Thornton (1)
Vegas: Cody Eakin (1), Colin Miller (1), Max Pacioretty (1), Mark Stone (3), William Karlsson (1)

Vegas kvitterar till 1–1 i matchserien.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL