Charlie Coyle.
Nyheter

Storvuxne centern trejdad – till hemstadens lag

ANNONS

Han växte upp strax söder om Boston och spelade collegehockey i staden som junior. Nu återvänder Charlie Coyle hem. Sent på onsdagskvällen trejdade Minnesota Wild centern till Boston Bruins.

Många väntar på besked kring Matt Duchene, Mark Stone och Artemij Panarin. Men när den första riktigt heta trejden inför måndagens trade deadline inträffade sent på onsdagskvällen, svensk tid, var det en annan spelare som fick flytta.

26-årige Charlie Coyle, som tillbringat hela sin NHL-karriär med Minnesota Wild, skeppades till Boston Bruins i utbyte för löftet Ryan Donato och ett femteval i draften, rapporterar TSN:s Bob McKenzie.

För Coyle innebär det en hemkomst. Den storvuxne centern växte upp strax utanför Boston och gjorde en och en halv collegesäsong på Boston University innan han flyttade till Kanada för att spela juniorhockey och därefter påbörja proffskarriären i Minnesotas organisation.

ETT ÅR KVAR PÅ KONTRAKTET

Totalt har det blivit 479 matcher med Wild sedan NHL-debuten 2013. Coyle har på dessa svarat för 242 poäng, varav 28 poäng (10+18) tillkommit på 60 matcher den här säsongen. Han har ett år kvar på ett kontrakt som betalar i snitt 3,2 miljoner dollar per säsong och kan bli unrestricted free agent sommaren 2020.

Ryan Donato har gjort sin första riktiga NHL-säsong med Boston Bruins efter att ha avslutat en framgångsrik collegekarriär på Harvard i fjol. 22-åringen svarade för nio poäng (5+4) på sina tolv första NHL-matcher förra säsongen, men har inte fullt ut lyckats spela in sig ordinarie i Bruins i år. På 34 matcher har det blivit sex mål och nio poäng. I AHL har han svarat för sju mål och tolv poäng på 18 matcher med Providence Bruins.

Donato, son till förre NHL-spelaren Ted Donato, representerade USA vid OS i Pyeongchang i fjol och stod för fem mål och sex poäng på fem matcher i turneringen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL