Pontus Eltonius.
Nyheter

AIK agerar efter skadekrisen – plockar in SM-guldvinnande målvakt

ANNONS

Med båda sina förstamålvakter skadade var AIK tvungna att agera på marknaden med bara timmar kvar till deadline. Resultatet blev att Pontus Eltonius tas in som namngiven målvakt. 

Johannes Jönsson borta sedan länge och i kväll blev även Erik Källgren skadad i matchen mot Leksand. Som en säkerhetsåtgärd väljer AIK därför att ange Pontus Eltonius som namngiven målvakt för resten av säsongen.

Pontus Eltonius spelar i Huddinge i Hockeyettan och är 20 år gammal. Han kommer att spela för Huddinge men kan spela i AIK under resterande del av säsongen. Hittills har han 93,2 % i räddningsprocent och 1,94 insläppta mål per match den här säsongen.

Eltonius har Frölunda som moderklubb men har även representerat Karlskoga och Växjö på juniornivå. Förra säsongen utnämndes han till J20 SuperElits bästa målvakt. Han fick även agera andremålvakt i Växjös A-lag under slutspelet. 20-åringen har därmed även vunnit SM-guld, utan att ha vaktat kassen i en enda SHL-match.

Den här artikeln handlar om: