Axel Brage och Christian Engstrand
SHL

Kompisduellen i Slaget om Siljan

Blir det Christian Engstrand och Axel Brage som möts i målvaktsduellen i SHL-kvalet? I så fall blir det två gamla lagkompisar som utkämpar den kanske enskilt viktigaste matchen i matchen.
– Det ska bli kul och intressant att mötas, säger Moras Christian Engstrand till hockeysverige.se.

Mora mot Leksand för tredje säsongen i rad i ett kval om en plats i SHL. Det känns nästan lite märkligt att det kan slumpa sig så, men för hockeyfolket runt Siljan blir det fest i matcher sju.

En av kamperna i slaget om Siljan kan bli den mellan kompisarna Christian Engstrand och Axel Brage. Dom båda spelade som bekant tillsammans i Linköping. Då var Engstrand klar etta medan Brage oftast var trea.
– Vi kamperade ihop i Linköping för många år sedan nu. Det ska bli kul och intressant att mötas, säger Christian Engstrand med ett skratt till hockeysverige.se och fortsätter:
– I dag har vi inte så jättemycket kontakt. Jag har spelat en del mot honom, men det har inte blivit så mycket på slutet. Man reflekterar nog mer innan och efter matcherna över att det är en polare man möter, men under matchen, för egen del i alla fall, spelar det ingen större roll vem som står på den andra sidan.

Hur tänker du kring att det blev just Leksand igen?
– Det spelar väl egentligen ingen större roll. Samtidigt är det alltid speciella matcher mot Leksand här uppe med Daladerby och allt. Nu blir det tredje året i rad (skratt) så det blir många matcher mot Leksand, vilket är kul för fansen.
– Jag tror ändå inte det hade spelat någon större roll vilka vi fått möta. Vi ska spela samma spel oavsett, komma ut och visa varför vi har spelat i SHL senaste säsongerna.

Christian Engstrand har varit lite av Mora kvalhjälte i dom två tidigare kvalserierna mot just Leksand.
– Jag har personligen väldigt bra minnen från kvalen. Det har varit bra stämning kring matcherna med fullt hus hos oss, fullt hus hos Leksand, fullt ös på fansen och allt runtomkring. Det är väldigt, väldigt positivt på så vis.
– Sedan blir det att man går in i en liten bubbla där det i princip bara är hockey, mat och sova. Det gör att man inte hinner reflektera så mycket just där och då, men så här i efterhand är det mycket att ta in.

”VARIT EN KONSTIG SÄSONG”

Mora-målvakten har inte sett Leksand allt för mycket under säsongen, men har sett en del av deras matcher i kvalet.
– Jag har inte följt Leksand så jättemycket. Jag har kollat på senaste kvalmatcherna när det började att dra ihop sig. Under serien har det inte blivit så mycket faktiskt.
– Det är väl mer coachavdelningen som har fått ha koll eftersom dom hade lite på känn att det eventuellt kunde bli Leksand. Leksand har gjort det bra som tagit sig dit dom är idag.

Under årets säsong har Christian Engstrand mestadels tävlat med finske Janne Juvonen om första spaden. En säsong som gått upp och ner för 30-åringen från Linköping.
– Det har funkat bra, men det har varit en lite konstig säsong för egen del. Först spelade jag mycket. Sedan blev jag skadad och det tog lång tid att komma tillbaka till speldugligt skick.
– På slutet blev han sjuk så då blev det en hel del matcher för mig. Det var skönt för mig att få spela lite igen. Men, som sagt var, det har varit en konstig säsong för mig personligen, om man nu kan säga så.

Janne Juvonen. Foto: Bildbyrån

Med tanke på skadeproblem och inte så mycket matcher som du är van vid, hur är formen?
– Det är nog inga konstigheter med den. Jag har fått spela en hel del mot slutet och kommit in i det mer och mer. Alla behöver kontinuitet, så är det ju.
– Vi får se vem som får spela när det drar igång och formen är god från min sida. Det som är positivt är att jag inte slitit ut mig under grundserien, säger Mora-målvakten med ett skratt.

MORA HAR STRULAT TILL DET

Hur ser du på Mora säsong så här långt?
– Vi har spelat hyfsat till och från, men vi har haft en väldig tendens till att strula till det i slutet av matcherna, tagit lite dumma utvisningar eller släppt till lite väl öppna lägen så att det smäller.
– Det är ganska många matcher där det varit liknande, att det varit lika då det varit fem minuter kvar av matcherna. Sedan har vi lyckats tappa in en puck eller två så vi inte fått något poäng alls med oss. Så här i slutändan är det sådana små detaljer som straffar sig.

Foto: Ronnie Rönnkvist

Handlar det om orutin?
– Orutin samtidigt som vi kanske inte varit nöjda med att ha ett kryss. Vi försöker istället med en lite för våghalsigt pass, dribbla som sista man… Det har varit många sådana grejer som man kan eliminera ganska enkelt.
– Jag tycker att vi i vissa matcher spelat kanon. Vi har haft något måls ledning och då spelat enkelt. Vi tar oss ur zonen istället för att vara överkonstruktiva och hålla på att ”datta” med pucken. Nästa match gör vi precis tvärtom.
– Det har varit lite upp och ner. Och det har varit ännu mer frustrerande att se på då man suttit vid sidan av eller på läktaren och inte kunnat göra så mycket åt det.

NÖJD MED AVSLUTNINGEN

Känslan är ändå att Mora har spelat bra mot slutet av SHL och med det kan ta med sig en bra känsla in i kvalspelet mot Leksand.
– Jag tycker att vi började säsongen bra, första tio, tolv matcherna. Sedan tycker jag att vi var helt iskalla i november och december både spel och poängmässigt.
– Sedan tycker jag att vi studsade upp ordentligt i januari och februari, alltså vårdelen. Vi hade ändå en teoretisk chans att undvika kval med några matcher kvar av säsongen.
– Men, som jag sa tidigare, vi har skjutit oss själva i foten lite för mycket. Det är en så pass bra liga att man blir straffad direkt om man gör sådana misstag.

Hur mycket längtar du till torsdag klockan 19.00 i Smidjegrav?
– (Skratt) Det ska bli riktigt skönt att dra igång. Jag har hunnit gå och tänka på det lite grann samtidigt som vi har tränat bra.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten