Daniel Olsson Trkulja och Sebastian Wännström var två av tre spelare som Leksand presenterade idag.
SHL

Klart: De blir Leksands första SHL-värvningar

ANNONS

Leksand har påbörjat lagbygget inför återkomsten i SHL. Under torsdagseftermiddagen presenterade dalaklubben tre nyförvärv till kommande säsong. Det handlar om Mattias Göransson, Sebastian Wännström samt Daniel Olsson Trkulja, skriver klubben på sin hemsida.

Det har gått en dryg vecka sedan Leksand säkrade sin plats i SHL efter att ha slagit ut ärkerivalen Mora med 4–1 i matcher.

Sedan dess har sju spelare och en tränare lämnat laget, men nu meddelar klubben att man hittat tre förstärkningar inför den kommande SHL-säsongen.

Spelarna i fråga är Mattias Göransson (senast i UMass-Lowell i NCAA), Daniel Olsson Trkulja (Linköping) samt Sebastian Wännström (HV71). Trion har samtliga skrivit på varsitt tvåårskontrakt med nykomlingen.

Leksands general manager Thomas Johansson är nöjd med sina förvärv.
– Vi har letat efter spelare som är bra skridskoåkare, och som självklart kan göra saker med pucken, men framför allt spela med fart. Spelare som kan gå rakt på mål, och som även har erfarenhet med sig från sina karriärer, och då gärna från SHL-nivå, säger han till klubbens hemsida.

SHL-DEBUT FÖR GÖRANSSON

Sebastian Wännström noterades för 18 poäng (9+9) på 48 grundseriematcher för HV71 den här säsongen, medan Daniel Olsson Trkulja producerade två mål och två assist på 47 matcher för Linköping. För backen Mattias Göransson blir Leksand hans första seniorklubb i Sverige.
– Jag kände att jag var redo för seniorhockey och Leksand kändes som ett perfekt ställe för mig att fortsätta utvecklas på. Det är väldigt inspirerande att vara en del av den vision och spelidé som Thomas presenterade för mig, säger Göransson till klubbens hemsida.

Samtidigt meddelar Leksand att forwarden Erik Aterius inte får följa med klubben upp i SHL.
– Där vi befinner oss nu har vi dock inte möjlighet att ge Erik det han behöver i form av spel på seniornivå för att utvecklas vidare, men jag hoppas att han hittar en bra väg framåt i sin karriär för att kanske kunna återvända hit i framtiden, säger Thomas Johansson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
02:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL