Sök
Roger Melin tar det piano
SHL

Den avslappnade tränarlegendaren – Old School Hockey Roger Melin

De flesta har koll på hans långa och framgångsrika tränarkarriär. Inte lika många har koll på att Roger Melin som spelare nådde hela vägen till NHL. Idag berättar 62-åringen om sitt liv i hockeyns tjänst. Ett liv som gett honom SM-guld, NHL-spel och SHL-avancemang.

Just nu kvalar Roger Melin med Leksand upp mot SHL mot klubbens starkaste rivaler, Mora. Men det var inte i ett alldeles enkelt läge Roger Melin fick ta över Leksand tidigare under säsongen. Han fick kliva in lite som en räddare i nöden då laget förlorat nio raka matcher.
– Anledningen till att jag tackade ja till Leksand är för att det är en klubb jag alltid velat träna. Det har aldrig riktigt blivit av, men nu fick jag den här chansen. Att jag alltid velat träna Leksand är för att det är ett litet favoritlag sedan jag var liten.

Med vilka tankar gick du in i själva utmaningen?
– Inte mer än att det skulle bli jäkligt roligt att träna just Leksand.

Det fanns inga tankar på att du måste vända skutan?
– Nej, inte alls. Jag har varit med så läge att jag vet att det blir som det blir (skratt). Går det så går det. Du kan inte göra mer än ditt bästa som både tränare och spelare. Det var ingen målsättning, utan jag kände och känner en glädje att få vara här.

Roger Melin förknippas annars starkt med AIK:s avancemang till elitserien 2010 och Brynäs SM-guld 1999, men den 62-åriga tränarlegendaren har också ett förflutet som spelare i AIK under en säsong, 1975/76. Rötterna har Melin dock i Enköping.
– Jag höll på med flera olika idrotter hemma i Enköping, bland annat friidrott, fotboll och hockey. Egentligen var jag bättre på fotboll, men det var svårare att komma fram där. Hockeyn var mindre så jag fick chansen att spela tidigt i A-laget, visserligen var det i Division 5 som är otroligt lågt, när jag var 13 år. Då vann vi Division 5 och säsongen efter, då vi låg i Division 4, var jag mer ordinarie. Då var jag 14 år. Vi gick upp ytterligare en division, till trean, berättar Roger Melin då vi ses för en lunch och intervju på Gavlerinken i Gävle.
– Då skulle jag börja på gymnasiet och flyttade till Upplands-Väsby för att spela med Väsby i Division 2, alltså motsvarande nuvarande Hockeyallsvenskan. Det blev som steg för steg varje år till jag kom till Väsby.

HAMNADE I VÄSBY

När du var i Väsby och fick vara med att vinna både femman och fyran, är just det här med att vinna något som triggar dig att satsa ännu hårdare?
– Jag tror inte att jag tänkte så, men det kanske var så. Laget lyckades vinna flera säsonger i rad så det kanske blev en trigger.
– Jag spelade fotboll samtidigt men där vann jag ingenting. Jag kom inte ens med i A-laget där även fast jag ansågs vara en större talang i fotboll.

Varför valde du att flytta till Upplands-Väsby för att gå på gymnasiet?
– Jag var på hockeyskola nere i Osby. Då var Peter Johansson, som tränade Väsby, ledare där. Han såg väl något i mig och ville att jag skulle komma till Väsby. Det här var stort för mig. Morsan och farsan var skilda så det var morsan och jag som flyttade dit eftersom mina bröder hade flyttat ut redan. Hon fick ett jobb som klubben ordnade.
– Vi bodde i Upplands-Väsby, men jag gick på gymnasiet i Sollentuna eftersom det då inte fanns något gymnasium i Väsby.

Roger Melin i mitten.

Roger Melin debuterar i Väsby IK säsongen 1972/73 och gör som 16-åring två mål och totalt tio poäng på 16 matcher i Division 2.
– Väsby var ett bra lag, i alla fall var man på övre halvan hela tiden i näst högsta serien. Samtidigt var det en väldigt bra serie med Huddinge, Hammarby och alla dom här lagen
– Första säsongen hade jag visserligen lite tur också eftersom det var en center som fick magsår (Arne Nyström) och inte kunde vara med på en halv säsong. Det var min biljett in till att bli ordinarie.
Sedan fick jag ett stort förtroende av Peter Johansson samtidigt som jag var väldigt seriös då.
– Sedan hände det lite saker i min karriär som kanske inte var så bra. Första året spelade jag TV-pucken i Uppland och andra i Stockholm. Då blev jag uttagen till Pojklandslaget. Jag fick chansen att åka med 55:orna (Roger Melin är född 1956) på en liten turné innan dom skulle spela Junior-EM. Vi var några ytterligare 56:or förutom jag var även (Björn) ”Nalle” Johansson, Roffe Ericsson och Kenta Nilsson med.
– Jag kom inte med till EM och det hände saker på vägen. Det var ingen som direkt snackade med mig, men jag fick spela tre eller fyra matcher innan.
– Sista matchen innan EM, som spelades i Gävle, fick jag inte spela. Det var ingen som berättade varför jag inte fick spela. Sedan provade killarna ut kostymer till EM, men jag fick inte prova ut någon. Det var fortfarande ingen som pratade med mig. Bosse Tovland var överledare och ”Sura-Pelle” (Ronald Pettersson) var tränare. Jag förstod inte varför och på kvällen skiljdes laget åt. Vi som skulle söderut, mot Stockholm, skulle åka bussen hem.

”MISSADE BUSSEN HEM”

Eftersom truppen var till synes spikad så passade en del av spelarna på att njuta av Gävle på kvällen.
– Vi var ute och svirade lite. Jag hamnade lite fel så jag missade bussen hem. Jag sa till Bosse Tovland att det här aldrig mer kommer att hända. Då sa han ”Det tror inte jag heller för du kommer inte få vara med något mer”.
– Tanken var inte heller att jag skulle varit med i Junior-EM då. Det var året därpå som var mitt år, men jag fick inte vara med då heller på grund av det här.
– Jag gjorde bort mig där, men jag var ändå väldigt seriös då det gällde träning. Bland annat höll jag fortfarande på med både fotboll och friidrott när jag flyttade till Väsby. Jag spelade lite i Väsbys B-lag i fotboll, men som sagt var, även friidrotten. Bland annat hade jag rekordet för tiokamp i Väsby ganska länge, skrattar Melin och fortsätter:
– Det här gjorde att jag fick vara med på klubbmatcher i friidrott och så vidare. Oftast då udda grenar som ingen annan ville köra. Mina specialgrenar var höjdhopp och häck. Jag har faktiskt tävlat för Uppland i Svealandsmästerskapen när jag var 15 år. Där fick jag möta Raine Söderberg på 100 meter häck. Jag var verkligen långt efter. Det var faktiskt pinsamt.

Arkivbild.

Inför säsongen 1974/75 kontaktar AIK Roger Melin och vill ha honom till klubben för första gången.
– Det var Lasse Norrman som tog kontakt med mig och det var en jättebra gubbe. Jag gillade honom som fan…
– Först var jag inne och tränade med Djurgården, men dom var egentligen inte så jätteintresserade. AIK verkade mer seriöst intresserade så det kändes jättekul att få komma dit, men jag hade lite oflyt med bland annat en knäskada. Det var också anledningen till att jag bara spelade fem matcher.
– Det var ”Ankan” (Anders Parmström) som var tränare och jag fick inte heller riktigt chansen av honom. Jag skadade mig tidigt på hösten, vilket även Ola Fahlqvist gjorde. Vi tränade ihop för att rehabilitera oss.
– AIK var visserligen illa ute och höll nästan på att ramla ur den säsongen så det var ett tufft läge att slänga in en ung kille som dessutom hade varit skadad.

VALDE ÖREBRO

Hade du chans att stanna i AIK ytterligare en säsong eller var Örebro på dig direkt då dom gick upp i elitserien?
– Under min tid i AIK låg jag även i lumpen ute i Kungsängen. Det var jag och Anders Håkansson. Jag hade svårt att komma loss också. Jag minns bland annat då vi skulle spela mot Leksand borta. Då fick jag ta egen bil eftersom jag inte kom loss för ens i sista stund. Håkansson hade på något sätt mycket lättare att komma loss. Han kanske var mer skötsam än vad jag var. Säsongen efter värvade AIK Thomas Gradin och Kenta Nilsson. Jag kände att jag hamnade utanför så det var lika bra för mig att testa något annat.
– Örebro hörde av sig och det blev tre roliga säsonger där även om vi åkte ur, gick upp och sedan åkte ur igen. Vi hade ett roligt gäng. Starkaste minnet är nog ändå då vi går upp igen.

Ni var ett lindansargäng, varför blev det så, hade ni helt enkelt inte ett tillräckligt bra lag?
– Vi var många ganska unga killar, jag, Roffe Ericsson, Christer Lövdahl och allt vad dom nu hette. Samtidigt hade vi även många bra spelare som bland annat Bosse Andersson som gick till Södertälje, Roffe gick till AIK sedan hade vi ”Kneten” (Kent Andersson) även om han var ett par år äldre än jag. ”Kneten” var en jäkel på att göra poäng och otrolig på att dyka upp i dom rätta lägena.

Roger är tätt förknippad med AIK.

Efter tre säsonger i Örebro flyttar Roger Melin tillbaka till Upplands-Väsby och spelar två säsonger i Väsby IK.
– Jag började en tvåårig utbildning på Bosön, en fritidsledautbildning. Det var en bra utbildning och dom två åren jag gjorde i Väsby var kanske mina två bästa även det var i den näst högsta serien. Bland annat kom jag med i den här månadens femma flera gånger. Då var ändå ”Krobbe” (Lars-Gunnar Lundberg), Hardy Nilsson, Martin Karlsson och dom här med i samma serie så jag var i bra sällskap.

FICK OVÄNTAD NHL-CHANS

I Minnesotas tröja.

I slutet av Roger Melins andra säsong i Väsby får han chansen till NHL-spel i Minnesota North Stars organisation. Det blir en match i NHL och nio i klubbens farmarlag Oklahoma City Stars.
– I Väsby hade vi två amerikaner, en målvakt (Keith Allain) och en back (Mike Cerrone). Dom kände en agent som hette Mark Perron. Han skulle komma till Sverige och titta om det fanns några talanger. Nu blev det så att han gick på våra matcher eftersom han kände våra amerikaner. Då tyckte han att jag såg intressant ut.
– Samma säsong kom Washington och Minnesota över hit för att spela DN-cup mot AIK och Djurgården. När Minnesota tränade pratade Perron med Lou Nanne, som var General Manager där, om att jag skulle få träna med dom en gång på Hovet. Det gick bra och Lou Nanne föreslog att jag skulle komma över efter säsongen och provspela.
– Jag gjorde klart min säsong i Väsby, åkte över direkt och spelade nio matcher i farmarligan. Sedan blev jag uppkallad att spela en match i med Minnesota, mot Edmonton borta.

Roger Melin gjorde ett gott intryck på Lou Nanne och ledarna i Minnesota. 
– Minnesota ville skriva kontrakt med mig direkt och att jag skulle stanna kvar där. Jag ringde till skolan och frågade hur det skulle fungera med den. Om jag inte skulle komma tillbaka skulle jag inte få något intyg från skolan att jag hade gått dom här två åren. Då valde jag att åka hem. Sedan skrev vi kontrakt säsongen därpå istället.
– Den säsongen gick Minnesota till final. Nu vann dom visserligen inte, men det var bra mycket svårare att ta sig in i laget då.

Hur minns du NHL-debuten?
– Jag spelade ordinärt för att vara en rookie och fick runt tio minuter. Det var ändå häftigt. (Wayne) Gretzky var med i Edmonton liksom Mark Messier.

FICK SPELA I AHL

Andra säsongen blir det två NHL-matcher för Roger Melin i NHL. Mestadels av tiden får han istället tillbringa i farmarlaget Nashville South Stars.
– Jag gjorde hyggligt ifrån mig poängmässigt (18 mål och totalt 45 poäng på 77 matcher). Vi hade en coach, Gene Ubriaco, och han hatade européer. Han gillade inte alls att vi kom dit och förstörde deras hockey. Han var en coach som älskade ”dumpa, kör, skjut”.
– Själv var jag lite som Janne Larsson, lite finlirare som gärna gjorde en dragning och gillade att lägga en macka. Det hatade däremot han så varje gång jag gjorde en dragning fick jag sitta tio minuter. Redan under säsongen funderade jag över om jag verkligen skulle vara kvar där. Trots allt hade jag ett optionsår så jag hade kunnat vara kvar, men att spela i farmarligan var inte då något som gav en så jättebra ekonomi. Jag kände ändå att jag inte skulle orkat med honom en säsong till.

Hans Segerberg, Roger Melin, Råttan Edberg och Hans-Göran Elo

Säsongen därpå, 1982/83, var Roger Melin istället tillbaka i svensk hockey.
– Hammarby hade gått upp i elitserien då. Peter Johansson var tränare där och han ville att jag skulle komma hem. Peter var kvar där en säsong och då åkte vi ur. Efter det kom Tommy Boustedt (då: Nilsson) in och var där under två säsonger. Vi gick upp med honom och han hade tagit med sig upp till A-laget många av hans juniorer han hade haft. Tillexempel ”Crippe” Due-Boje, Carsten Bokström och alla dom där.
– Dom killarna var jätteduktiga. Vi hade ett bra lag första säsongen också med Peter Nilsson, Anders Johnson, Pär Göransson och alla dom här som gick till Djurgården sedan. Vi hade även Reino Sundberg i målet som var riktigt duktig. Andra säsongen i elitserien hade vi däremot ett väldigt ungt lag och vi klarade inte riktigt av att spela i den serien och tog bara nio poäng den säsongen. Publiken blev också mindre och mindre. I slutet var det max 500 på Hovet så man hörde vart enda skrik. ”Ni är värdelösa era jävlar”.
– Ska jag vara ärlig så var det också mycket därför som jag slutade i Hammarby. Jag tyckte att det var en så otroligt tråkig säsong med dom här glåporden och allt skit. Jag tröttnade på hockey fullständigt.

Hur upplevde du Tommy Boustedt som coach?
– Boustedt var engagerad och hängiven samtidigt som han var lite speciell. Han sköt puckar efter folk som inte gjorde som han sa på träningarna. Han kunde vara tokig men samtidigt bra på sitt sätt.
– Under tiden jag spelade i Hammarby gick jag på en naprapatutbildning. Jag öppnade en praktik och sedan tog jag anställning som naprapat i AIK. Jag jobbade där en säsong. Sedan blev jag erbjuden att börja spela igen i Väsby, eller rättare sagt som assisterande spelande tränare. Jag tackade nej till det eftersom jag fick ett erbjudande från Enköping att träna dom fullt ut och inte spela. Då tog jag det istället.
– Vi spelade i trean då men gick upp i tvåan. Nu gick det lite halvknackigt i tvåan och den säsongen (1987/88) spelade jag nio matcher med Enköping. Då hade jag hållit upp i två och ett halvt år, men det gick ändå faktiskt riktigt bra. Jag gjorde mycket poäng (elva) trots att jag spelade back då.

GJORDE DUNDERSUCCÉ I BRYNÄS

I Brynäs kom genombrottet.

Efter Enköping tränar Roger Melin RA73 två säsonger, Väsby två säsonger, Hammarby en säsong och fyra i Arlanda innan han inför säsongen 1998/99 får chansen i Brynäs.
– Det var inte så annorlunda egentligen. Mitt jobb är ändå att vara nere på isen och utveckla spelare, att försöka få dom att jobba tillsammans. Det jobbet är ganska likartat var du än är.

Hur ser du tillbaka på guldresan med Brynäs?
– Vi var utdömda innan säsongen. Reportrarna trodde inte ett dugg på oss och vi torskade första träningsmatchen mot Modo med 9-1.
– När serien väl började inledde vi riktigt bra och låg i toppen efter tio, elva omgångar. Sedan hade vi ett par svackor under säsongen där vi gick ner oss lite grann, men vi avslutade säsongen ganska bra och hamnade till slut femma.
– Vi började bra mot Djurgården i slutspelet och mot Luleå var det väldigt tajt. Där hade vi flyt och vann avgörande matchen på övertid. Vi växte ju längre slutspelet gick och då även tron på oss själva även om Modo var storfavoriter. Dom hade vunnit serien med runt 20 poäng. Vi kände ändå att vi hade chansen. Sista vändningen i finalserien här i Gavlerinken är kanske det grymmaste jag har varit med om. Det var nästsista matchen och Modo skulle ”bara” avgöra. Vi ligger ett tag under med 4-1, men vi lyckades göra 4-2 och 4-3 innan sista perioden började. I mitten på tredje gör Modo 5-3 och då trodde vi nog att det var kört. Sedan gör vi tre mål på sista fem minuterna och vinner på ordinarie tid.

Är det här någonstans ni vinner SM-guldet trots att det är en match kvar?
– Jag tror nästan det eftersom jag tror att det här tog väldigt hårt på deras killar samtidigt som det var grymt positivt för oss såklart.

Roger Melin och Niklas Wikegård i ett av deras många möten.

Trots att Roger Melin har varit tränare i 31 säsonger har han bara fått sparken vid tre tillfällen. Första gången var i Väsby.
– Det var Niklas Wikegård som ville att jag skulle komma till Väsby så jag gick dit från RA73. Redan innan säsongen hade börjat i Väsby höll klubben på att gå i konkurs. Man hade till och med kallat till presskonferens där ledningen skulle meddela att klubben skulle gå i konkurs.
– Då kliver Gullstedt in, han var någon fastighetsmagnat och den som byggde upp Infra-City, och räddar tillsammans med kommunen upp klubben. Vi lyckades reda ut det mest pinkära, men man ställde in lönen för alla spelare under hela säsongen. Det var bara ledarna som fick lön, säger Melin med ett leende.
– Två tre av spelarna slutade medan resten bet ihop och körde. Efter säsongen sökte sig alla bort därifrån så vi hade inget lag till säsong två. Niklas stack till Boden och spelarna spreds vind för våg. Vi fick i stort sett plocka upp hela juniorlaget och börja om. Vi värvade två gamlingar. Danne Svahn från Huddinge och Mikael Good från Örebro. Två åldermän som egentligen hade sett sitt bäst före datum.
– Vi låg längst ner och höll på att åka ur så när det var fem matcher kvar fick jag sparken. Ska jag vara ärlig så var det hårt med tanke på förutsättningarna.

”NÄSTAN SKÖNT ATT JAG FICK SPARKEN DÅ”

Andra gången Roger Melin får sparken var säsongen 2007/08.
– Det kan jag förstå med tanke på hur Färjestad är och jag var då. Jag tycker själv inte att jag gjorde något bra jobb i Färjestad även om vi vann serien första säsongen. Då åkte vi ur i semin och vi låg femma när jag fick sparken. Resultatmässigt var det ingen katastrof, men jobbmässigt kan jag erkänna att inte var speciellt bra där.
– Det var svårt att komma in ordentligt i klubben och jag kände mig inte riktigt bekväm där. Det kändes nästan som jag vart utslussad. Tommy Samuelsson tog över mer och mer samtidigt som jag kände ”okej. Låt Tommy köra”. Det var faktiskt nästan skönt att jag fick sparken då.

Roger Melin och Anders Gozzi blev ett radarpar i AIK. Foto: Ronnie Rönnkvist.

I stället får Roger Melin ta över Frölunda resten av säsongen, men redan till säsongen därpå kliver han in som coach i AIK som då låg i Hockeyallsvenskan.
– (Anders) Gozzi och jag jobbade ganska nära varandra då vi byggde det laget. Det var ändå Gozzi som var ansvarig för lagbygget, men vi försökte hitta en bra mix av unga spelare som var på väg upp och mycket AIK-spelare. Vi utgick från det här vi jobbat med hela tiden i AIK, att vi i första han ville ha AIK-spelare, i andra hand stockholmsspelare, i tredje hand svenska spelare och i sista hand utländska.
– Sista åren blev det ändå så att vi fyllde på med (Kent) McDonell, (Rastislav) Pavlikovský och så vidare. Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss från början, men jag tycker det fungerade bra. Gozzi är väldigt duktig på att hitta rätt typ av spelare vid rätt tillfälle. Vi ville ha lirare som klarade av att spela hockey och inte bara att ”buffla” hockey.

TILLBAKA I BRYNÄS – FICK SPARKEN DIREKT

Foto: Ronnie Rönnkvist

Senaste avskedet kom i oktober 2017 då han fick lämna Brynäs som han bara hade tränat några månader.
– Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, vi har inte nått resultat och uppsatta förväntningar, sade dåvarande sportchef Stefan Bengtzén till Expressen efter beslutet.
Melin sa så här om beslutet att han får lämna klubben.
– Jag vet inte vad jag ska säga, det är väl förståeligt att dom vill göra något när vi inte lyckats under inledningen. Jag har inget mer att säga än att jag förstår att de vill göra något.

Hur skulle du beskriva känslan att vinna SM-guld kontra att ta upp AIK i elitserien?
– Det var lika stort att gå upp med AIK som att vinna SM-guld. Det jag menar är att det är svårt att jämföra. Känslan när man gör någonting tillsammans, samma känsla var det då jag gick upp med Enköping eller RA73, man känner att det funkar är ”wow”.
– Även om det var Division 2 och 3 första gångerna så var känslan densamma. Ruset och adrenalinkicken när det är på gång, nu är det nära. Det är en så sjuk känsla.

”DÅLIG PÅ ATT VISA KÄNSLOR”

Både när du är med och vinner SM-guld med Brynäs och när ni går upp med AIK vittnar spelare om att en stor anledning till framgångarna är ditt lugn i båset, vad bottnar det i?
– Jag tror att det beror på att jag är dålig på att visa känslor. Jag har alltid haft svårt att visa äkta genuin glädje men även visa aggressivitet eller vad det nu är. Samtidigt blir jag riktigt arg då det går över gränsen. Då svartnar det nästan och jag knappt vet vad jag gör. Men det händer nästintill aldrig.

Kan du dra nytta av det här som coach?
– Jag kan tänka mig att det kan vara en fördel i många ögonblick att kunna behärska sina känslor. Det är ett sätt för mig att tänka också och behålla kylan inom mig själv för att vara fokuserad på rätt saker.
– Det här ett budskap som jag försöker nå ut med det spelarna också. Om ni minns på 1970-talet när ryssarna var som bäst. Dom hade stenansikten och visade knappt några känslor. Jag tror att mycket av deras storhet var just att gör du ett mål framåt så bli inte för glad eftersom då kan prestationen påverkas. Får vi ett mål i arselet, bli inte för ledsen för det påverkar också prestationen. Oavsett så blir man känslomässigt störd. För att kunna behålla fokus så gäller det att avskärma alla yttre känslor. Det är vad jag försöker göra för att klara av att tänka och ta rätt beslut.
– Jag är inte alltid lika lugn som jag ser ut, men jag försöker ändå så gott jag kan behålla fokus.

Vad är det som gör att du hoppar på tränarjobbet i AIK en andra gång efter att klubben varit nära konkurs och det känns som att det är ett eländes elände i hela klubben?
– Vi hade kontakt ganska länge. Från början var det Thomas (Johansson) som var tillförordnad klubbdirektör som ringde och frågade om jag inte skulle komma tillbaka. Det där hade funnits i mitt huvud under en längre tid.
– När det sedan började bli aktuellt var det några klubbar som hörde av sig, Rögle bland annat. Jag tror ändå att det var Gozzis samtal, han ringde tre, fyra gånger, och frågade om vi inte skulle ta det här tillsammans igen. Då blev det ”Kanske, varför inte?”.
– När jag sedan skrev på var det inte klart med att Gozzi skulle jobba i AIK. Då kändes det först att ”Jaha, nu har jag hoppat på det här, men inte Gozzi”. Officiellt var det då fortfarande den gamla eran som var kvar i klubben. Bland annat var det han på fotbollen, Johan Segui tillsammans med Peter Wilke som var klubbdirektör en kortstund, som skrev på mitt kontrakt och gjorde klart med mig.
– Då kände jag mig jävligt ensam för så som jag hade fått det framställt för mig så var det inte dom som skulle leda klubben utan att hockeyn skulle ha en ny ledning och Gozzi vara sportchef. Även om jag inte hade det som krav var det vad jag trodde gällde. Det blev några veckor där som var lite konstiga.

KÄNNER SPECIELLT FÖR FYRA KLUBBAR

Det var bra ändå till slut konstaterar Roger Melin med ett leende.
– Jag tyckte att vi fick ihop det bra och vi jobbade bra allihop. Sedan blev jag jätteförvånad efter säsongen att vi hade gått så mycket minus. Vi hade gått tolv miljoner i förlust. Hur kunde vi ha gjort det då vi inte omsatte speciellt mycket. Det var en kalkylerad förlust sas det. AIK Hockey gick förlust förra säsongen också. Jag tycker inte att vi hade en trupp som skulle kosta så jäkla mycket.

Hur är din relation till AIK idag?
– Jag har bra känslor för AIK. Är det några föreningar jag känner mycket för så är det föreningarna där jag jobbat länge, Brynäs, Linköping, AIK och Arlanda. Det är dom fyra föreningarna där jag har jobbat till mig en känsla.
– Givetvis vill jag att det ska gå bra för AIK, men det är också en förening som har svårt att hitta stabilitet ekonomiskt, organisatoriskt och idrottsligt. Det är dom tre benen jag tycker att AIK ska stå på, alltså en bra organisation, en bra ekonomi och en bra sportslig framgång. Men det känns som det aldrig blir något riktigt av det till slut, tyvärr. Jag önskar verkligen att et ska gå bra för AIK.

Vid sidan av SM-guldet och avancemanget med AIK, vad ser du som din största merit som tränare?
– Det är nog dom andra gångerna jag har gått upp med andra lag. Det har varit lika stort.

Vad ska du göra då du blir stor?
– Jag vet inte, men jag får väl söka mig ett riktigt jobb, avslutar Roger Melin med ett skratt.

Inför kvalmötet med AIK visade Roger Melin prov på sin musikaliska ådra.

Vi har letat efter en pianist länge och före Leksands match mot AIK hade vi en på provspelning. Leksands tränare Roger Melin…han kan bli något så han fick tryoutkontrakt med oss.

Gepostet von Matz Jinglez am Sonntag, 24. März 2019

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten