Genrebild.
Nyheter

U21-spelare kollapsade i båset: ”En väldigt läskig upplevelse”

ANNONS

I en U21-match i Norge under onsdagskvällen kollapsade 20-årige Emil Westmark i båset och matchen fick avbrytas. Han återfick senare medvetandet och fick lämna arenan i ambulans.
– En väldigt läskig upplevelse, säger spelarens tränare Robin Adamsson till Fredriksstad Blad.

I U21-matchen mellan Vålerenga och Stjernen i Norge i går så kollapsade Stjernen-spelaren Emil Westmark efter 16 minuters spel. Han föll ihop i båset och matchen avbröts omedelbart så att Westmark kunde få vård.

Det ska ha använts en hjärtstartare på plats och 20-åringen fick senare lämna arenan i ambulans.
– Jag vet inte om det var hjärtstopp eller vad det var. Han fick snabbt hjälp med hjälp av en defibrillator, och jag skulle vilja berömma Vålerengas stödsystem, som tillsammans med oss ​​handlade snabbt, säger Stjernens svenska tränare Robin Adamsson till Fredriksstad Blad.
– Föräldrarna reste med spelaren till sjukhuset. Han var desorienterad, men han kunde prata och var vid medvetande, säger Adamsson.

”EN VÄLDIGT LÄSKIG UPPLEVELSE”

Matchen återupptogs inte, av förklarliga skäl. Flera av spelarna och ledarna på plats var skärrade efteråt.
– En väldigt läskig upplevelse. Du känner dig lite hjälplös där och då, och det är först efteråt som reaktionen kommer. Vi hade en lång samling i omklädningsrummet där vi pratade tillsammans. De spelare som bor på hotell erbjuds att stanna någon annanstans denna natt om de önskar. Vi på Stjernen vill tacka Vålerenga, säger Adamsson.

Under dagen har Stjernen gått ut på sin hemsida och meddelat att Westmark är i stabilt tillstånd på sjukhuset.
”Emil är nu på Ullevål sjukhus och har det i gott skick. Efter en god natts sömn är han stabil och uppassad av sjukvården.”

Det är ännu oklart vad det var som Emil Westmark drabbades av. Läkarna hyllar personer på plats för sitt räddningsarbete, de menar att det var väldigt viktigt för att ”begränsa eventuella skador”.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM