Nick Foligno kramar om Sergej Bobrovskij.
Nyheter

Från utskällda till glödheta – nu levererar storsatsande laget

ANNONS

Columbus spände bågen vid trade deadline men har haft svårt att prestera som förväntat. Fram tills nu, i alla fall. I natt tog de sin femte raka vinst när Buffalo kördes över med 4-0.
– Jag tror att alla mår bra av att alla bidrar, säger coachen John Tortorella.

Det såg länge ut som att Columbus storsatsning skulle bli ett monumentalt fiasko, med missat slutspel och en närmast förlorad framtid. Men nu tycks John Tortorella ha fått bitarna på plats för sitt lag. Efter nattens seger, den femte i rad, är de uppe på den första wild card platsen. De har två poäng ned till Montréal under strecket, och betydligt fler segrar, vilket gör att Canadiens behöver ta tre poäng mer än Blue Jackets under de tre sista omgångarna.

I natt krossade Columbus Buffalo med 4-0. Sergej Bobrovskij, som varit utskälld under nästan hela säsongen, höll sin tredje nolla på de fem senaste matcherna och den nionde totalt under säsongen.
– Det är trevligt att hålla den, säger han om nollan och fortsätter:
– Jag ska inte ljuga, det är trevligt att hålla den. Men det viktigaste är lagets framgång och hur laget spelar framför mig. Det är den stora grejen för mig, säger stjärnmålvakten enligt nhl.com.

EN GLÖDHET DANSK

Framåt är det emellertid alltjämt de ”traditionella” Columbus-spelarna som levererar, snarare än stjärnvärvningarna Ryan Dzingel och Matt Duchene. I natt kom målen från Pierre Luc-Dubois, Oliver Bjorkstrand (hans sjätte på de fem senaste), Nick Foligno och Josh Anderson. Det ser ut att bli bredden som tar laget till slutspel. Om slutspelet började idag skulle de, precis som förra året, möta Washington i den första slutspelsrundan.

Buffalo, med Linus Ullmark i kassen, åkte på sin sjunde raka förlust. De nollades för andra gången på de fyra senaste matcherna och för femte gången på de senaste tolv.
– Vi måste bara fortsätta jobba. Vi hittar inte målet. Vi gör inga mål, konstaterade den allt mer ifrågasatta coachen Phil Housley.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL