Nyheter
ENGLUND: Hockeyallsvenskans argaste spelare
ANNONS

Almtuna ligger pyrt till i tabellens bottenskikt med fyra poäng upp till Tingsryd på säker mark, med endast sex omgångar kvar. Som om det inte vore tillräckligt med sportsliga knutar att försöka reda ut har man dessutom disciplinära problem att ta tag i efter lördagens match mot Karlskrona.

Där uppstod det en incident där Almtunas spelare Lucas Sandström och Karlskronas August Nilsson hade en liten intern uppgörelse.

August låg ner med Lucas ståendes precis bredvid honom. När August reser sig upp passar han på att med handen svepa med sig Lucas skridskor så att han flyger baklänges. Förseelsen blir som en slewfoot men är utförd med handen/armen i stället. Upp studsar Almtunaspelaren lika snabbt som han åkt i isen för att ta hämnd på August. I samma veva som han flyger på sin motståndare får domaren sig en knuff och åker i isen, och återigen var det färdigspelat för allsvenskans mest utvisade spelare.

På väg ut mot omklädningsrummet går sedan Sandström fullständigt bananas och gör kaffeved av sin kompositklubba utan en tillstymmelse till konsekvenstänk. Lagkamrater och ledare var farligt nära att få ett avslaget klubblad i käften.

Det är inte snyggt det August gör och fallet blir på samma sätt som det blir efter en slewfoot. Men även om det inte var snyggt så har jag full förståelse för att man ligger på Sandström lite extra. Om man endast har lite koll på killens track record så vet man att det vankas powerplay om man bara lyckas trycka på rätt knappar.

SKYHÖG LEDNING I UTVISNINGSLIGAN

Så sent som i början av december var han avstängd efter att ha gjort ett utfall mot en domare och nu är det alltså dags igen. Även om det inte var meningen att vräka omkull domaren så borde Lucas ta sig en rejäl funderare över hur han agerar på isen. De flesta hockeyspelare spelar sin bästa hockey när man är lite lagom uppretad, förbannad och tjurig. Denna nivå är inte helt lätt att finna och gränsen kan ibland vara hårfin mellan att ligga precis rätt eller på fel sida. Tyvärr för Lucas del tenderar den att hamna på fel sida lite väl ofta. Lucas, som för övrigt är en skicklig hockeyspelare, blir i stället en belastning för laget när han inte lyckas tygla sitt humör.

Med skyhög ledning i utvisningsligan (105 utvisningsminuter på 43 matcher) och två incidenter med domare och avstängning som följd på kort tid kommer det inte bli speciellt mysig stämning kring Lucas på isen. Provokationerna och glåporden kommer att hagla då alla vid det här laget är väl medvetna om vad som kan hända om man är där och trycker på lite knappar. Frågan är om Almtuna över huvud taget har råd att spela sin i övrigt skickliga hockeyspelare?

Nu kommer förmodligen Almtuna få klara sig utan Sandström under större delen av avslutningen då det med största sannolikhet väntar en avstängning runt hörnet. Med fyra poäng upp till säker mark är behovet av poäng stort för Uppsalaklubben i jakten på att undvika kvalserien.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL