Sök
Tor Immo fick det aldrig att lossna i Leksand.
Nyheter

Målskytten har hittat glädjen till hockeyn igen efter misslyckandet i Leksand

Det blev målsuccé ifjol men i Leksand lossnade aldrig riktigt för Tor Immo. I nya klubben Karlskoga har han hittat tillbaka till spelglädjen och börjat leverera igen. 
– Jag är nöjd med mitt val att gå till Karlskoga. Jag känner verkligen att det var rätt, säger 24-åringen till hockeysverige.se.

Tor Immo svarade för 27 mål i Troja förra säsongen. Inför årets säsong värvade Leksands dåvarande tränare Leif Carlsson honom till dalaklubben för att Köping-fostrade Immo skulle fortsätta producera mål, men nu i en omgivning där målet hos spelarna var att gå upp till SHL. Men succén uteblev för Immo i Leksand. ”Bara” fem mål och totalt 11 poäng på 38 matcher var en besvikelse för både honom själv och klubben. Det ledde till att han under förra veckan lämnade Leksand för spel i Karlskoga.
– Det var med höga förväntningar jag flyttade till Leksand. Jag kom från en succésäsong i Troja och jag hade slagit alla förväntningar där. Jag kom till Leksand och skulle fortsätta på den utvecklingen jag hade haft i Troja och nu ha ännu bättre spelare runtomkring mig. Leksand är en stor förening som skulle hjälpa min utveckling ännu en bit på vägen, berättar Tor Immo för hockeysverige.se från bussen på väg ner till Malmö där hans Karlskoga möter Pantern under fredagen.

”FICK INTE RIKTIGT SAMMA ROLL”

Immo gjorde alltså 27 mål förra säsongen, men någon extra press på att leverera av den anledningen kände han inte.
– Pressen har jag nog mest på mig själv eftersom jag vet vad jag kan. Det försvinner inte på ett halvår, att ena säsongen kunde jag men inte den andra.
– Jag visste att jag hade det i mig, men jag har aldrig tränat på seniornivå som jag gjorde i Leksand eller varit heltidsanställd hockeyspelare på riktigt.
– Det var bra förutsättningar med sommarfysen jämfört med vad jag var van med eftersom jag tidigare hade haft jobb vid sidan av.

Med tanke på det du berättar, blev det en liten chock både mentalt och fysisk att komma till Leksand?
– Till en början blev det så, att träna så pass mycket. Sedan kom jag in i det ganska fort och då tycker jag inte att det var direkt någon chock.
– Det är ganska fint i Leksand på somrarna när man kör sommarfysen. Det är skönt, en liten by och jag visste vad jag skulle komma till då jag kom till Leksand eftersom jag spelat där som junior. Det var inget nytt och jag var ganska beredd på vad som väntade.

Däremot fick inte Tor Immo samma förtroende och inte heller riktigt samma roll i Leksand som han hade haft i Troja.
– Nej, jag fick inte riktigt samma roll. På försäsongen gick vi runt på folk och testade mycket, vilket är förståeligt. Jag fick tre, fyra matcher där jag fick stå på skott i powerplay, vilket jag hade gjort i Troja och där hade det gått bra.
– I premiären mot Tingsryd blev jag skadad. Jag spelade även skadad mot BIK (Karlskoga). Efter det var jag borta två matcher, men hoppade igen efter dom matcherna trots att jag inte var helt hundra i foten. Då fick jag inte samma plats i powerplay längre, att få stå där på skott. Efter det fick jag inte heller chansen där igen.
– Även om jag fick spela i dom offensiva kedjorna ett tag så var det aldrig exakt samma roll som Troja.

VILLE BYTA KLUBB FÖR ATT HITTA SPELGLÄDJEN IGEN

När inte målen ramlade in i samma omfattning som i Troja började självförtroendet svikta då?
– Även om jag inte skapade så mycket så skapade vår kedja många lägen. Det var nästan mest frustrerande att vi inte fick in pucken. Vi kämpade och skapade fruktansvärt mycket, men vi gjorde inte mål. Det var inte bara jag som brände chanser utan även (Johan) Porsberger och (David) Rundqvist som jag spelade med då.
– Vi skapade mycket, men pucken ville inte in. Det var vad som mest var frustrerande, att vår kedja inte fick utdelning trots att vi spelade ganska bra och skapade en hel del chanser.

Hur fungerade för dig under Leif Carlssons ledning?
– Leffe var ”headcoach”, men hade hand om backarna. Jag hade mer ”Jensa” (Nielsen), men som jag sa, jag hade inte alls samma roll som förra säsongen.
– Förra säsongen var jag topp, topp och spelade så fort det var fyra mot fyra eller tre mot tre. Jag tror inte jag hade ett byte tre mot tre eller fyra mot fyra i Leksand. Det säger en del. Även om jag spelade i en av toppkedjorna, så fort vi skulle gå ner på folk så sattes jag åt sidan.
– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga… I alla fall var det absolut inte samma roll som i Troja, men jag hade inga problem med Leffes ledarskap. Det var han som värvade mig och han hade en ganska bra filosofi över vad jag behövde förbättra. Sedan blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss för varken laget eller mig.
– Det gick ändå helt okej för laget i början, men vi spelade aldrig riktigt bra. Vi vann matcher på att vi hade ett skickligt lag med många individuellt skickliga spelare. Oskar Lang hade en jätteinledning och vann nog ganska många matcher åt oss i början. Så att vi vann mycket i början gav lite av en falsk bild över hur vi egentligen spelade.

Den 5:e februari kom beskedet att Tor Immo och Leksand hade gått skilda vägar.
– Det funkade inte. Leksand sa att om jag ville röra på mig så fick jag göra det. Dom sa i princip att dom inte kommer kunna erbjuda mig den roll eller istid jag behöver, vilket jag inte heller haft under hela säsongen.
– När dessutom en spelare som (Mattias) Ritola kommer tillbaka kände jag att det skulle bli ännu tajtare om dom offensiva platserna. Då var det lika bra att röra på mig så inte hela säsongen skulle gå i stöpet. Istället ville jag byta klubb för att hitta lite glädje igen och tycka det är kul med hockey. Det känns som jag verkligen har hittat det i Karlskoga.

”KÄNNER VERKLIGEN ATT DET VAR RÄTT”

Varför just Karlskoga?
– Dels var Karlskoga väldigt intresserade av att jag skulle vara där både den här och nästa säsong. Sedan vet jag att Karlskoga är bra på både att utveckla spelare och skicka spelare uppåt i seriesystemet.
– Agenten (Mikael Håkansson) känner dessutom både Staffan (Lundh) och Johan (Schoultz) ganska väl. Han har bra koll på hur deras ledarskap är och det var någonting jag ville komma till. Jag ville även komma till ett ställe där jag får mycket förtroende och det har jag fått här.

Det tycks också ha lossnat för Tor Immo i Karlskoga. På tre matcher har han svarat för ett mål och totalt fyra poäng.
– Det handlar om förtroendet och spelglädjen. Jag tycker det är kul att spela hockey igen. Så mycket som jag har fått spela nu har jag inte fått gjort sedan jag spelade i Troja. Det skulle jag säga är den stora skillnaden. Dom två detaljerna är dessutom väldigt viktiga i en så mental sport som hockey är. Det här har också gett mig ett bra självförtroende igen.
– Jag vet också att jag kan, vilket jag bevisade förra säsongen, göra mål och poäng i den här ligan. Nu när jag fått det här förtroendet ska jag se till att förvalta det. Det har också fungerat hyfsat så här i inledningen och jag är nöjd med mitt val att gå till Karlskoga. Jag känner verkligen att det var rätt, avslutar Tor Immo.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten