Sebastian Dyk lämnar Södertälje efter succésäsongen.
Nyheter

Södertäljes succéspelare lämnar – uppges välja bort SHL-spel: ”Vill testa lyckan”

ANNONS

Sebastian Dyk hamnade tvåa både i HockeyAllsvenskans skytteliga och poängliga. Nu lämnar han Södertälje men inte för spel i SHL. 
– Jag vill testa lyckan någon annanstans efter den här säsongen som jag haft, säger 26-åringen till Mr. Madhawk.

Tillsammans med dansken Nicolai Meyer har Sebastian Dyk gjort succé i HockeyAllsvenskan. Radarparet hamnade etta och tvåa både i ligans skytteliga och poängliga. Detta har väckt stort intresse från andra klubbar och båda spelarna ha ryktats ta klivet upp till SHL.

Under fredagen bekräftar både Sebastian Dyk själv samt hans agent att det är färdigspelat för 26-åringen i Södertälje. Detta trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt med klubben.
– Ja, jag trivs verkligen jättebra i Södertälje, men jag vill testa lyckan någon annanstans efter den här säsongen som jag haft. Var det blir, det får vi se. Jag kan inte säga något mer än så här, säger Dyk till Mr. Madhawk.
– Ja, Sebastian kommer att spela för en ny klubb nästa säsong, men det är upp till klubben att gå ut med det, säger hans agent Thomas Sjögren.

”HAR SCOUTATS PÅ PLATS”

Enligt Mr. Madhawk blir det däremot inget spel i SHL för Dyk. Istället ska 26-åringen vara klar för spel i Helsingfors IFK i den finska ligan.
– Jag kommenterar inte klubb. Jag kan bara säga att den klubben det handlar om har scoutat Sebastian på plats, vid ett flertal tillfällen. Klubben kommer inte värva någon spelare de hört på omvägar har gjort det bra. Det är en klubb som verkligen sett honom, och gillat honom, säger agent Sjögren.

Sebastian Dyks 28 mål och 56 poäng var näst bäst i HockeyAllsvenskan den här säsongen. Han har tidigare gjort 40 matcher i SHL för HV71 och Malmö. Han har tidigare representerat Troja Ljungby, Asplöven och Pantern i HockeyAllsvenskan.

Forwarden har fortfarande kontrakt med Södertälje över nästa säsong. Om han nu värvas av Helsingfors så kommer Södertälje att ersättas ekonomiskt för detta.

Den här artikeln handlar om: