Sök
Pontus Netterberg bytte Malmö mot Växjö
Växjö Lakers HC

Berättar om uppbrottet från mästarna: ”Har inte fått så många chanser”

Efter nästan tre hela säsonger i Växjö dök Pontus Netterberg i lördags upp i Malmös vita bortatröja. 26-åringen lånades ut till klubben inför säsongsavslutningen – och berättar nu om situationen.
– Jag kunde absolut ha fortsatt spela i den roll jag hade i Växjö men det är inte riktigt den spelaren som jag vill vara, säger han till hockeysverige.se.

För en knapp vecka sedan värvade Växjö Nichlas Hardt från Malmö och dagen efter meddelades det att Pontus Netterberg går motsatt väg då han lånas ut från Växjö till SHL-konkurrenten. Efter en säsong då Netterberg gjort 6+4 på 35 matcher var det inte längre säkert att det skulle finnas en plats i Växjö.

För hockeysverige.se berättar han om det plötsliga, och kanske tillfälliga, uppbrottet från Växjö.
– Jag känner själv att jag hade fastnat lite grann. Jag kom inte längre i min utveckling och spelade inte det spel som jag ville spela, säger han efter debuten i Malmötröjan.
– Sen fick jag inte riktigt det där förtroendet längre heller. Då kände jag att det var kul att testa på något nytt.

Var det självklart att tacka ja till Malmö när frågan dök upp?
– Ja, jag kunde ju ha tackat nej om jag hade velat det. Men samtidigt, om jag hade stannat kvar i Växjö så vet jag inte om jag hade fått spela alls. Så i slutändan var det självklart.

”HAR MIN CHANS NU”

Pontus Netterberg hoppas nu på att få en ny och lite större roll i Malmö.
– Det är det jag siktar på och det är därför jag gick med på att flytta. Jag kunde absolut ha fortsatt spela den roll jag hade i Växjö men det är inte riktigt den spelaren som jag vill vara.

Är det mer spel i powerplay och sådana saker du vill ha?
– Nja, det är egentligen inte den typen av förtroende jag behöver utan det är mer att jag vill kunna få tillbaka mitt offensiva tänk. Jag hade hamnat lite i ett fack. Första säsongen jag var i Växjö fick jag väldigt mycket chanser, andra året fick jag några chanser, men nu kändes det som att de blev färre och färre,

Pontus Netterberg har kontrakt med Växjö även över kommande säsong. Det kontraktet skrevs på under förra säsongen. Men frågan är om det blir mer spel i Lakers för den kreative forwarden.
– Det där får min agent och (Henrik, Växjös GM) Evertsson och de där personerna lösa. Jag vill bara få spela.
– Jag känner liksom att jag har min chans nu. Jag tycker väl inte riktigt att jag fått så många chanser nu på slutet. Alla de tre år jag varit i Växjö har vi haft väldigt bra lag. Spetsspelarna har varit gjutna i powerplay och i den typen av situationer, så det har inte varit helt enkelt att slå sig in där.

BEKANT MED STADEN

Blir det en nytändning för dig att få komma till Malmö?
– Ja, det blir det. Det kände jag redan första dagen. Man kommer till en ny klubb och märker att de tränar lite annorlunda och bara det gör skillnad. Du blir lätt lite bekväm att spela på samma ställe i tre år. Jag tycker det är bra att få se något nytt och har fått en boost av det.
– Jag har haft en bra första tid här. Jag har känt mig väldigt välkommen och spelarna tar hand om mig bra. Samtidigt är det mycket nytt och det har varit många nya intryck att ta in. Hela situationen kom lite som en chock och det har varit lite jobbigt mentalt.

Pontus Netterberg är bekant med Malmö sedan tidigare. Han värvades till Växjö efter en stark säsong med Malmöbaserade Pantern i HockeyAllsvenskan men säger själv att han inte känt till något intresse från Redhawks tidigare. Däremot menar han att det underlättat flytten till Skåne något.
– Ja, det var skönt att veta att man spelat med några i laget tidigare och sådana saker. Det gör det hela lite lättare. Det är också skönt att det är många andra svenskar i laget, som är i min ålder. Det är ett riktigt skönt gäng och faktumet att det är många svenskar har gjort det väldigt lätt att komma in i gruppen.

”TROR DET KAN BLI EN ANNAN SAMMANHÅLLNING”

Upplevde du det som ett problem i Växjö? 
– Inte ett problem kanske, men samtidigt är det lite skönare att kunna snacka svenska också. Allting blir lättare, även om jag inte haft problem med engelskan heller. Men jag tror det kan bli en liten annan sammanhållning i en sådan här grupp. Inte för att den är dålig på något sätt i Växjö heller, men jag tror det kan bli en liten skillnad.

Pontus Netterberg vet vad som krävs för att gå hela vägen. Han gjorde det med Växjö förra säsongen och tror det kan hjälpa honom när det strax vankas ett nytt slutspel, dit Malmö har ett bra läge att ta sig.
– Jag tror det kan påverka lite, att jag varit med och vunnit förut. Samtidigt är Malmö ett riktigt slutspelslag. De höjer sig alltid mot slutet av säsongerna och det tror jag vi kan göra nu med. De tränar väldigt hårt och pushar verkligen varandra hela tiden här. Det ska köras hela tiden på träningarna.
– Nu vill jag bara komma in i det så snabbt som möjligt. Det är inte så många matcher kvar, så jag vill komma in i det och bidra med poäng.

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten