Sök
Västerviks IK
ENGLUND: Dessa spelare bör ditt lag behålla – Del 2

Bloggen har satt sig ner och tagit sig en rejäl funderare på vilka tre spelare som bör vara prioriterade att förlänga med inför kommande säsong. Jag har inte tagit hänsyn till löneanspråk eller hur troligt det är att spelaren kommer att förlänga alternativt lämna för grönare betesmarker. Listan grundar sig förutsättningslöst på vilka spelare jag tycker man bör lägga lite extra krut på att försöka få en kråka utav, inför nästa års lagbygge.

Karlskrona HK

Klubben har endast två kontrakterade spelare inför nästa säsong; backen Daniel Norbe och forwarden Niklas Johansson.

Dessa bör man förlänga med:
Marcus Paulsson (f) – Lagpappan och kaptenen gör ett gediget jobb kväll efter kväll. Han producerar bra med poäng och är en av ligans bästa spelare sina 35 år till trots. Om han inte är sugen på ett nytt utlandsäventyr är han i min bok given i nästa års lagbygge.
Justin Crandall (f) – Varför inte signa upp lagets poängligaledare och därmed ha möjlighet att ha ”sin leading line” för nästa säsong klar redan nu? Amerikanen lär inte sakna anbud men skulle definitivt vara en fjäder i hatten om man i tidigt skede skulle kunna knyta till sig den poängfarlige, rightfattade forwarden.
Arvid Holm (m) – En ung och utvecklingsbar målvakt som gör sin första seniorsäsong. Han har startat i 26 matcher och har en räddningsprocent på 91,6.

MoDo Hockey

Klubben har hela tolv spelare under kontrakt nästa säsong. Fyra backar och åtta forwards är kontrakterade. Där ingår bland andra Tobias Ericsson och Oscar Hedman på backsidan och Henrik Björklund, Patrik Karlkvist, Daniel Sylwander och Jonathan Johnsson på forwardssidan.

Man bör förlänga med dessa:
Linus Lundin (m) – Han kom in som en frisk injektion i ett läge där det uppdagades att klubbens andra målvakt Erik Hansen inte skött sig särskilt snyggt utanför isen. Linus har spelat riktigt stabilt och jag tror att en tidig förlängning av honom redan i detta skede skulle vara gott för alla parter. Dessutom kan det höja honom ytterligare tack vare känslan av trygghet till skillnad mot behandlingen han fick i AIK.
Lukas Wernblom (f) – Trots att han ibland kan kännas något valpig, oslipad och ta onödiga utvisningar ser jag mer än gärna en förlängning av avtalet. Man måste komma ihåg att killen fortfarande är junior även nästa säsong och jag ser stora utvecklingsmöjligheter här.
Tobias Enström (b) – Tobias har nyligen blivit pappa och en flytt känns inte aktuellt, varken utomlands eller inom landets gränser. Fortsätter han att spela hockey så är det i MoDo. Här kan vi bara hoppas att inte MoDos gamla NHL-spelare lockar in Tobias i business-världen så pass att han redan nu funderar på att avsluta karriären. Bitvis outstanding i sitt spel.

Leksands IF

Kontraktsläget ser bra ut inför nästa säsong med flera tongivande spelare under kontrakt. Kontrakterade backar är Filip Johansson och Mattias ”kolan” Karlsson, och bland forwards hittar vi Martin Karlsson, Tobias Forsberg, Jon Knuts, Oskar Lang och Mattias Ritola.

Dessa bör man förlänga med:
Thomas Valkvae-Olsen (f) – En sniper av rang. Får han ett bra läge är sannolikheten stor att pucken sitter. Jag tror dock att det finns mer att få ut av den hårdskjutande norrmannen.
Daniel Gunnarsson (b) – Den storvuxna backen har en bra säsong i ryggen där han tagit ett kliv ner i hierarkin efter flera säsonger i SHL. Han har på den lägre nivån även nyttjats i offensiva situationer där det fortfarande finns utvecklingsmöjligheter.
Anton Karlsson (f) – Killen som kanske är mest känd för att ha deltagit i tre J-VM har även börjat ta för sig och producera i offensiven. Han har undan för undan växt in i seniorhockeyn och jag tycker att han tar kliv varje säsong. Han börjar mer och mer likna en komplett hockeyspelare på allsvensk nivå, och är fortfarande utvecklingsbar.

BIK Karlskoga

BIK står sig väl rustat inför nästa säsong med en målvakt, en back samt åtta forwards under kontrakt. Bland dessa spelare hittar vi Henrik Lundberg, Dennis Fröland, Gustaf Thorell, Mikael Eriksson och nyförvärvet Tor Immo.

Spelare man bör förlänga med:
Henrik Larsson (b) – Han kom tillbaka under säsongen efter en sejour i Brynäs. Har gjort det bra sedan han kom tillbaka och är spets på allsvensk nivå.
Oliver Eklind (f) – Ynglingen gör sin blott andra hela säsong i allsvenskan och har tagit enorma kliv den här säsongen. Han är helt klart BIK Karlskogas stora överraskningsspelare och i min värld råder ingen tvekan om att klubben bör behålla spelaren.

Som tredje spelare på den här listan har jag svårt att se någon förlängning som är mer klockren än någon annan. Här har vi istället ett koppel av spelare med mångårig erfarenhet i klubben där alla mer eller mindre är viktiga grundbultar även för det framtida lagbygget. Spelarna jag tänker på är Carl Berglund, Fredrik Höggren, Juliuz Persson och Victor Berglind.

Västerås IK

Nykomlingen står för en succéartad säsong och parkerar på tredje plats i tabellen. Man har redan ett drygt dussin spelare som är signade för kommande säsong. Bland dessa finner vi kompetenta spelare som Samuel Ersson, Morgan Hassel, Jimmie Jansson, Marcus Bergman, Mikael Frycklund, Lukas Zetterberg och Kalle Östman.

Spelare man bör förlänga med:
Sebastian Benker (f) – Jag tycker att Sebastian, likt Västerås, gjort en mycket stabil säsong. Han spelar med hög fart på skridskorna där poängen trillar in i ett stabilt tempo.
Jonas Liwing (b) – Veteranbacken gör alltid poäng och denna säsong är inget undantag. Sin något bristfälliga skridskoåkning till trots håller Jonas fortfarande bra allsvensk klass.
Alexander Younan (b) – Spelade i SHL så sent som förra säsongen. Poängmässigt har han personligen en ganska blek säsong men jag har höga förhoppningar om att nästa nivå i hans spel finns runt hörnet.

IK Oskarshamn

Den nya sportchefen, vem det nu blir, kommer in till ett halvdukat bord med (i dagsläget) tolv kontrakterade spelare inför nästa säsong. Bland dessa tolv finner vi Christoffer Rifalk, Isak Pantzare, Janne Kivilahti, Filip Svenningsson och Joakim Thelin. Jag är svag för lagets backbesättning som jag tycker är seriens bästa.

Spelare man bör förlänga med:
Oskar Nilsson (b) – En av seriens absolut bästa backar. Det finns garanterat andra intressenter om Oskars namnteckning och det blir en härlig utmaning för nya sportchefen att få killens signatur på kontrakt.
Jesper Dahlroth (b) – Han har mängder av rutin och är ofta säkerheten själv från sin backplats. Han gör sällan en dålig match. Likt sin backkollega lär Jesper inte heller sakna anbud.
Filiph Engsund (f) – I min bok är det givet att försöka få till ett nytt avtal med den egna produkten som äntligen fått det att lossna offensivt på allsvensk nivå. Han har en hög arbetsmoral och är stryktålig.

AIK

Stockholmsklubben har endast fyra spelare på kontrakt; Johannes Jönsson, Johan Larsson, Jacob Dahlström och Sam Marklund. Man har SHL som mål och jag tror att chanserna att nå dit landar på ca 35% när man väl står i direktkvalet mot ett SHL-lag.

Spelare man bör förlänga med:
Anton Holm (f) – Rykten har florerat om både SHL och finska ligan inför nästa säsong. Så länge inget är bekräftat vore det konstigt om inte AIK gjorde ett försök. Han har ett av seriens bästa handledsskott och med sitt sargspel och sin något tuffare spelstil skulle han även fungera i en tredjelina i exempelvis SHL.
Max Lindholm (f) – Precis som med Holm florerar ryktena även här. Han är en framtidsman som förr eller senare kommer att spela i SHL.
Daniel Muzito Bagenda (f) – Med en hög arbetsmoral och riktigt bra fart på skridskorna har han tagit allsvenskan med storm. På sistone har han även börjat få utdelning i offensiven. Han är en given förlängningskandidat, oavsett serietillhörighet kommande säsong.

Idag 15:15
Luleå HF - Frölunda Indians
1 1.95
X 4.35
2 3.50
Idag 15:15
IF Malmö Redhawks - Färjestads BK
1 2.45
X 4.30
2 2.60
Idag 15:15
Djurgårdens IF - IK Oskarshamn
1 1.34
X 6.05
2 8.50
Idag 18:00
Växjö Lakers HC - Örebro HK
1 2.20
X 4.30
2 2.95
Idag 18:00
HV 71 - Brynäs IF
1 1.83
X 4.30
2 3.90
Idag 18:00
Skellefteå AIK - Leksands IF
1 1.44
X 5.50
2 6.30
Idag 18:00
Rögle BK - Linköping HC
1 1.69
X 4.55
2 4.60
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten