Nyheter
MJÖRNBERG: Det stundar ett ruggigt derbykval

Det blir av naturliga skäl väldigt mycket snack om playoff och kvalserie mot Hockeyallsvenskan. Men nu är det faktiskt också strax dags för kvalet till Hockeyettan och det kan bli väldigt intressant att följa även det kvalspelet.

Kvalet till Hockeyettan drar igång till helgen och det blir en ruggig derbyserie i kvalet i väst.

Surahammar och Arboga kom på de två sista platserna i den västra fortsättningsserien och kommer tvingas kvala. Det är ungefär fem mil mellan orterna. På vägen däremellan ligger Hallstahammar. Drygt fyra mil norr om Surahammar ligger Fagersta.

Nu ska de fyra göra upp i ett nervigt kval som blir en riktigt intrikat derbyserie med Gävle-gänget Strömsbro och värmländska IFK Munkfors som utbölingar.

En serie där Arboga, sett till spetsen i laget, naturligtvis kommer gälla som gigantiska favoriter, men där det med tanke på att derby alltid är derby känns ganska öppet. Och det är ju inte dåliga lag som Fagersta och Hallstahammar kommer kasta in i leken.

I Fagersta hittar vi till exempel spetsbacken Mathias Wiklund som lirade kvalserien till Hockeyallsvenskan med Borlänge så sent som ifjol och målsprutan Jesper Persson (känd från Hudiksvall, Örnsköldsvik, Borlänge och till och med Modo) som kunnat spela högre upp om han bara hade velat.

I Hallstahammar finns kanske inte fixstjärnorna på samma sätt, men det är uppseendeväckande att den gamle västeråsaren Tobias Lundqvist, 44 år gammal, fortfarande är med och gnuggar.

Att det kommer bli många derbyfighter där det kan bli så att lagen tar ut varandra kanske kan tala en hel del för Munkfors. Värmlänningarna har gjort en stark säsong och har ett lag som inte alls ser oävet ut. Inför kvalet har de ju dessutom adderat lite extra spets, till exempel i form av målvakten Viktor Andersson (som vände tillbaka från Skövde vid deadline) och slovaken Simon Betak som återvänder från Grums.

Det är som upplagt för att det ska kunna bli en riktigt häftig kvalserie.

* * *

I söder ska Halmstad och Helsingborg efter sina ganska miserabla säsonger i Hockeyettan försöka försvara sina platser mot Grästorp, Vänersborg, Alvesta och Borås.

Där är det väl framförallt Borås som är den stora utmanaren medan Alvesta och Vänersborg får betraktas som gäng som är med för att se och lära. Dessutom slog Grästorp ut storsatsande Mjölby i playoff och kan kanske segla upp som en joker till att ta tillbaka den plats i Hockeyettan som man förlorade i förra vårens kval.

Men Borås alltså, de forna allsvenskarna har varit nere i division 3 och vänt och de senaste säsongerna filat på ett lag som kan vara redo att ta klivet tillbaka till Hockeyettan. Mycket byggt kring spetsarna från Estland. Aleksander Ossipov, Roman Andrejev, och framförallt Alexei Sibirtsev som var bärande kuggar för Varberg i Hockeyettan för några år sedan. Men också en hel del hemvävda killar.

Det är ett intressant lag som mycket väl kan komma att utmana om en plats.

* * *

I den östra kvalserien är det Eskilstuna Linden, Nacka, Wings och Viggbyholm som ska försöka snuva Hanviken och Trångsund på platserna i Hockeyettan.

Nacka spelar väl i stort sett kval varje vår oavsett om de kommer uppifrån eller nedifrån och Wings gör en push för att snabbt ta sig tillbaka efter den nesliga degraderingen ifjol. Men de mest intressanta bekantskaperna här är så klart Linden och Viggbyholm.

”Viggan” som förmodligen inte har några större ambitioner att ta sig upp utan mest är med och latjar, men som har sköna Hockeyettan-profiler som keepern Björn Fors, poängsprutorna Fredric Korduner och Patrick Nordström samt gamle stortalangen Rasmus Holmén i laget.

Linden som faktiskt, med östras mått mätt, lockar en del publik till sina hemmamatcher och har varit med och utmanat uppåt de senaste säsongerna. De knöt till sig lite spets, till exempel Christian Axelsson från Gripen och rutinerade Martin Backholm, i samband med transferdeadline och kan bli en utmanare i den här serien.

* * *

I norr?

Tekniskt sett antar jag att Kovland, Brunflo, Clemensnäs och Brooklyn Tigers kvalificerat sig för ett eventuellt kvalspel, men det finns ju inga Hockeyettan-gäng att mäta sig mot eftersom Asplöven redan säckat ihop och den stora frågan är väl om det finns något gäng som med tanke på kostnaderna det innebär ens är intresserat av att ta klivet upp.

Ytterst oklart det där.

* * *

Vänder man ändå blicken mot kvalserien mot Hockeyallsvenskan som ska ta form är det redan klart att Vita Hästen kommer att tvingas kvala för sin existens i den högre ligan. Men vilket blir det andra gänget?

Det står mellan Tingsryd och Almtuna som ligger helt jämsides inför de två sista omgångarna och utan att på något sätt önska det ena laget mer olycka än det andra, finns det förstås potential för en betydligt hetare kvalserie om det blir Tingsryd.

Almtuna har ju inga direkta antagonister bland lagen som aspirerar nedifrån och chansen finns i allra högsta grad att det skulle kunna bli gäng som KRIF, Kristianstad, Troja/Ljungby och så vidare som tar sig till kvalserien. Ni förstår ju vilken stekhet serie det hade kunnat bli med Tingsryd som det andra deltagande laget från Hockeyallsvenskan.

* * *

I förmiddags släppte vi en ny podd (#108 Hejdå playoff 1 – hej playoff 2) där jag och maestro Skoglund snackar ner playoff 1 och upp playoff 2. Perfekt uppladdning inför vad som komma skall i veckan.

Ni hör podden via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här: http://www.mjornberg.se/2019/03/04/108-hejda-playoff-1-hej-playoff-2/

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten