Winnipeg
BODIN: De tio hetaste spelarna inför trade deadline

Med NHL:s trade deadline i sikte nästa måndag har vi sannolikt en späckad vecka framför oss. Här listar jag de tio hetaste spelarna och räknar upp tänkbara destinationer inför transferfönstrets stängning klockan 21.00 den 25 februari.

NHL:s trade deadline har ofta föregåtts av en hausse som utmynnat i gäspningar. Fjolåret blev lite av ett trendbrott eftersom Erik Karlsson fanns på marknaden. Det gav hela företeelsen en ny dimension, för även om det inte blev någon Karlsson-trejd till slut minns jag personligen att jag satt på nålar hela kvällen. Så till den grad att jag totalt glömde att äta.

I år har vi visserligen ingen Erik Karlsson i spel på marknaden, men jag vet inte om vi någonsin haft så många högprofilerade spelare tillgängliga samtidigt. Det beror i första hand på att väldigt många bra spelare sitter på utgående kontrakt som kan göra dem till unrestricted free agents på öppna marknaden 1 jul. Flera klubbar ställs därför inför det tuffa beslutet att trejda och (rimligtvis) bli sämre eller att behålla spelaren och riskera att förlora honom utan kompensation.

Låt oss därför ta en titt på de tio hetaste namnen som kan komma att byta klubb under närmaste veckan…

Sergej Bobrovskij, mv, & Artemij Panarin, vfw, Columbus
Här kan man snacka om tillknäppt situation. Förhållandet mellan Bobrovskij och Blue Jackets klubbledning började vittra i kanterna förra säsongen och har gradvis blivit sämre den här säsongen. Vid det här laget är det mer eller mindre givet att de kommer att gå skilda vägar 1 juli – om inte tidigare.

I fallet med Panarin var han tidigt tydlig med att han inte ville förhandla med Columbus, utan var inställd på att testa marknaden 1 juli. Det har han stått fast vid hela säsongen, trots att han nyligen bytte agent. Den ryske puckmagikern har också meddelat att han helst vill spela på någon av kusterna eller i en storstad. Columbus borde rimligen falla bort av den anledningen.

Columbus general manager Jarmo Kekeläinen har ett om inte två tuffa beslut framför sig. Antingen behåller han Bobrovskij och Panarin och går all in på den här säsongen – det vill säga använder duon som sina rentals – eller så trejdar han dem och räddar åtminstone till viss del. Personligen kan jag se värdet i att behålla dem och gå för en slutspelsframgång. Klubben har aldrig vunnit en slutspelsserie och det skulle givetvis betyda mycket om man kunde bryta den trenden. Inte minst för att ge fansen något att äntligen yvas över.

Tänkbara destinationer vid trejd:
Båda två har länkats till Florida Panthers, som är i kraftigt behov av förstärkningar för att göra laget mer attraktivt. I Bobrovskijs fall skulle en återkomst till Philadelphia Flyers ha varit ett alternativ, men efter Carter Harts genombrott och värvningen av Cam Talbot från Edmonton ter det sig osannolikt. Kan San José Sharks vara ett alternativ annars? Martin Jones har inte rosat marknaden den här säsongen – hans räddningsprocent i spel fem-mot-fem ligger på mediokra 89,5 – och har pekats ut som den svaga länken i ett utmanarlag. Frågan är bara vad Sharks skulle ge upp. Värvningarna av Evander Kane och Erik Karlsson har om inte lämnat dem barskrapade så i alla fall med en brist på draftval och talanger.

I Panarins fall kan man anta att många av utmanarna är intresserade av hans tjänster. Men det borde framför allt gälla Winnipeg Jets och Nashville Predators, som slåss om herraväldet i Central Division och antagligen kommer att ge sig in i någon slags kapprustning inför vad som förefaller bli ett oundvikligt möte i andra slutspelsrundan. Andra lag som nämnts är Calgary, New York Islanders och senast Dallas.

Mark Stone, hfw, & Matt Duchene, c, Ottawa
Man skulle kunna kasta in Ryan Dzingel i beräkningen också då han lite i skymundan av de båda toppspelarna har en riktigt fin säsong och en UFA-status. Men vi nöjer oss med Duchene och Stone, som ger årets trade deadline verklig hetta.

Vi vet att Duchene med all sannolikhet kommer att trejdas. Han uttryckte visserligen intresse för att stanna, men har ett löneanspråk som fått klubben att tveka. Vi pratar åtta år och mellan 8-9 miljoner dollar per säsong. 27-åringen har visserligen en bra säsong, men har ofta lämnat dig med en känsla av att önska mer tidigare i karriären.

Stone är antagligen den som Senators lägger in hårdast krut på att behålla. En potentiell lagkapten som är en av ligans bästa tvåvägsforwards. Att behålla honom blir emellertid antagligen dyrare än det Duchene begärde. Då är frågan om erkänt snåle ägaren Eugene Melnyk är villig att hosta upp sådana summor. Jag är osäker på det.

Ponera att Senators trejdar både Duchene och Stone – och kanske till och med Dzingel – hur reagerar fansen på det? Det är mycket att ta hänsyn till här för den hårt pressade Pierre Dorion, general manager för Ottawa.

Tänkbara destinationer vid trejd:
Duchene till Nashville och Stone till Winnipeg känns inte ologiskt någonstans. Båda lagen behöver ge sina andrakedjor en vitamininjektion och det här skulle vara lösningen. Duchene kan vara nyckeln till att låsa upp potentialen bakom JOFA-kedjan med Johansen, Arvidsson och Forsberg medan Stone kanske är spelaren som skulle kunna ge Patrik Laine den hjälp han behöver för att återfinna sin toppform. Jo, han är ytterforward, men Stone är en av ganska få ytterforwards i den här ligan som har förmågan att driva spelet för en kedja. Att göra sin omgivning bättre. Laine fick ett lyft av att spela med Paul Stastny i fjol. Kanske kan Stone ge honom en liknande effekt i år.


Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Mats Zuccarello, hfw, & Kevin Hayes, c,  N Y Rangers
Mycket tyder på att Rangers kommer att fortsätta föryngringen av sin laguppställning ytterligare I fjol släppte man spelare som Rick Nash, Nick Holden, Michael Grabner och Ryan McDonagh innan deadlinen. I år ser det ut att bli åtminstone Zuccarello och Hayes, som båda sitter på utgående kontrakt och lär omvandlas till yngre spelare och/eller draftval den närmaste veckan.

Zuccarello har playmakeregenskaper som kan ge vilken andrakedja som helst mer bett. Hayes är en arbetshäst med bra skills som kan ge många lag en uppgradering på positionen som andra- eller tredjecenter.

Tänkbara destinationer vid trejd:
Det råder ingen tvekan om att Zuccarello och Hayes är lite av tröstprisen i årets grupp av tillgängliga spelare. Mycket beroende på att Stone, Panarin och Duchene ligger en nivå högre. Men det är sannerligen inga dåliga tröstpris. Båda spelarna kan fungera för lag som Nashville och Winnipeg om man inte lyckas håva in de stora fiskarna. Hayes känns spontant som en uppgradering jämfört med Bryan Little i Winnipeg till exempel. Och Zuccarello kan säkert också bidra till att väcka en spelare som Laine. Calgary borde också vara intresserade av då deras högersida lämnar lite att önska. Och hur kommer Boston att agera nu när  David Pastrnak är skadad och lämnar ett enormt hål bakom sig på en redan ganska klen högerkant?

Wayne Simmonds, hfw, Philadelphia
Hans dagar i Philadelphia ser ut att ha nått vägs ände. Och kanske var Simmonds tid i klubben i realiteten slut redan när de sajnade James van Riemsdyk, en annan powerplay-specialist, förra sommaren. Simmonds har på grund av skador tappat en del i effektivitet sista åren, men är fortfarande en spelare många klubbar säkerligen är intresserade av att plocka in som rental inför slutspelet.

Tänkbara destinationer vid trejd:
Nashville har jag ju nämnt kring i princip varenda spelare här, men det känns spontant som han skulle passa bra där om de inte nyper någon annan av de nämnda spelarna. Inte minst med tanke på lagets bekymmer i powerplay där hans spel runt motståndarkassen brukar vara vägvinnande. Vissa har pekat på Tampa som en kandidat, men jag ser inte hur han skulle göra laget bättre än man redan är. Och det är inget ont om Simmonds, utan mer ett konstaterande om att det laget redan har en optimerad forwardsuppsättning. Boston, Winnipeg, Calgary och Vegas har också nämnts som tänkbara destinationer.

Gustav Nyquist, vfw, Detroit
Missade söndagens 1–3-förlust mot Philadelphia, men ska vara tillbaka senare i veckan. Nyquist har följt upp fjolårets VM-guld med karriärens bästa säsong. Han behöver bara sex poäng till för att tangera sitt personbästa i ligan. Bra tajmat med tanke på att han kan kliva ut på öppna marknaden i sommar. Jag tror faktiskt att Detroit skulle kunna tänka sig att behålla svensken då han blivit lite av en stöttepelare i laget. Samtidigt är de inte i en position att samla på sig ännu fler dyra kontrakt med spelare i 30-årsåldern. En trejd förefaller därför logisk.

Tänkbara destinationer vid trejd:
Hans status skadas givetvis lite av den strida ström av duktiga ytterforwards som finns tillgängliga på marknaden. Men det finns säkerligen en uppsjö med lag villiga att satsa på Nyquist, om än bara som rental. Calgary, Dallas och New York Islanders har nämnts, men än så länge ska Red Wings inte ens ha bett 29-åringen att häva sin no trade-klausul så det återstår att se hur mycket Nyquist kan styra själv här.

Micheal Ferland, vfw, Carolina
Stora, fysiska yttrar som kan göra mål vimlar det inte av i NHL längre. Ferlands tuffhet gör honom väldigt gångbar på marknaden. Även om Carolina helst skulle vilja behålla honom tyder mycket på att han kommer att testa free agent-marknaden i sommar och casha in nu när hans marknadsvärde tycks vara som högst. Carolina kan förstås välja att göra 26-åringen till sin egen rental i jakten på en slutspelsplats. Inget omöjligt scenario nu när laget har börjat vinna igen.

Tänkbara destinationer vid trejd:
Det skulle inte vara någon skräll om Calgary försökte värva tillbaka honom efter att ha släppt honom i Elias Lindholm-trejden i somras. Men även andra lag som jag har nämnt här gång efter annan. Ferland känns inte minst väldigt Boston Bruins-kompatibel.

Jakob Silfverberg, hfw, Anaheim
Silfverberg vill stanna och Anaheim vill behålla honom. Det ryktas till och med om att partnerna ska vara överens om en lönetaksträff på ett nytt kontrakt, men att Silfverberg vill ha fler år än Anaheim är villiga att erbjuda. Kanske är svensken trots allt en av dem på den här listan som är mest sannolik att stanna i sin nuvarande klubb. Om inte finns det mängder med andra NHL-lag som är villiga att plocka in honom som rental.

Tänkbara destinationer vid trejd:
Pittsburgh och Boston är klubbarna som nämnts med störst frekvens. Dallas är också en tänkbar kandidat då de behöver all extra eldkraft i offensiven de kan få bakom Seguin, Benn och Radulov.

Sugen på mer trejdspekulationer? Lyssna på senaste avsnittet av podcasten NHL-timmen där Linus Hugosson, Jonatan Lindquist och jag hann gå igenom en hel del spelare och lag i senaste avsnittet:

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 23 maj
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM
01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
onsdag 25 maj
03:30 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
01:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
torsdag 26 maj
01:00 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten