Ludvig Nilsson.
Timrå IK

Lämnade Brynäs – uppges vara högaktuell för konkurrenten

ANNONS

Tidigare under fredagen stod det klart att Ludvig Nilsson lämnar Brynäs. Nu uppges han vara intressant för flera andra SHL-klubbar, speciellt för Timrå.
– Jag kan bekräfta att ”Nubben” visat intresse, men han är inte klar, säger Nilssons agent, Christian Sjögren till Mr. Madhawk.

Under fredagseftermiddagen meddelade Brynäs att tre spelare får lämna klubben. Det var Adam Deutsch, Alexander Bjurström och Ludvig Nilsson. Just Nilsson har omgivits att rykten efter att ha lämnat.

Enligt Mr. Madhawk så ska flera SHL-klubbar vara ute efter att få 24-åringens signatur på ett kontrakt. Först i ledet sägs vara Timrå, en klubb som Nilsson spelade juniorhockey i. Han har även gjort matcher för seniorlaget i fyra olika säsonger i Timrå.
– Jag kommenterar inga klubbar. Men det finns ju en naturlig koppling till Timrå, säger forwardens agent Christian Sjögren till Sundsvalls Tidning.

”KAN VARA ETT NAMN FÖR FRAMTIDEN”

Ludvig Nilsson kommer från sin bästa säsong i karriären. Han gjorde 17 poäng på 50 matcher.
– Ludde kan säkert vara ett namn för framtiden. Han har haft en bra utveckling i Brynäs, men vi får se vad som händer framöver. Jag har inte funderat på det så mycket ännu, säger Timrås sportchef Kent Norberg till ST.

Tre klubbar ska jaga Nilsson men Timrå är alltså i framkant. 24-åringen har tidigare spelat i klubben samt äger en lägenhet i Sundsvall vilket ska vara en bidragande faktor till att Timrå är första alternativet.

Nilssons agent säger till Mr. Madhawk att han är säker på att forwarden spelar i SHL nästa säsong. Skulle Timrå förlora mot Oskarshamn och åka ur SHL så blir det förmodligen inte aktuellt med en övergång till Timrå för Nilsson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL