180327 Karlskronas Henrik Nilsson under ishockeymatchen i direktkval till SHL mellan Timrå och Karlskrona den 27 Mars 2018 i Timrå. …
Nyheter

SHL-meriterad back återvänder till AIK: ”Vill vara en försvarsgeneral”

ANNONS

Efter en säsong i Finland återvänder Henrik Nilsson till svensk hockey igen. Under onsdagen presenterades backen av AIK – samma klubb han representerade som junior.

Henrik Nilsson lämnade Karlskrona efter klubbens degradering från SHL förra säsongen. I stället provade han sina vingar i den finska ligan med Pelicans.

Efter en säsong i vårt östra grannland återvänder nu Nilsson till Sverige igen. Under onsdagen presenterades 27-åringen av AIK.
– Det känns väldigt kul och inspirerande att vara tillbaka i AIK. Jag har haft en tanke att alltid komma tillbaka och spela för här igen då jag har starka känslor för klubben. Det är hemma för mig och den klubb som fostrat mig till den spelare jag är idag, säger Nilsson till klubbens hemsida.

”ÄNDRAT MIN SPELSTIL”

Backen hoppas få en viktig roll i AIK:s lagbygge.
– I min förra sejour var jag offensiv och spelade mycket i powerplay. Nu har jag ändrat min spelstil och är mer defensiv, jag vill vara en försvarsgeneral. Det ska inte vara någon spelare som ska jäklas med våra målvakter, säger han.

Nilsson representerade AIK som junior och har även spelat 21 a-lagsmatcher för klubben. Senast 27-åringen var i klubben var säsongen 2011/12.
– Henrik spelade tidigare i AIK:s juniorer och är en väldigt duktig tvåvägsback och han har tagit steg för steg och utvecklats ytterligare i den finska ligan. Han har även erfarenhet från SHL med Karlskrona, vilket har gjort honom till en stabil back som vi kommer få stor nytta av, speciellt hans spel med puck och förmåga att läsa spelet.

Henrik Nilsson har 149 SHL-matcher på sin meritlista. Kontraktet med AIK är skrivet över kommande säsong.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games