Sök
Johan Johnsson trivs i hemmastadens lag HV71.
SHL

Jönköpingskillen lever hockeydrömmen i HV71: ”Att spela här går före allt annat”

Han är inte den som syns eller hörs mest i topplaget HV71. Johan Johnsson kan däremot vara en av dem som trivs bäst i klubben. Inför årets säsong valde han att återvända till klubben som ligger honom väldigt nära hjärtat. 
– I Sverige finns det inget annat lag som kan mäta sig med HV, för min del. Att spela här går före allt annat, säger Jönköpingskillen till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter fyra säsonger i HockeyAllsvenskan med Mora och Timrå så bestämde sig Johan Johnsson för att återvända till HV71. Klubben där hans karriär började.

Trots att det gick väldigt bra i Timrå och han var med och förde upp klubben till SHL så valde 26-åringen att lämna. Enligt honom fanns det aldrig några tvivel om att gå till HV71.
– Det var ett givet val. I Sverige finns det inget annat lag som kan mäta sig med HV, för min del. Att spela här går före allt annat. Det var inget svårt val men vi hade ett otroligt gäng där uppe i Timrå och jag hade flera bra kompisar där så det var tråkigt att lämna men det var också ganska självklart.

GÖR SIN FÖRSTA SÄSONG I SHL SOM ORDINARIE

HV71 har blivit ett topplag efter den tunga tiden då laget låg långt från en slutspelsplats. I den nyblivna toppklubben så finns det många som slåss om att ha de största rubrikerna. Johan Johnsson är däremot inte en av dem utan vill bidra till klubben med sitt gedigna arbete och kämpar hårt i det tysta.
– Jag har fått mycket förtroende i boxplay och har tagit den rollen med stolthet. Jag tycker väl att jag har skapat tillräckligt för att ha en bättre poängskörd. Det vill man ju i slutändan som offensiv spelare. Först och främst ville man komma in och spela ett stabilt spel och sedan ta det därifrån.

Johan Johnsson gör sin första ”riktiga” SHL-säsong. Det är första säsongen då han är ordinarie. Senast han stod på SHL-is var 2014. Under den säsongen var han däremot även utlånad från HV71 till Troja-Ljungby samt spelade i J20-laget.

Hur har det varit att anpassa sig till SHL efter att ha spenderat flera säsonger i HockeyAllsvenskan?
– Personligen så tyckte jag att det tog några matcher innan jag var inne i det och kunde spela mitt spel. Det dröjde nästan till det första uppehållet, 10-15 matcher. Efter det har det gått ganska bra, jag har växt in i det och fått spela ordinarie hela säsongen.
– I början kanske det blev lite väl enkelt. Efter det har jag växt in i spelet med pucken och vågar hitta på saker när möjligheterna ges också.

”BIDRA MED ETT STABILT SPEL”

Den här säsongen har det blivit åtta poäng för Johnsson som har spelat i alla HV:s 40 matcher den här säsongen. Under sin tid i juniorlaget var han däremot mer av en poängspruta. Säsongen 2012/13 gjorde han 53 poäng på 36 matcher i HV71 J20.

Har du bytt spelstil från juniortiden?
– Ja, lite. När man var yngre så ville man göra de här stora finterna och hade prioritet att göra mål och assist. Nu är fokus mer att leverera ett stabilt spel.
– När jag var junior så var det aldrig så att jag var en utpräglad offensiv spelare. Jag var även en tvåvägsspelare då som spelade mycket boxplay men då spelade jag också i powerplay vilket gav poäng.
– I år har det ju blivit helt annorlunda för jag spelar inget powerplay men mycket boxplay. I HockeyAllsvenskan spelade jag i alla spelformer också. Nu har jag försökt att hitta ett spel som gör att jag kan bidra på den här nivån också. Om man inte är en spelare som gör en poäng per match så gäller det att fokusera på de små detaljerna och bidra med ett stabilt spel vilket jag har gjort i år.

”LÄTT ATT ALLTID GE HUNDRA PROCENT”

Johan Johnsson spelar tillsammans med Anton Bengtsson och Oscar Sundh. På pappret är det ingen kedja som öser in poäng men som varje kväll gör ett gediget arbete. En riktigt ”grovjobbarlina”.
– Vi är väl tre spelare som jobbar hårt men vi spenderar en del tid i anfallszon under matcherna också. Jag tycker att det har funkat bra, vi spelar väl hyfsat enkelt alla tre och då är det lätt för oss att kugga i. På så sätt så passar tillsammans.

Johan Johnsson har alltså varit på vift under några säsonger. Nu är han han hemma igen i staden där han är född och uppvuxen. Oavsett vilken roll han får i laget så finns det inget hellre som han skulle göra än att spela i klubben i hans hjärta.

Hur är det att som Jönköpingskille få dra på sig HV-tröjan varje vecka?
– Det är fantastiskt. Det är en otrolig stolthet. Det spelar inte så stor roll vad som händer där ute, om man får spela mycket eller lite. När man är i den här hallen och är uppvuxen i Jönköping så är det lätt att alltid ge hundra procent. Det är jättekul.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten