181025 HV71:s Isac Brännström ser Moras målvakt Isak Wallin plocka en puck under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Mora den 25 oktober 2018 i Jönköping. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN / Cop 200 …
Södertälje SK

HA-klubben värvar in målvakt från SHL: ”Bara positiva intryck”

ANNONS

Södertälje rustar inför slutet av säsongen. Från Mora i SHL hämtar man nu in målvakten Isak Wallin på ett lån som täcker resten av säsongen. 
– Det känns jättebra att vara här, säger 21-åringen till klubbens hemsida.

Denna veckan stänger transferfönstret, på fredag närmare bestämt, och det är att förvänta sig att flera klubbar kommer att presentera förstärkningar. ”Transferveckan” inleds med att Södertälje presenterar Isak Wallin från Mora.

Den 21-årige målvakten kommer att stanna i klubben över resten av säsongen på ett lån.
– Det känns jättebra att vara här. Jag kom in på morgonsamlingen här och det var otroligt sköna grabbar som tog emot mig väl. Södertälje är en anrik förening och det är svårt att komma hit och hämta tre poäng. Jag har bara positiva intryck. Jag får jobba mycket på min fart och försöka läsa spelet. Mitt mål med att vara här är att vinna matcher, säger Wallin själv till Södertäljes hemsida.

VIKARIERAT ÅT ANDRA SHL-KLUBBAR

Mora har haft ett överflöd av målvakter under säsonger efter att man värvade in Janne Juvonen från den finländska ligan när Christian Engstrand blev skadad. Nu är Engstrand däremot tillbaka och Wallin har satts åt sidan som tredjemålvakt i SHL-klubben.

Isak Wallin har under vintern även varit utlånad till Färjestad och Malmö för att täcka upp vid skador. Han har vaktat kassen i elva SHL-matcher för Mora. 21-åringen har även erfarenhet av spel i HockeyAllsvenskan då han var utlånad till Modo under förra säsongen och spelade 22 matcher med klubben.

Wallin kommer in till ett formsvagt Södertälje som har förlorat fem raka matcher. Många experter har menat att målvaktssidan har varit ett problem för SSK under säsongen. Isak Wallin ska nu hjälpa klubben att nå kvalplats till SHL.

Det finns även en klausul i kontraktet som säger att Mora kan plocka tillbaka Wallin om Juvonen eller Engstrand skulle bli skadade.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
02:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL