SHL
EKHOLM: Veckan som kan avgöra grundserien är här

Vilken vecka vi har framför oss i SHL. Nu kan det mesta avgöras.

Det återstår bara fem omgångar av SHL:s grundserie. Tre av dem spelas under de kommande sju dagarna, och den otroligt jämna tabellen lever fortfarande i allra högsta grad. Tänk att i stort sett hela tabellen är öppen efter 47 spelade matcher.

  • Men hur kommer det sluta?
  • Vilka lag löser en plats bland de sex bästa?
  • Vilka får börja polera golfklubborna?

Mycket lär klarna den här veckan som kommer. Ja, tabellen skulle till och med kunna vara klar inför de två avslutande omgångarna på tisdag och torsdag nästa vecka. Men hur troligt är det egentligen med tanke på hur den här säsongen sett ut? Inte så va ..?

Det kan vara säsongens viktigaste vecka speciellt för lagen mellan plats 13 och 4. Här följer en närmare titt på deras chanser att positionera sig så bra som möjligt inför de två sista omgångarna:

13. Mora – 54 poäng

Den här veckan: Malmö (B), Växjö (H), Djurgården (B)
Prognos: Mora har fortfarande chansen att komma ikapp Örebro, men det skiljer åtta poäng mellan lagen, vilket i ärlighetens namn är mycket. Mora har dessutom en riktigt tufft spelschema, i vilket alla tre motståndare i alla högsta grad är inblandade i topp-6-racet.
Sluttips: Åtta poäng är mycket, och jag tror tyvärr för Moras skull att kvalplatsen neråt blir klar den här veckan.

——————————————————————————————————————

12. Örebro – 62 poäng
Den här veckan: Timrå (B), Färjestad (H), Skellefteå (B)
Prognos: En tuff vecka för Örebro, som ju dock spottat upp sig rejält den senaste tiden. Timrå ska de slå om de vill vara ett slutspelslag, men ingenting är givet. De visade Timrå inte minst mot Rögle i torsdags. Jag tror ändå Örebro har styrkan att göra det. Däremot är jag mer tveksam till om de rår på Färjestad hemma och inte minst Skellefteå borta.
Sluttips: Lämnar den här veckan med en trepoängare och kan tvinga fram en eller två pinnar på bortaplan. Men det räcker inte hela vägen upp på en slutspelsplats. Örebro får hoppas att hoppet lever och att de i sågar av Mora helt.

11. Brynäs – 65 poäng
Den här veckan: Färjestad (B), Malmö (H), Rögle (H)
Prognos: Två hemmamatcher mot skånelagen sätter Brynäs i ett tämligen bra läge. Men formen är ingen höjdare för tillfället. Senaste segern kom den 16 februari mot Timrå och att inleda borta mot Färjestad hjälper knappast till. En bra insats i Karlstad kan dock höja självförtroendet igen, men jag tror det blir svårt.
Sluttips: Brynäs får förlita sig på andra resultat för att vara med i matchen – och då kan Rögle-matchen på lördag bli hyperintressant.

——————————————————————————————————————

10. Linköping – 65 poäng

Den här veckan: Frölunda (B), Luleå (H), Luleå (B)
Prognos: Det är knappast ett gynnsamt läge för LHC sett till spelschemat. Tre riktigt tuffa matcher väntar. Har turen att Brynäs också har det tufft på pappret. Kanske det räcker för att de ska ligga kvar på sin tionde plats inför de sista två omgångarna.
Sluttips: Med två raka torsk på kontot har jag svårt att se Linköping välta någon av de två jättarna den här veckan. Men någon poäng måste de sno åt sig.

9. Rögle – 69 poäng
Den här veckan: Växjö (B), Djurgården (H), Brynäs (B)
Prognos: Två raka nederlag för Rögle har gjort att det muttrats lite på läktarna i Lindab Arena. Nyckelvecka för att nå sitt första slutspel sedan 1994, men spelschemat är tufft. Har dock varit bra på bortaplan på sistone och att möta Djurgården hemma är kanske precis vad laget behöver. Verkar dessutom få tillbaka Ted Brithén och Leon Bristedt från skador. Det är en duo som behövs.
Sluttips: Kan mycket väl knipa en pinne i Växjö och sedan måste det bli tre poäng mot Djurgården för att ha slagläge till den viktiga matchen mot Brynäs. Försvarsspelet har varit sådär de två senaste, får de rätt på det?


Brithén på väg tillbaka i spel. Viktigt för Rögle. FOTO: Bildbyrån

8. HV71 – 70 poäng
Den här veckan: Luleå (B), Frölunda (H), Frölunda (B)
Prognos: Luleå borta och Frölunda gånger två. Det gäller att HV är på hugget den här veckan. Behöver dessutom bevisa (inte minst för sig själva) att de hör hemma topp-6, och veckans motstånd är väl ett kanonläge att göra det mot. Har fyra raka uddamålsförluster – hur har det påverkat laget?
Sluttips: Kommer ta minst tre poäng och fortsätta haka på i topp-6-racet.

7. Skellefteå – 72 poäng
Den här veckan: Djurgården (B), Timrå (H), Örebro (H)
Prognos: Ett gynnsamt(?) spelschema på pappret där det ska bli minst sex poäng, i alla fall om Skellefteå ska hamna topp-6. Djurgården blir kluriga, men hemma i Skellefteå ska både Timrå och Örebro kunna slås.
Sluttips: Får med sig sex poäng, men räcker det för att kliva upp topp-6?

——————————————————————————————————————

6. Malmö – 73 poäng

Den här veckan: Mora (H), Brynäs (B), Timrå (B)
Prognos: Jag skulle vilja påstå att Malmö lägger sig på stabil topp-6-mark efter den här veckan. Spelschemat talar för skåningarna som är en ruggigt lurig motståndare. En bra start på veckan mot Mora är däremot ett måste, men jag tror att de löser minst sju av nio möjliga poäng.
Sluttips: Sätter sig i ett guldläge att bli klara för topp-6 efter den här veckan.


Växjö lär säkra sin slutspelsplats tror Peter Ekholm. FOTO: Bildbyrån

5. Djurgården – 77 poäng
Den här veckan: Skellefteå (H), Rögle (B), Mora (H)
Prognos: Fixar Djurgården Skellefteå och Rögle är det inte bara ett styrkebesked, då lär också topp-6-platsen vara i hamn. Med tanke på tabelläget ska de slå Mora, men masarna letar from inför ett eventuellt kval och kan bli en obehaglig överraskning för många den här veckan.
Sluttips: Har en sviktande form. Men lämnar veckan med minst fem poäng och cementerar i stort sett sin plats topp-6.

4. Växjö – 78 poäng
Den här veckan: Rögle (H), Mora (B), Färjestad (H-9
Prognos: Går resultaten rätt kan Växjö har nio poängs marginal ner till sjundeplatsen redan efter tisdagens omgång. Gör Växjö bara det de ska, ska de kunna undvika att bli indragna allt för mycket kring streckdramat.
Sluttips: Säkrar sin topp-6-plats.

Topptrion med ettan Luleå, tvåan Färjestad och Frölunda känns redan klara för.

Vad tror ni? Får vi ett avgörande den här veckan eller sker det inte förrän i grundseriens sista två?

// @ekholmpeter 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
måndag 13 februari
19:00 Kristianstad - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Västervik Hockeyallsvenskan
tisdag 14 februari
01:30 Ottawa Senators - Calgary Flames NHL
02:00 Nashville Predators - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Detroit Red Wings NHL
04:30 Los Angeles Kings - Buffalo Sabres NHL
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Oskarshamn - Örebro SHL
19:00 Timrå - Luleå SHL
19:00 Färjestad - Malmö SHL
19:00 Leksand - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
19:00 Frölunda - HV 71 SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten