Sök
LÄGGER ÖVER PRESSEN HV71:s Markus Ljungh menar att det nu är Färjestad som har pressen på sig efter HV:s seger i kväll.
SHL

”I Karlstad har vi vunnit två av tre matcher så pressen ligger på dem”

Färjestad var stora favoriter inför kvartsfinalserien men nu står det 3-3 i matcher och en sjunde och avgörande match väntar. Då menar HV71 att de har allt att vinna. 
– I Karlstad har vi vunnit två av tre matcher så pressen ligger på dem, säger Markus Ljungh till hockeysverige.se.

Klassikermötet mellan Färjestad och HV71 skulle bli en ganska ensidig affär. Det är seriesegraren som möter laget som slutade åtta i grundserien och som fick kämpa för att ens nå kvartsfinal. I verkligheten är det denna kvartsfinalserien som, hittills, är den enda att gå till en sjunde och avgörande match.

Detta då HV71 lyckades vinna på hemmais efter två förluster i Jönköping tidigare under serien.
– Vi är drivande i spelet och skapar flest chanser. Det är kul att vi får göra fem mål också. Vi får ju en chockstart när de tar en tidig ledning men vi är starka mentalt och lyckas lyfta oss och göra en så bra match med kniven mot strupen. Det är starkt, säger HV:s Markus Ljungh efter matchen.

”VILL REVANSCHERA MIG”

Just Ljungh har haft det tungt hittills under slutspelet. Under grundserien var han HV:s bästa offensiva spelare och vann den interna poängligan. Hans 40 poäng (16+24) var karriärsbästa samt femte bäst av alla spelare i hela SHL.


SUCCÉVÄRVNING Markus Ljungh har haft en otroligt bra förstasäsong i HV71 men har haft det svårare att producera i slutspelet. JÖRGEN JARNBERGER/Bildbyrån

Förväntningarna har därför varit höga på 28-åringen, som kom till HV71 från Djurgården inför säsongen. Han inledde starkt med ett mål och en assist i den andra åttondelsfinalen mot Rögle. Därefter har han gått poänglös från fem raka matcher. I kväll kom dock hans första poäng i kvartsfinalserien mot Färjestad.
– Det är skönt såklart. Jag har haft några bra lägen tidigare men missat så jag vill revanschera mig. Bara vi vinner så är jag nöjd men det är självklart skönt att ta sig in i poängprotokollet i den här serien.

Går det att kräva mer av dig?
– Poängproduktionen kan självklart bli bättre men jag tycker att jag har jobbat hårt där ute. Spelet i övrigt har funkat, både defensivt och offensivt. Jag får acceptera läget och ta det som det kommer. När jag får chansen då ska det smälla. Jag är nöjd över den här poängen och kommer fortsätta göra allt jag kan för laget.

Markus Ljungh passade fram till Mikko Lehtonens 2-1-mål i matchen. Det var lagets första mål i powerplay sedan den första kvartsfinalen och HV71 har haft otroliga stora problem i spelformen.

POWERPLAYMÅLET VIKTIGT FÖR SJÄLVFÖRTROENDET

Inför kvällens match hade laget bleka 4,35 procent i powerplay under slutspelet. Laget hade faktiskt minusstatistik i spelformen, ett mål framåt och två mål bakåt. Kvällens powerplaymål var därför otroligt viktigt för lagets självförtroende framöver.
– Det är bra för oss att göra mål i powerplay. Det måste vi fortsätta göra om läget kommer. Vi måste fortsätta med självförtroendet vi har fått i den spelformen och se det som en möjlighet och inte som en börda som det har varit. Jag tycker att vi skapar bra lägen och det var skönt att få utdelning.

De tidigare mötena mellan lagen har varit relativt målsnåla och som mest hade det, inför kvällens drabbning, blivit fem mål i en match. Då blev det istället islossning och det haglade in mål och chanser då slutresultatet blev 5-3.
– Det har varit en riktigt tajt serie. Det har inte varit många lägen som har släppts till. Det är kämpahockey där det gäller att åka mycket skridskor. Lägen kommer inte att komma av sig självt. Det är hårt jobb som gäller och det är kul att vi kunde bjuda fansen på detta.
– Vi har ändå gjort bra hemmamatcher men inte fått in pucken. I dag fick vi in puckarna och kan göra en bra match inför hemmafansen. Självförtroendet har vi inom laget och det tar vi med oss till matchen på onsdag och där har vi vunnit två gånger tidigare.


AVGÖRANDE I en riktigt sprakande och häftig serie mellan två starka lag väntar nu en sjunde och helt avgörande match. Foto: Bildbyrån

”DE HAR PRESSEN PÅ SIG”

De hade förutsättningarna mot sig inför serien och fick möta det tuffaste möjliga motståndet, seriesegraren. Dock så står HV71 upp väldigt bra och det har hittills varit sex jämna bataljer mellan lagen. Det är en bra värdemätare för HV som vet att de kan slåss mot de bästa i Sverige.
– Vi känns som ett bra slutspelslag. Vi har många rutinerade spelare som har varit med tidigare och vet vad som gäller i slutspel. Trots att många inte trodde på oss på förhand så har vi visat att vi kan stå upp mot dem.

Med endast en match kvar att spela så blickar Markus Ljungh och HV71 mot matchen på onsdag. Då ska allt avgöras i den sjunde kvartsfinalen uppe i Karlstad.

Vad talar för att det är ni som går vinnande ur den striden?
– Vi känns riktigt starka. Det är jävla go i gänget och vi går in med en riktigt bra känsla inför matchen på onsdag. I Karlstad har vi vunnit två av tre matcher så pressen ligger på dem.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten