Anton Hedman sågar Markus Svensson efter gårdagens match.
SHL

Örebroforwardens kritik mot målvaktsstjärnan: ”Spelar som att han blivit skjuten”

ANNONS

Anton Hedman var inblandad i en situation med Färjestads Markus Svensson i gårdagens match. Svensson blev liggandes och anklagades för att filma. Nu går Hedman ut och kritiserar målvaktsstjärnan.
– Jag nuddar honom knappt. Han spelar som att han blivit skjuten, säger han till Nerikes Allehanda.

Igår möttes Örebro och Färjestad i Behrn Arena. Efter matchen var det en situation som snodde rubrikerna och det var mellan Örebros Anton Hedman och Markus Svensson i Färjestad.

I början av den tredje perioden befann sig Hedman framför mål i kamp med Färjestadsbacken Ilari Melart när Nick Ebert sköt ett skott. Det räddades av Svensson som dock sedan föll ihop baklänges.

Färjestadsmålvakten tog sig mot hjälmen och såg ut att ha ont. Någon utvisning delades aldrig ut i situationen. Efteråt anklagades Svensson för att filma och kritiserades bland annat av Örebros tränare Niklas Eriksson.

”HÅLLER PÅ SOM EN CLOWN”

Nu går även just Hedman ut och sågar Markus Svensson för sitt påstådda filmande.
– Visst att man vill vinna matcher och så, men när man ser det så tydligt och hur man kan hålla på som en clown så där. Det säger något om vad man har för typ av karaktär, säger forwarden till Nerikes Allehanda.
– Jag nuddar honom knappt. Han spelar som att han blivit skjuten. Jag skulle aldrig göra så och jag tycker det säger en del om hur han är som person.

Markus Svensson svarar sedan också på kritiken till Nerikes Allehanda. Han menar att alla får tycka vad de vill men att han inte menade att överspela i ett försök att få med sig en utvisning.
– Det kommer ett skott som jag tar, sedan är det en kamp framför mig och det går ganska fort. Jag befarar att jag ska få Hedman över mig som är ganska stor och tung. Så jag försöker bara ta mig undan. Jag ryggar bakåt. Sedan slår jag huvudet i isen och det är därför som jag blir liggande.
– Nu när jag sett det i efterhand så ser det inte bra ut. Men jag har ingen intention att vilja få med mig någonting. Jag har varit med om en situation tidigare där jag fått spelare över mig och blivit skadad. Jag ville bara ta mig vidare.

Situationen kan ni se nedan:

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL