INSPIRERAD. Efter en tung säsong, som bland annat innefattade ett armbrott, är Sabina Küller spelsugen inför VM.
SDHL

Från armbrott till VM-spel: ”Någon gång måste det vända”

Hon bröt armen under säsongen och åkte ut ur kvartsfinalspelet mot blivande mästarna Luleå med buller och bång. Nu ska AIK:s Sabina Küller försöka få en positiv avslutning på en säsongen med VM-spel i Finland.
– Det är väldigt kul att bli uttagen och det är en bekräftelse på att jag inte gjort bort mig helt och hållet, säger Sabina Küller till hockeysverige.se inför sitt fjärde VM.

SOLNA (HOCKEYSVERIGE.SE)
I dag genrepar Damkronorna inför VM med match mot Japan. Ett VM som känns som väldigt spännande med tanke på att landslaget har en ny förbundskapten i Ylva Martinsen som tagit över efter Leif Boork.

Martinsen har valt att satsa på flera unga nya spelare, men även behållit en stark stomme från tidigare VM- och OS-turneringar. En av dessa är ”doldisen” Sabina Küller.

På sin meritlista har 24-åringen redan tre VM- och en OS-turnering. Lägg där till att hon blev svensk mästare med AIK 2013. Men det är inte i Solna hon är uppväxt även om hon spelat i AIK under nästan hela sitt liv.
– Det var under några år vi hade ett damlag som körde på hemma i Norrtälje där jag växte upp. Jag var lite för ung för att spela där så jag spelade med killar och gjorde det fram till det jag kom hit till AIK då jag var nio år, berättar Sabina Küller då hockeysverige.se träffar henne på Ritorp dagarna innan avresan till VM i Finland.

Samtidigt rullar även en bil in på idrottsplatsområdet där landslagskompisen Lisa Johansson sticker ur huvudet och skriker till Küller ”vilken stjärna du är”. Hon skrattar innan hon fortsätter:
– Jag pendlade hit första sju åren. Mina föräldrar körde mig, men vi var tre tjejer med från Norrtälje då. Som tur var kunde dom turas om att skjutsa. Det var ändå mycket planering med mat, ”mellis” och allt sådant. Man kan väl säga att vi hade schyssta föräldrar.

HAR ROSLAGEN I SITT HJÄRTA

Innan vi går vidare med att prata hockey kommer vi in på tjusningen med Roslagen och det är en del av Sverige som ligger henne varmt om hjärtat.
– Jag älskar Norrtälje och Roslagen. Det är så jäkla härligt och fint med bland annat gamla torget inne i stan. Dom flesta butikerna finns där i stan om jag vill shoppa. Sedan ligger landet och Skärgården tio minuter därifrån. Det känns som Roslagen verkligen har allting.

Hinner du utnyttja Norrtälje skärgård något?
– Först och främst älskar jag skogen. Sedan har vi många vänner som har båt om vi skulle vilja åka ut på havet. Det är även många av mina vänner som har landställen där ute så jag utnyttjar verkligen Skärgården.
– Sedan köpte mina föräldrar hus i Spanien för två år sedan. Det blir att jag åker dit en del också, men ingenting kommer kunna mäta sig mot Norrtälje, säger 24-åringen medan pendeltågen vid Solna station rusar förbi 100 meter ifrån oss samtidigt som det slamrar från bygget av simhallen på Ulriksdals IP som Ritorp egentligen heter.


Foto: Bildbyrån/Dennis Ylikangas

INBITEN GNAGARE

Sedan Sabina Küller valde att spela för AIK har hon varit klubben trogen – och gjort 250 matcher i Riksserien och SDHL. Det hörs på henne att det är en klubb som hon stortrivs i.
– I grund och botten har jag alltid varit AIK:are, farsan är en inbiten gnagare. Sedan har damverksamheten funnits här väldigt länge. Det är också därför jag har kunnat vara här hela tiden. Dessutom hade vi ett riktigt bra juniorlag här som var med och vann Stålbucklan under flera år.

Har det aldrig lockat att testa på något annat?
– Nej… Klart att jag tänkt ”Skulle jag utvecklas mer om jag tig mig någon annanstans?” Samtidigt ser jag hela tiden små förändringar i klubben som gör att jag utvecklas.
– Just nu då vi fått in ny tränare (Jared Cipparone), nästan helt ny ledarstab nytt omklädningsrum och så vidare. Då känns det som AIK gör en nysatsning.

När du ser Luleå och Linköpings satsningar, lockar det inte att hoppa på det tåget?
– Jo, men det är nästan att gå över gränsen för att utvecklas. Någonstans måste man såklart tänka på sig själv. Det gör man genom att gå till storklubbar med lite mer pengar.
– Samtidigt skulle min speltid minska otroligt mycket. Utvecklingen på själva träningarna skulle absolut vara bättre, men det är själva matchningen jag vill ha. I AIK spelar jag powerplay, boxplay och i första eller andra linan. Skulle jag flytta till Luleå blev det antagligen tredjelinan och eventuellt spel i boxplay. Luleå har så pass många vassa spelare så det absolut inte skulle bli powerplay för mig.
– Det är sådant jag måste tänka på om jag är landslagsaktuell. Är det för många spelare som är ”elit” i ett lag så får man mindre speltid.


Foto: Bildbyrån/Tobias Sterner

”FÅR SJUKT MYCKET FÖRMÅNER”

Givetvis har ekonomin även en viktig roll i val av klubb, men Küller ser ändå just speltid och klubbkänsla som nummer ett.
– Klart att det här med pengar alltid kommer att vara en fråga. I alla fall så länge jag kommer att spela hockey. Just nu jobbar jag på Järfälla Kök som är av våra största sponsorer. Jag får sjukt mycket förmåner där och jag tycker att det är kul att komma till jobbet varje dag.

Sabina Küller är kapten i AIK, men har haft en säsong där en skada ställt till det en del för henne.
– Säsongen började lite sådär. Jag har pratat med ganska många som var med på OS och det kändes som en urladdning att vara med där. Det var svårt att komma in i det igen och väldigt tungt mentalt.
– Jag bröt armen i december och spelade igen match först sju veckor senare. Om jag lägger det här med skadan åt sidan så tycker jag ändå att det varit en helt okej säsong.

Blev säsongen splittrad tack vare skadan?
– Sju veckor är en lång tid, men som tur var så hade jag juluppehållet. Det gjorde att jag bara var borta åtta matcher.


Foto: Ronnie Rönnkvist

”TACKSAM ÖVER ATT DET VAR ARMEN JAG BRÖT”

Det blev det sex mål och totalt elva poäng på 26 matcher för AIK-forwarden, vilket hon ser själv som en liten besvikelse.
– Klart att jag ser det så. Jag ser det lagmässigt, att gör alla i laget fler poäng så vinner vi fler matcher. Det är just sådant som jag känner inte riktigt har klaffat den här säsongen.
– Sedan är jag tacksam över att det var armen jag bröt för då kunde jag ändå hålla igång med skridskoåkningen, vilket jag tycker har utvecklats tack vare att jag varit skadad. Det var det positiva i det hela.
– Varje säsong… Jag är en person som aldrig är nöjd och kommer alltid vela utvecklas mycket, mycket mer.

Nu är hon på plats i Finland för att inleda sin fjärde turnering, en turnering hon har stora förväntningar på.
– Det är väldigt kul att bli uttagen och det är en bekräftelse på att jag inte gjort bort mig helt och hållet, säger Sabina Küller med ett leende och fortsätter:
– Det ska bli väldigt spännande med Ylva som tränare…

Du har haft Ylva Martinsen som tränare i AIK och nu då i Damkronorna, är det stor kontrast jämfört med tidigare ledarskap i landslaget?
– Så är det absolut. Jag har tagit Leffe (Boork) för vad han är, så är det, men det får man göra med alla tränare.
– Nu var han huvudtränare och körde stenhårt på hans sätt, vilket en tränare måste göra. Annars gör du inte som tränare något du tror på. Man ska ge honom det, men sedan var det kanske inte rätt för oss.
– Jag har alltid gillat det här med raka rör. ”Du behöver jobba och utvecklas på dom här områdena. Det här är varför du inte får spela på den här positionen”. Leffe säger jämt rakt ut vad han tycker och tänker. Det har jag uppskattat väldigt mycket.

Upplever du att Ylva Martinsen också är rak i sin kommunikation?
– Ja, det är hon. Det är något jag också tycker att hon ska ta med sig. Ylva är inte den som vacklar på grejer och sjukt noggrann i det hon gör. Det är bara hockey när det är hockey. Hon är extrem i det där. Det är en trygghet att veta att hon inte kommer lämna någonting åt slumpen.
– Det ska bli väldigt intressant och jag tycker agerandet i själva matchningen varit bra från Ylvas sida. Jag hoppas hon fortsätter så.

Kan du utveckla det?
– I kritiska lägena spelar hon dom som är heta. Hon har en tro i människor som hon vet vad dom går för. Jag tycker att hon spelar rätt spelare i rätt lägen. Jag hoppas hon fortsätter lita på det även då det kommer till dom här kritiska lägena i matcherna.

Är du en av dom som ska ta lite extra ansvar med tanke på att det är väldigt många VM-debutanter i truppen?
– Jag har rutin och på något sätt vet jag vad som krävs på den här nivån. Jag kommer absolut försöka ta ansvaret i mitt spel och försöka visa vägen genom det.

Har du inte en viktig roll i omklädningsrummet också?
– Jag är ingen som låter saker falla till slumpen. Känner jag att jag har någonting på hjärtat så måste jag säga det, så jag tar för mig där också.
– Nu har jag ingen bokstav i landslaget, men jag ser mig ändå som en ledande spelare. Jag tycker att det är viktigt att fler än jag känner så för vi är flera som har många landskamper sedan tidigare. Jag hoppas och tror att fler ansvaret istället för att putta över det till kaptenerna för det är allas ansvar.

Hur långt kan ni räcka i VM?
– Jag hade inte hållit på med hockey om jag inte velat vinna allt, så är det. Man är en jäkla vinnarskalle (skratt).
– Man tänker alltid på prestation och det tar dig dit den tar dig. Viljan… Klart att vi vill ta oss till kvart och semi. Sedan får vi se var vi tar oss därifrån, men jag tycker inget är omöjligt. Ser vi till våra odds och vad vi presterat tidigare så känner jag att någon gång måste det vända. Varför skulle inte det vända nu, avslutar VM-forwarden med leende som visar att hon åkt till VM med stora förhoppningar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 19 mars
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten