Sök
Philip Holm tänker inte så mycket på nästa säsong säger han. Men samtidigt finns NHL där i bakhuvudet.
Nyheter

Tre Kronor-backen drömmer om en ny NHL-chans: ”Hoppas få revansch”

Han gjorde en  riktigt stark AHL-säsong ifjol. Men han fick betalt i blott en endaste NHL-chans. Nu närmast jagar Philip Holm en VM-plats men berättar också att en ny NHL-chans finns där i bakhuvudet.
— Vi får se efter säsongen, summera och se vad jag har för alternativ, berättar han för hockeysverige.se efter gårdagens möte mot Tjeckien på Hovet.

JOHANNESHOV (HOCKEYSVERIGE.SE)
Philip Holm vet hur det känns att vinna. Säsongen 2006/07 vann han U16 SM-guld, 2013/14 var han med och tog upp Djurgården till SHL och 2017 vann han VM-guld med Tre Kronor. Förra säsongen försökte han att ta en plats i NHL, men återvände till Europa efter den en brokig tid i Kanada och USA. Ny liga blev KHL och spel för Torpedo Nizhny Novgorod.
– Om VM-guldet eller avancemanget med Djurgården var största prestationen? Klart att båda var väldigt skoj, men VM-guld, att få vara med på den resan från lägren som började nästan en månad innan turneringen var jäkligt coolt. Jag rankar faktiskt det lite högre, berättar Philip Holm när hockeysverige.se träffar honom efter Tre Kronors möte med Tjeckien på Hovet där han krigar om en plats till årets VM.

Vad minns du idag starkast från VM-guldet?
– Det är svårt att säga, men finalen, straffläggningen, nervositeten och se när det avgörs. Det är vad jag minns bäst.

Du var med här bakom oss på Hovet och tog upp Djurgården, vad väcker det för minnen att vara tillbaka på här?
– Jag tror egentligen det är att det är att fått vara med på hela den resan från vi åker ur, hur pissigt det var då. Vi gör två säsonger i allsvenskan. Sedan fick jag vara med och ta upp det här laget i SHL, det trycket vi hade här på Hovet… Det var en rolig tid det också.

BLEV LANDSLAGSMAN I VÄXJÖ

Philip Holm lämnade Djurgården 2016 för spel i Växjö. Det är också med den orangea-tröjan på som han tog en landslagsplats.
– Jag kände att jag behövde ett miljöombyte. I Djurgården hade jag en ganska defensiv roll. Sedan handlar det mycket om förtroende. Med det kom självförtroendet och jag vågade spela ut lite mer.
– Dessutom hade vi ett grymt lag, tränare och organisation nere i Växjö samtidigt som jag trivdes riktigt bra där. Det fanns alla förutsättningar för att lyckas.

Philip Holm i Djurgårdens tröja. Foto: Bildbyrån

Var just det här med att du fick en annan roll i Växjö det som gjorde att du tog ytterligare ett steg i din utveckling?
– Jo, så var det. Jag kände att jag hade det här tvåvägsspelet i mig, men jag fick inte riktigt ut det här i Djurgården.
– I Växjö fick jag chansen att spela i andra situationer, vara mer offensiv och med förtroende kom, som jag sa, det här med självförtroendet.

Inför förra säsongen valde Philip Holm att åka över till Vancouver för att försöka ta en plats i NHL redan från starten av säsongen.
– Jag åkte över för att slå mig in direkt. Det tror jag dom flesta gör som åker över. Mitt ”mindset” när jag åkte dit var att ta en tröja. Det kändes bra på försäsongen och dom var nöjda, men jag fick börja nere (AHL).
– Det kändes som att det gick bra där också och det är trist att jag inte fick mer chanser än vad det blev.

ENDAST EN NHL-MATCH

Det blev bara en NHL-match för Philip Holm förra säsongen. Sedan blev 27-åringen med Huddinge som moderklubb trejdad till Vegas.
– Det kändes ändå bra då jag spelade nere i AHL. Jag och agenten visste att det fanns intressen från andra klubbar. När det blev som det blev mot slutet i Vancouver var det klubbar som hörde av sig och ville ge mig chansen.
– Jag hamnade i Vegas. Dom låg etta och hade ett grymt lag. Dessutom hade Vegas många backar så det var tufft att slå sig in där.

Holm i Nordamerika. Foto: Bildbyrån

Om du summerar säsongen var den en stor besvikelse eller lägger du den på erfarenhetskontot?
– Det var ändå en lärdom och jag tycker att jag utvecklades som spelare. Jag fick spela en lite mer offensiv hockey. Visst var det en annorlunda säsong, men den var utvecklande och bra för mig.
– Sedan hade jag såklart velat få chansen mer. Jag åkte trots allt över med målsättningen att spela i NHL. Klart att det är surt, men jag hoppas få revansch i framtiden.

Hade du möjligheten att stanna kvar i Nordamerika inför den här säsongen?
– Ja, jag hade kunnat stanna kvar, men jag kände inte att jag riktigt hade chansen att slå mig in. Då kände jag att det bästa för min utveckling och mig som hockeyspelare var att gå till KHL för att få spela mycket och för att få vara med lite med landslaget.

Philip Holm har också tagit stora steg i sin utveckling under tiden i KHL. Bland annat fick han chansen att vara med i ligans All Star match, men han har även utsetts till veckans spelare i KHL vid ett tillfälle. På 57 matcher har han svarat för sex mål och totalt 25 poäng.
– Jo, jag känner också att jag utvecklats. Det är en jäkligt annorlunda, men rolig hockey i KHL. Det händer mycket grejer, jag har lärt mig mycket och har blivit starkare som både som hockeyspelare och utanför isen.

STILLMAN FICK SPARKEN

Inledningsvis hade Philip Holm Fredrik Stillman som tränare i Torpedo, men han fick lämna sitt uppdrag under säsongen.
– Han fick tyvärr sparken för några veckor sedan. Det var väldigt tråkigt. Han var backtränare så vi jobbade nära varandra. Det var skönt att ha Fredrik när jag kom dit och det är alltid skönt att få prata lite svenska.

Philip Holms kontrakt med Torpedo går ut efter säsongen och i dagsläget har han inte funderat speciellt mycket på vad som händer nästa säsong.
– Tråkigt svar, men jag försöker inte tänka så mycket på nästa säsong. Jag försöker göra det så bra som möjligt den här säsongen. Sedan får agenten sköta resten.
– Vi får se efter säsongen, summera och se vad jag har för alternativ. Självklart är NHL drömmen för alla så det finns där i bakhuvudet.

Har Vegas fortfarande rättigheterna till dig?
– Dom går ut första juni.

Kan det rent av bli så att du kommer spela tillsammans med din bror Joachim i Segeltorp nästa säsong?
– (Skratt) Ja, va fan… Jag har sagt att jag ska komma ner och träna lite med dom efter säsongen. Vi skulle bli ett stabilt backpar.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten