Sök
DRAMA Linköping, Örebro och Brynäs ligger på samma poäng och slåss om en plats till slutspel.
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Tre lag på samma poäng i kampen om sista slutspelsplatsen

Full omgång i SHL, finns det något bättre? Den hetaste striden inför grundseriens slut är runt slutspelsstrecket. Efter kvällens matcher ligger tre lag nu på lika många poäng. Endast målskillnad skiljer klubbarna åt med fyra matcher kvar att spela. 

Djurgården – Skellefteå 2-3 SO (0-1,1-1,1-0,0-0,0-1)

Djurgården: Jacob Josefson, Jesper Pettersson
Skellefteå: Joakim Lindström 2 (+ avgörande straff)

Välkomna till Lindström show! Det var ungefär så det kändes i kvällens möte mellan Djurgården och Skellefteå. När Joakim Lindström inte var på isen, ja då hade Skellefteå det mycket svårt att producera. Det gjorde inte mycket dock för hans två mål räckte för att fixa en poäng till Västerbottningarna. I straffläggningen såg han även till att laget fick med sig extrapoängen också.

Djurgården hade inför kvällens drabbning gått rent mot Skellefteå med tre raka segrar. Skellefteå såg däremot till att laget tog sin tredje raka seger och bröt sin förlustsvit mot Djurgården.

Färjestad – Brynäs 4-1 (2-0,2-1,0-0)

Färjestad: Linus Johansson, Martin Johansson, Jesper Olofsson, Daniel Viksten
Brynäs: Rudolf Cerveny,

Färjestad ångar på som bara den. Tio segrar på de elva senaste matcherna och en fixad topp-sex placering. Laget tog, med segern, in en poäng på Luleå i kampen om seriesegern.

På andra sidan isen var det däremot tungt, tungt och tungt. Brynäs har det oerhört jobbigt med sex raka förluster. Laget tappade även en placering i tabellen då Örebro vann. Nu ligger man tolva med endast fyra omgångar kvar att spela.

Frölunda – Linköping 3-1 (1-0,2-0,0-1)

Frölunda: Samuel Fagemo, Chay Genoway, Simon Hjalmarsson
Linköping: Derek Roy

Inför matchen så lades det upp som en batalj mellan poängkungarna. Poängligaledaren Ryan Lasch stod på ena sidan medan tvåan Derek Roy stod på andra sidan isen. Det var en strid som Lasch gick vinnande ur. Han noterades för två assist medan Roy sköt ett mål. Amerikanen drygar därmed ut sin ledning och har nu sju poäng ner till Roy.

Frölunda har nu vunnit fyra raka matcher och har sex raka segrar i Scandinavium. Linköping däremot har det otroligt tungt. Bara en seger på de nio senaste matcherna. Än värre så tvingades Nick Sörensen lämna matchen efter att ha ramlat och slagit huvudet i isen. Positivt för Östgötarna är att man fortfarande innehar den sista slutspelsplatsen då Brynäs också förlorade i kväll.

Luleå – HV71 3-2 OT (1-1,1-1,0-0,1-0)

Luleå: Isac Lundeström, Petter Emanuelsson, Jack Connolly
HV71: Didrik Strömberg, Sebastian Wännström

Matchen kom igång senare då HV71:s flyg var försenat med en och en halv timme på grund av ett propellerfel. Luleå höll även en ceremoni för Karl Fabricius som firade 900 SHL-matcher. HV71 började svagt och låg under efter endast drygt en och en halv minut. Jönköpingslaget kämpade sig däremot tillbaka i en svängig och underhållande match.

Joel Lassinatti har sett otroligt stabil ut i kassen den senaste tiden men i kvällens match stod han för en rejäl tavla på HV71:s andra mål. Sebastian Wännström skickade en lös puck mot mål som Lassinatti missbedömde puckbanan och kunde inte fånga den i plocken.

Han räddades av Jack Connolly som klev fram och blev matchvinnare för åttonde gången den här säsongen. Det är överlägset bäst i ligan. Han blev segerskytt i övertiden efter en tilltrasslad situation där målvakt Felix Sandström inte hade koll på var pucken var.

Det är två lag som är i helt olika formkurvor. Luleå har tio raka segrar och ser nästan ostoppbara ut. HV71 har dock fem raka förluster och blott en viktoria på de senaste nio matcherna.

Malmö – Mora 7-1 (3-0,2-1,2-0)

Malmö: Max Görtz, Pontus Netterberg, Axel Wemmenborn, Chrisstofer Forsberg, Frederik Storm, Emil Sylvegård, Marcus Björk
Mora: Michael Keränen

I lördags släppte Mora in åtta mål borta mot Färjestad. I kvällens match mot Malmö var det återigen dags för bottengänget att läcka som ett såll. Sju insläppta mål vilket gör att målvakterna Christian Engstrand och Janne Juvonen har fått hämta pucken ur nät hela 15 gånger på de två senaste matcherna. Det är inte det facit Dalalaget vill ha när man kämpar för att undvika negativt kval. Efter kvällens förlust mot formstarka Malmö så är det osannolikt att Mora kommer att klättra ovanför strecket.

Malmö har nu tre raka segrar och tar viktiga poäng i kampen om direktplats till kvartsfinalspel. Värt att notera är att Malmö hade sju olika målskyttar i kvällens match. Marcus Björk gjorde sitt första mål sedan han byttes till klubben från Örebro.

Timrå – Örebro 3-5 (1-1,1-2,1-2)

Timrå: Ludivg Rensfeldt 2, Vilmos Galló
Örebro: Christopher Mastomäki, Linus Arnesson, Tylor Spink, Glenn Gustafsson, Anton Hedman

Örebro fortsätter att rada upp segrar. Då både Linköping och Brynäs också förlorade så innebär detta nu att Närkingarna ligger på samma poäng som båda lagen. Endast målskillnad gör att Linköping innehar den sista slutspelplatsen. Ser man till de senaste formkurvorna så ser det positivt ut för Örebro medan LHC och Brynäs är inne i negativa trender och just nu ser det ut som att Örebro är det laget som har fördel i det racet.

Timrå förlorade sin elfte raka hemmamatch och ligger klart sist i tabellen med ett kval att blicka fram mot.

Växjö – Rögle 4-1 (2-0,1-0,1-1)

Växjö: Janne Pesonen, Filip Cederqvist, Dominik Bokk, David Bernhardt
Rögle: Leon Bristedt,

Växjö tar ett stort kliv mot direktkvalificering för kvartsfinalspel. Smålandslaget har nu fem raka hemmasegrar och sju poäng ner till Skellefteå som ligger under strecket. Med fyra omgångar kvar ser man då ut att hamna topp-sex om man inte skulle klappa ihop fullständigt i slutet.

Rögle däremot tappar mark i jakten på ett historiskt slutspel. Som tur är för skåningarnas del så förlorade lagen under Rögle i tabellen. Det betyder att man fortfarande har lika många poäng ner, nämligen fyra, till Brynäs. Klubben har däremot fyra raka förluster och behöver vända på trenden för att inte riskera att hamna utanför topp tio.

Onsdag 19:00
AIK - Almtuna IS
1 2.45
X 4.00
2 2.45
Onsdag 19:00
HC Vita Hästen - Tingsryds AIF
1 1.77
X 4.05
2 4.00
Onsdag 19:00
Karlskrona HK - Mora IK
1 2.35
X 4.05
2 2.55
Onsdag 19:00
Södertälje SK - Timrå IK
1 2.85
X 4.05
2 2.10
Onsdag 19:00
Västerås IK - Västerviks IK
1 1.62
X 4.50
2 4.45
Onsdag 19:00
Modo Hockey - IF Björklöven
1 2.35
X 4.10
2 2.55
Onsdag 19:00
Kristianstad IK - BIK Karlskoga
1 3.95
X 4.70
2 1.69
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten