Lucas Ekeståhl Jonsson i kamp med Marcus Sylvegård.
SHL

AVSLÖJAR: SHL-klubbar jagar TPS-svensken – har scoutats på plats

ANNONS

Lucas Ekeståhl Jonsson har imponerat i TPS. Nu är flera SHL-klubbar på jakt efter honom. Däribland Färjestad, som ska ha scoutat 23-åringen på plats i Finland enligt uppgifter till hockeysverige.se.

Många förvånades när klassikerklubben TPS valde att värva Lucas Ekeståhl-Jonsson från allsvenska Björklöven. Men den satsningen blev lyckad. Den 23-årige backen har gjort 26 respektive 25 poäng i den finska högstaligan under sina två säsonger där. Med det har han varit lagets näst bäste back under båda säsongerna.

Nästa säsong kan han komma att återvända till Sverige igen. Flera klubbar i SHL har visat stort intresse för den offensive backen. Bland annat ska Färjestad ha scoutat honom på plats i Åbo under slutspelet, erfar hockeysverige.se. Ett slutspel där TPS åkte ur i kvartsfinal med 4-1 i matcher mot HPK. Ekeståhl-Jonsson hade en assistpoäng på fyra slutspelsmatcher.

JAGAS AV FLERA

Men SHL-vinnarna Färjestad ska alltså inte vara ensamma om att ha visat intresse för Lucas Ekeståhl-Jonsson. Åtminstone ett par andra klubbar i SHL uppges vara ute efter backens signatur. Inget kontrakt ska dock vara skrivet med någon klubb i nuläget.

Om det skulle landa vid ett SHL-kontrakt är det första gången 23-åringen spelar i den svenska högstaligan.

Den här artikeln handlar om: