Sök
NÄRMAR SIG SLUTSPEL. För första gången sedan 2012 kan Oliver Ekman Larsson och Arizona Coyotes vara på väg mot slutspel.
Nyheter

Nu slipper OEL äntligen svara på frågor om VM: ”Kan inte beskriva hur viktigt det är”

Han har inte spelat slutspelshockey sedan 2012. Men i år kan det vara dags för Oliver Ekman Larsson. Hans Arizona Coyotes är, mot alla odds, med i striden om de sista slutspelsplatserna i NHL:s västra konferens.
– Det var länge sedan man spelade sådana här matcher, säger Ekman Larsson till hockeysverige.se. 

TAMPA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var det här Oliver Ekman Larsson drömde om när han beslutade sig för att stanna i Arizona. När det 1 juli förra året blev officiellt att han hade förlängt kontraktet med Coyotes fram till 2027 var det med förhoppningen om att klubben, slutligen, skulle hitta en väg framåt efter år av besvikelse och missade slutspel.

Nu står han här, en bra bit in i mars, som lagkapten för ett lag som ligger på slutspelsplats
– Det var länge sedan man spelade sådana matcher, men det är jättekul. Verkligen, säger han till hockeysverige.se.
– Bara att känna att man är med och att man har det i egna händer. Allt vi kan göra är att fokusera på oss själva och vinna de matcher vi har kvar.

Nattens möte med ligadominanten Tampa Bay Lightning slutade visserligen med förlust, 1–4. Men Coyotes såg till att hålla tillställningen jämn in i det sista. Spelmässigt var det en insats som bådar gott inför den resterande delen av den fyra matcher långa bortaturné man är ute på.
– Vi vet att vi förmodligen inte kommer att vinna alla, men den här roadtrippen är den största på hela säsongen, det viktigaste. Det är skönt att ha den nu i slutet och kunna försöka vinna så många matcher som möjligt. Det kommer att bli oerhört tajt, kommer att avgöras de sista matcherna. Vi vet det och det är fantastiskt kul, säger 27-åringen.

BLAND DE HÅRDAST SKADEDRABBADE

Att Coyotes befinner sig på slutspelsplats strider på sätt och vis mot alla lagar om logik. Laget har spelat i motvind under större delen av säsongen och varit enormt hårt skadedrabbade. Bara Anaheim Ducks har tappat fler spelare till skador än Coyotes. Exempelvis har viktige målvakten Antti Raanta bara gjort tolv matcher på hela säsongen.
– Jag är väldigt stolt över grabbarna att vi är i den här situationen, för vi har haft sex-sju knäskador den här säsongen och ändå är vi med. Jag vet inte om det finns något pris vi kan vinna för det, men vi borde ha det i så fall, skrockar Ekman Larsson.

Själv har han fått vara frisk. Det gäller också landsmannen och backpartnern Niklas Hjalmarsson, som missade nästan halva grundserien på grund av skador i fjol under sin första säsong med Coyotes. Oliver Ekman Larsson menar att den 31-årige veteranen har skapat ett lugn i laget med sin blotta närvaro.
– Det ser man hur mycket tryggare det är när han är ute på isen. Det är en ledare för vårt lag och jag kan säga att alla ser upp till honom. Han har vunnit tre Stanley Cup och är en väldigt bra kille.
– När man ser att han blockar skott vill man väldigt gärna blocka skott själv också. Det är fruktansvärt viktigt att ha honom i laget och han har spelat fantastiskt bra den här säsongen.


Niklas Hjalmarsson. Foto: All Over Press

”EN AV MINA BÄTTRE SÄSONGER”

Sin egen säsong är ”OEL” också nöjd med. Han är tvåa i den interna poängligan efter Clayton Keller med 39 poäng (11+28) på 72 matcher.
– Det är en av mina bättre säsonger, tycker jag. Särskilt när man spelar med Hjalmarsson och han gör en bättre. Jag tycker att jag har tagit många steg i försvarsspelet och sedan brukar det trilla in någon puck här och där när man spelar bra försvarsspel. Det som behöver bli bättre är powerplay. Det är det vi kan ta tag i lite mer. Det är så otroligt viktigt i dagens hockey.

Att spela tillsammans med en defensivt kapabel spelare som Hjalmarsson har sina fördelar. Men det ger inte fler offensiva chanser per automatik.
– Vi spelar mot de bästa spelarna i motståndarlaget kväll in och kväll ut och det är en jätterolig utmaning, men det är samtidigt inte jättelätt att skaffa målchanser när man spelar mot de bästa, säger Oliver Ekman Larsson.

Ni är en poäng före Minnesota Wild och har den sista slutspelsplatsen just nu. Vad skulle det betyda att gå till slutspel?
– Det hade betytt väldigt mycket för laget, organisationen och hela staden att känna att vi är på rätt väg. Det har vi visat, men samtidigt har vi inte varit i slutspel på sju år. Det är klart att det hade varit bra både för killarna och alla runt omkring att vi får spela sådana matcher som man vill spela. Det är något man växer av och jag kan nog inte beskriva hur viktigt det är för vår organisation.

Det måste vara skönt att inte stå här i mars och behöva svara på frågor om VM i alla fall?
– Ja, vi väntar med dem (skratt). Det är skönt. Men samtidigt snackar jag med ”Poppe”, ”Garpen” och Rikard nu när de är ute och scoutar, så det är lite snack om det i alla fall. Men det är väldigt skönt att kunna fokusera på säsongen med nio matcher kvar och allt i egna händer.

AV: PETER SIBNER & UFFE BODIN

Tisdag 19:00
IF Malmö Redhawks - Brynäs IF
1 2.15
X 4.25
2 3.05
Tisdag 19:00
HV 71 - Färjestads BK
1 2.30
X 4.20
2 2.80
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten