Sök
Nyheter

Välkommen till hockeysverige.se, Per Bjurman!

I dag välkomnar Everysport Media Group och hockeysverige.se stolt en ny krönikör till sajten. Det är Sportbladets mångårige New York-korrespondent och NHL-skribent Per Bjurman som kommer att förgylla sajten med sina alster framöver.
– Vi är otroligt smickrade över att Per vill skriva för oss, säger chefredaktören Uffe Bodin.

I dag kommer Per Bjurman att publicera sin första krönika här på hockeysverige.se. Och fler kommer det att bli framöver. Ungefär var tionde dag kommer nya krönikor från Borlängesonens tangentbord att finnas tillgängliga på sajten.
– För oss på hockeysverige.se är det här väldigt stort. Per är en av de ledande och stilistiskt sett bästa hockeyskribenterna i Sverige. När han visade intresse för att skriva för oss var det otroligt smickrande. Det här är ytterligare en del av den satsning som vi och företaget gör mot kvalitativt journalistik och premium-material, säger hockeysverige.se:s chefredaktör Uffe Bodin.

En Q & A med Per Bjurman själv:

Vem är egentligen Per Bjurman?
– Ja, det frågar jag mig också ibland. Men, tja, en snart 52-årig mas som började skriva om musik på lokaltidningen hemma i Borlänge som femtonåring – och sedermera tjänstgjorde på alla avdelningar på samma publikation, inklusive sporten. Nio år senare, 1992, kom jag till Aftonbladet och efter tretton år på tidningens nöjesredaktion, huvudsakligen som musikskribent, blev jag vintern 2005 tidningens USA-korrespondent. I den rollen började jag bevaka NHL åt Sportbladet och det gör jag fortfarande, med bas i New York. Jag har sedan drygt tio år en renodlad NHL-blogg och spelar en gång i veckan in en podcast i samma ämne med kollegan Jonathan Ekeliw. Och praktiskt varje morgon under vinterhalvåret rapporterar jag om det som hänt i ligan på sportbladet.se.

Hur blev du förälskad i hockey?
– Hockey var den stora sporten både i familjen och grannskapet, så det fanns alltid där. Men riktigt allvarligt blev det nog först när pappa tog med mig upp till Leksand våren 1975, så jag som sjuåring fick se en av LIF:s finalmatcher mot Brynäs. Han hade spikat en liten pall som jag fick stå på, så jag kunde se alla trollkonster Mats Åhlberg och Peo Brasar utförde. Där föddes en livslång passion.
– Några år senare gjorde jag ett tafatt försök att att spela organiserad hockey själv också, för lokala föreningen Kvarnsvedens GoIF. Det blev fiasko. Jag hatade kylan på Dalarnas utomhusrinkar och var därtill genuint talanglös. Att jag ändå höll ut under hela mellanstadiet säger allt om hur mycket hockey ändå betyder…

Vad kan hockeysverige.se:s läsare förvänta sig av dina krönikor?
– Som framgår av debutkrönikan inte i första hand analys och braskande åsikter. Jag är mest intresserad, och road, av att försöka skapa närvaro och ta med läsarna hit. Jag hoppas att de ska få uppleva det jag upplever, ta del av dofterna och ljuden och stämningarna och de svallande känslorna. Och lära känna några av spelarna. Som mer än bara spelare. Eventuellt har jag en och annan, förhoppningsvis, underhållande anekdot på lut också.

Dina tre bästa minnen från åren som hockeykorre i New York?
– Oj, det är ju som att välja favoritbarn. Men okej, det får bli tre finalminnen. Först Detroit Red Wings seger 2008. Det var då, när jag punktmarkerade de synnerligen färgstarka svenskarna i den Wings-upplagan – och deras släktingar! – under hela vägen fram till den ultimata triumfen jag själv tycker att bloggen hittade sin form och blev lite…rolig. Dessutom slutade det ju med att vi fick se Nicklas Lidström lyfta bucklan – som förste europeiske kapten.
– 2014 går inte att komma runt heller, när Rangers tog sig till final. Det var så stort att uppleva hur New York drabbades av sann hockeyfeber. Här är hockey vanligen nummer fyra efter baseboll, amerikansk fotboll och basket, men då tog Blueshirts verkligen över stan.
– Till sist väljer jag senaste finalen. Känslostormen när Capitals äntligen, efter ett decennium av förkrossande nederlag och floppar, till sist vann liknade ingenting. Jag kan fortfarande få nåt hårt i halsen åt minnet av familjen Bäckströms kramkalas på isen efteråt.

Slutligen Per, vad önskar du dig mest av allt just nu?
– En Piggelin. Samt ett riktigt infernaliskt och gastkramande Stanley Cup-slutspel. Grundserien har ätligt talat varit lite tam i år, trots att spelet i sig bara blir mer och mer spektakulärt.  För mycket var avgjort för tidigt. Nu vill vi ha drama och ovisshet och bataljer på liv och död som fortsätter långt in på småtimmarna. Kväll efter kväll, helst.

Läs Bjurmans blogg på Sportbladet: http://bloggar.aftonbladet.se/perbjurman/

Lyssna på NHL-podden med Bjurman och Ekeliw: https://podcast.aftonbladet.se/p/nhl-podden-med-bjurman-och-ekeliw/

Idag 15:15
Luleå HF - Frölunda Indians
1 1.95
X 4.35
2 3.50
Idag 15:15
IF Malmö Redhawks - Färjestads BK
1 2.45
X 4.30
2 2.60
Idag 15:15
Djurgårdens IF - IK Oskarshamn
1 1.34
X 6.05
2 8.50
Idag 18:00
Växjö Lakers HC - Örebro HK
1 2.20
X 4.30
2 2.95
Idag 18:00
HV 71 - Brynäs IF
1 1.83
X 4.30
2 3.90
Idag 18:00
Skellefteå AIK - Leksands IF
1 1.44
X 5.50
2 6.30
Idag 18:00
Rögle BK - Linköping HC
1 1.69
X 4.55
2 4.60
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten