Sök
Oskar Steen gör sin överlägset bästa säsong i karriären.
SHL

FBK-talangen står för genombrottssäsong – blickar mot NHL: ”Borde bli mer prat när det gått så bra”

Oskar Steen har fått sitt genombrott i SHL efter år med begränsad speltid och utlåning. Talangen berättar att han har tränat mer och hårdare inför årets säsong för att komma dit han är i dag. Den Boston-draftade 20-åringen blickar nu mot eventuellt NHL-spel nästa säsong.
– Det borde bli lite mer prat när det gått så bra under säsongen, säger Steen till hockeysverige.se.

Färjestads talang Oskar Steen har inte riktigt fått spelet att stämma i SHL under tidigare säsonger. Nu däremot så har 20-åringen fått det stora genombrottet. Efter årsskiftet är han en av de hetaste spelarna i ligan och har gjort elva poäng på sina tio senaste matcher.

Steen själv är naturligtvis mycket nöjd över sin framgång. På ett ödmjukt sätt hyllar han även sina kedjekamrater.
– Det har gått väldigt bra för mig. Jag är inne i en väldigt positiv känsla just nu. Det känns väldigt bra för tillfället. Jag får spela med två bra spelare också i Gustav Rydahl och Marcus Nilsson och det underlättar ju att få spela med så pass bra spelare.

Hela er kedja har imponerat det senaste, vad är det som gör att ni klickar så bra?
– Jag och Rydahl har ju spelat tillsammans under större delen av säsongen. Vi hade Fabian Zetterlund med oss men han blev ju skadad och efter det har vi haft flera olika spelare bredvid oss. ”Lilliz” är ett bra komplement till oss två för vi åker mycket skridskor och är aggressiva medan han ligger mer i bakluggen, fiskar upp pucken och kan passa den vidare till oss. Jag tror att det är en bra mix oss emellan.

”TRIVS VERKLIGEN I ROLLEN JAG HAR FÅTT”

Trots att det har gått väldigt bra nu på slutet så hade Steen lite problem under inledningen av säsongen. Efter det har han däremot kommit in i laget och hittat sin plats.
– Jag var poänglös de första sex matcherna men sedan första målet kom så har det rullat på. Jag har spelat bättre och fått mer och mer istid. Jag känner att jag tar större ansvar och att jag får det förtroendet som jag har velat ha.
– I och med att Tomi Sallinen blev skadad så öppnade det sig en lucka för mig att ta mer ansvar. Jag har verkligen tagit den chansen som jag fick.

Inför årets säsong hade 20-åringen från Forshaga gjort 15 poäng på 109 matcher. Under årets säsong har han redan skjutit 24 poäng 34 matcher. Han har nästan fyrdubblat sin poängskörd från förra säsongen då han gjorde sex poäng.

Vad har du gjort annorlunda inför årets säsong som har gjort att du producerar så mycket poäng?
– Det mesta har mer istiden att göra och det är ju något man förtjänar. Jag har jobbat hårt under många år för att utvecklas men har inte fått in poäng och inte haft samma självförtroende som jag har i år.
– Jag har fått spela powerplay nu de senaste matcherna också och där vill jag ju vara med. Jag har alltid varit en offensiv spelare under min karriär. Jag trivs verkligen i den rollen jag har fått, med att spela både powerplay och boxplay samtidigt som jag får mycket förtroende i spel fem mot fem också.

SATSAT PÅ HÅRDARE TRÄNING

Han säger att han nu har hittat sin roll i laget och känner sig trygg i sitt spel. Förra året hade han begränsad istid och året innan det lånades han ut till Modo i HockeyAllsvenskan och Forshaga i Hockeyettan. Den här säsongen har han däremot en klar plats i laget och känner att tränarna har förtroende för honom.

Talangen har Oskar Steen alltid haft men inför säsongen har han lagt ner det hårda jobbet som krävs för att spela i SHL. Han har börjat tänka allt mer på träning och kost och har försökt att utveckla de bitarna genom att lägga ner mer tid på träningen.
– En av de sakerna som jag har förbättrat inför årets säsong är min fysiska status. Det kan vara en stor del i det hela. Jag har fått en mycket bättre kondition och har tagit hand om kost och sömn mycket bättre. Jag har blivit mer proffsig på så sätt. När man kommer upp på den här nivån så kan man inte leva på sin talang utan måste lägga i det hårda jobbet också.
– Längs den här vägen när det har gått tungt och kämpat i motvind så har jag insett att jag måste jobba hårdare för att tävla mer och förtjäna min plats i laget. Samtidigt så har Boston hjälpt mig med kosten och sådana grejer. På testerna där i somras så såg allt jättebra ut. Det känns som att jag är på rätt väg men jag känner ändå inte att jag är nöjd här utan jag ska fortsätta framåt och uppåt.

”BORDE BLI MER PRAT MED BOSTON NU”

Oskar Steen draftades i sjätterundan 2016 av Boston Bruins. Han har däremot ännu inte skrivit ett kontrakt med NHL-klubben. Efter årets genombrottssäsong har han däremot fått klubbens ögon på sig.
– Jag har pratat lite med ”Pebben” (Per-Johan Axelsson) som är scout för dem. Träffats efter någon match och så, det är väl den kontakten jag har haft. Min agent sköter det andra, det har inte varit på tal än så länge men kanske blir det mer mot slutet av säsongen. Det borde bli lite mer prat när det gått så bra under säsongen.

Känner du att du skulle vara redo att ta steget till Nordamerika nästa säsong?
– Det är svårt att säga nu. Jag har hela tiden tänkt att jag ska spela klart den här säsongen och sen se hur det känns. Jag måste ju verkligen vara redo och känna mig färdig att ta det klivet så att man inte chansar och får det tufft i början. Det gäller att vara förberedd både fysiskt och mentalt så att man är redo när man väl åker över, säger Oskar Steen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten