Uffe Bodin
BODIN: Vilka AHL-svenskar kan komma hem till SHL?

24 AHL-svenskar sitter på utgående kontrakt i AHL. Vilka av dem kan tänkas återvända till Sverige nästa år? Kring det spekulerar Uffe Bodin.

Andelen svenska spelare som söker sig till Nordamerika har ökat lavinartat under de senaste tio åren. Alla lyckas inte slå sig in i NHL, utan fastnar i många fall i AHL.

Den här säsongen har inte mindre än 24 AHL-svenskar utgående kontrakt, enligt eliteprospects.com. Det borde rimligen kunna innebära att några, eller kanske till och med många av dem återvänder hem till Sverige för att få ny fart på karriären här hemma.

Låt oss ta en titt på vilka det skulle kunna tänkas vara…

MÅLVAKTER

Anton Forsberg, Rockford (Chicago Blackhawks)
26-åringen från Härnösand spelade 35 NHL-matcher för Blackhawks förra säsongen, men lyckades inte imponera tillräckligt mycket för att vinna ett jobb. Veteranen Cam Ward värvades till klubben förra sommaren och även när Corey Crawford drabbades av nya skadebekymmer valde Blackhawks att satsa på Collin Delia i stället för Forsberg. Chansen att skriva nytt kontrakt i Nordamerika kommer säkert att dyka upp, men vill Forsberg tjäna en hacka väljer han att göra några år i KHL i stället. Det känns i mina ögon logiskt att han följer målvakter som Lars Johansson, Jhonas Enroth och Magnus Hellberg i det avseendet. Jag tror inte vi får se honom i SHL till hösten.

Marcus Högberg, Belleville (Ottawa Senators)
Filip Gustavsson må vara ”framtidens målvakt” i Ottawa Senators organisation, men Högberg har haft bättre siffror i AHL den här säsongen och även fått göra fyra NHL-matcher. Jag tror att Senators ger honom en chans till i form av en kontraktsförlängning.

Eddie Läck, Binghamton (New Jersey Devils)
Det blev en trist säsong för Läck. Efter att ha inlett säsongen som reservkeeper med Devils under deras besök till Göteborg för NHL-premiären mot Edmonton Oilers drabbades han tidigt av en höftskada och tvingades till en operation som avslutade säsongen i förtid. Att få ett nytt NHL-kontrakt blir inte enkelt för målvakten som hunnit fylla 31 år, men vill han stanna i Nordamerika finns det säkerligen AHL-klubbar som är intresserade. Annars tror jag liksom i fallet med Anton Forsberg att det finns en lukrativ marknad för Läck i KHL.

BACKAR

Ludwig Byström, Springfield (Florida Panthers)
Trots sin bästa säsong i Nordamerika har inte Byström fått chansen i NHL. Efter närmare 250 AHL-matcher utan speltid i ”the show” känns det rimligt att han letar efter andra alternativ. SHL eller KHL? Jag tror på det sistnämnda om chansen uppenbarar sig. Har man spelat i AHL i fyra säsonger har man inte tjänat de stora pengarna direkt. Det gör KHL till ett mer lukrativt alternativ. Därför tror jag inte vi får se Byström återvända till SHL. Än.

Andreas Borgman, Toronto (Toronto Maple Leafs)
48 NHL-matcher med Toronto i fjol – noll den här säsongen. Andreas Borgman har inte gått åt rätt håll i det avseendet. Inte minst beroende på de skadebekymmer som har hämmat honom med jämna mellanrum. Framtiden i Toronto ser blek ut med tanke på att klubben redan har en mängd vänsterfattade backar som går före honom. Bland dessa Calle Rosén och Rasmus Sandin. Det är emellertid inte orimligt att han kan få chansen till ett till NHL-kontrakt med någon annan klubb. Annars tror jag även i det här fallet att KHL är ett mer troligt alternativ än SHL. Borgman är bara 23 år och fortfarande i ett tidigt skede av sin karriär.

Adam Ollas Mattsson, Stockton (AHL-kontrakt)
För andra säsongen i rad spelar han på AHL-kontrakt med Calgary Flames farmarlag i AHL. Efter att ha fått fjolåret förstört av en skada har han spelat desto mer – och desto bättre – i år. Kan det räcka till ett NHL-kontrakt med Calgary. Inte omöjligt. Annars borde en återkomst till SHL ligga bra till.

Andreas Englund, Belleville (Ottawa Senators)
Under rookiesäsongen i Nordamerika gjorde backtuffingen fem NHL-matcher. I fjol blev det en. Den här säsongen har han inte spelat någonting alls med Senators. Inte den utveckling man önskar om man är ung spelare i AHL. Speciellt inte om man tillhör en organisation som Senators, där man inte kan klaga på hård konkurrens. Om det här har gjort 23-åringen så modfälld att han är villig att flytta hem är oklart. Annars känns det inte orimligt att anta att en återkomst till Djurgården skulle kunna vara aktuell.


Niklas Hansson. Foto: Bildbyrån/Anders Bjurö

Niklas Hansson, Texas (Dallas Stars)
Den tidigare Rögle- och HV71-backen har gått framåt jämfört med i fjol, men ändå inte kommit närmare NHL-spel. Att han inte kallades upp när Dallas hade sin värsta skadeperiod, med fyra ordinarie backar på skadelistan, tidigare under säsongen kan ses som ett tecken på att organisationen inte värderar honom speciellt högt. En hemkomst till Skåne och Rögle känns naturlig. Men det finns nog fler SHL-lag som skulle vilja ha in en högerfattad back med offensiva egenskaper.

Anton Lindholm, Colorado (Colorado Avalanche)
Den offervillige backen har tappat sin ordinarie plats i Colorado Avalanche den här säsongen och bara spelat två NHL-matcher. Mycket beroende på återkommande skadeproblem. Om han vill återvända till Sverige skulle det förvåna mig om inte Skellefteå var intresserade. De lär tappa en och annan back – Emil Djuse och Fredrik Lindgren till exempel – inför nästa säsong.

Julius Bergman, Hartford (New York Rangers)
Ska enligt Sportbladet redan vara klar Frölunda nästa säsong.

Tim Erixon, Wilkes-Barre/Scranton (AHL-kontrakt)
Hade han varit intresserad av att komma hem hade han antagligen gjort det för länge sedan. Tim Erixon har inte spelat i NHL sedan 2015 och chanserna att han gör det igen känns små. Har spelat 18 AHL-matcher för Pittsburghs farmarlag den här säsongen.

Gustav Olofsson, Laval (Montréal Canadiens)
Återkommande axelskador har sabbat hans chanser till NHL-spel flera gånger. I fjol såg det slutligen ut som att Olofsson skulle vara på väg att slå sig in i Minnesota Wild på allvar. Men han vann aldrig coachen Bruce Boudreaus förtroende fullt ut och blev trejdad till Montréal inför den här säsongen. Där blev det två AHL-matcher innan han skadade sig så illa att han antagligen inte kommer att spela mer den här säsongen. 24-åringen är en spelare jag gärna skulle vilja se i SHL eftersom jag tror att hockeyn där skulle passa honom bättre än i Nordamerika. Men efter att ha bott i USA/Kanada sedan 15-årsåldern är frågan hur sugen den före detta JVM-backen är på det.

Kevin Ekman Larsson, Tucson (AHL-kontrakt)
OEL:s lillebror har matchats sparsamt i AHL och bara spelat 41 matcher totalt de två senaste säsongerna. Om han vill stanna i Nordamerika får han säkert göra det. Det är bara bristen på kontinuerlig speltid som skulle kunna locka hem honom till Sverige. Och i så fall till Hockeyallsvenskan snarare än SHL.

Jacob Cederholm, Manitoba (Winnipeg Jets)
Under sin första seniorsäsong har Cederholm bara gjort nio AHL-matcher och ytterligare 25 i ECHL. Det känns inte troligt att Winnipeg erbjuder honom ett nytt kontrakt. En hemkomst till SHL eller Hockeyallsvenskan där han får kontinuerlig speltid är antagligen att föredra då 21-åringen haft ett par väldigt hattiga säsonger med spel i väldigt många olika klubbar. 

Marcus Högström, Stockton (Calgary Flames)
Det är svårt att inte tycka synd om Högström. Efter sin enormt fina säsong med Djurgården i fjol fick han ett NHL-kontrakt med Calgary Flames vid 29 års ålder. Nu kom han skadad till lagets camp i höstas och har begränsats till tre AHL-matcher på hela säsongen. Bittert. En återkomst till svensk hockey känns trolig då Högström redan gjort sitt KHL-äventyr. Djurgården igen?


Emil Pettersson. Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

FORWARDS

Emil Pettersson, Tucson (Arizona Coyotes)
Produktionen i AHL har varit helt okej, men aldrig på den nivå att Emil Pettersson kommit riktigt när NHL-spel. Trejden som tog honom från Nashvilles till Arizonas organisation öppnar kanske för mer av en chans. Men om det räcker till nytt kontrakt känns osäkert. Jag hoppas själviskt att Emil Pettersson vänder hem till SHL nästa säsong. Där har han en chans att ta ytterligare ett steg i sin utveckling och vara en av ligans ledande spelare.

Jacob Nilsson, Rockford (Chicago Blackhawks)
Fullbordade sin häftiga resa från obskyr allsvensk spelare via SHL- och landslagsspel till NHL-debut i december. Om han insatser i AHL, 29 poäng på 53 matcher, räcker till nytt kontrakt med Blackhawks är jag inte så säker på. Men för en spelare av Nilssons kaliber finns pengar att tjäna i KHL eller Schweiz. Magkänslan är att han inte återvänder till SHL ännu om han inte blir kvar i Nordamerika.

David Ullström, Tucson (Arizona Coyotes)
Fick lite överraskande en ny NHL-chans av Arizona. Har begränsats till 29 AHL-matcher på grund av skador och även om han har levererat poäng har det inte blivit något NHL-spel hittills. Ska bli pappa och fyller 30 år inom kort. Det borde tala för en hemkomst till Jönköping.

Axel Holmström, Grand Rapids (Detroit Red Wings)
Lyftet har aldrig riktigt kommit i AHL efter flytten från Skellefteå till Detroit Red Wings organisation. En del av det kan härledas till de tuffa skadorna han drabbades av under sina sista säsonger i SHL. En flytt hem, till Skellefteå eller någon annan SHL-klubb, för att starta om på nytt känns som en bra lösning för 22-åringen.

Victor Ejdsell, Rockford (Chicago Blackhawks)
I slutet av förra säsongen lämnade han HV71 för Chicago Blackhawks organisation. Det slutade med att han fick spela sex NHL-matcher och göra ett imponerande AHL-slutspel med sju mål och tolv poäng på 13 matcher. Den här säsongen har det inte klaffat lika fint. Utdelningen har uteblivit i AHL och chansen i NHL uteblivit. Är Blackhawks villiga att ge Ejdsell en ny chans? Eller blir det en återkomst till SHL? Jag har ingen aning, men hoppas att han kommer hem. Han har potential att bli en toppspelare i SHL.


Anton Blidh. Foto: Anton Edman

Anton Blidh, Providence (Boston Bruins)
Den hårt arbetande 23-åringen har 20 NHL-matcher på sitt CV, men ingen av dem har kommit den här säsongen. Blidh har fått kriga på i AHL, där han fått en bokstav på bröstet för sitt slit. Jag är väldigt osäker på om Bruins väljer att erbjuda ett nytt kontrakt. I så fall borde Frölunda vara intresserade av att ta hem göteborgaren.

Tobias Lindberg, Chicago (Vegas Golden Knights)
Trejdad fem gånger på fyra säsonger i Nordamerika. Tobias Lindberg har skeppats runt i så många olika klubbar att det är svårt att hålla reda på var han spelar. Bara den här säsongen har 23-åringen representerat tre olika AHL-klubbar. Räknar med att någon SHL-klubb kommer att hugga. Räknar också kallt med att Djurgården, som han representerade innan flytten till Nordamerika 2014, är intresserade av att värva hem honom.

Jakob Forsbacka Karlsson, Providence (Boston Bruins)
Boston Bruins kommer att förlänga centerns kontrakt. Ingen tvekan.

Hampus Gustafsson, Hershey (Washington Capitals)
2011 stack den 18-årige doldisen till Nordamerika för att spela till sig en plats på college. Det målet nådde han. Efter fyra säsonger på Merrimack College flyttade han 2017 vidare till Washington Capitals organisation, där det har blivit 79 AHL- och 29 ECHL-matcher för centern. Att han hunnit bli 25 år och att hans produktion varit begränsad talar för att det Capitals inte erbjuder ett nytt kontrakt. Han berättade för kollega Måns Karlsson att han helst stannar i Nordamerika, men att han lockas av tanken på SHL-spel också. Jag gissar att någon SHL-klubb ger honom chansen om chansen till fortsatt spel i AHL uteblir.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 01 december
19:00 Örebro - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Timrå - Frölunda SHL
19:00 Oskarshamn - Malmö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
19:00 Leksand - HV 71 SHL
19:00 Skellefteå - Luleå SHL
fredag 02 december
01:00 New Jersey Devils - Nashville Predators NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Buffalo Sabres - Colorado Avalanche NHL
02:00 St Louis Blues - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Montreal Canadiens NHL
04:00 Seattle Kraken - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Arizona Coyotes NHL
19:00 Kristianstad - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - SDE SDHL
lördag 03 december
01:30 New York Islanders - Nashville Predators NHL
02:00 Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets NHL
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten