Sök
BYTET. Filip Westerlund tröttnade på sin begränsade speltid i Frölunda och lämnade för Timrå.
Timrå IK

JVM-backen bytte toppen mot botten – berättar om missnöjet i storklubben: ”Jag sattes åt sidan”

19 år gammal har Filip Westerlund haft en händelserik säsong som innehållit det första SHL-målet, JVM och ett klubbyte. Han bytte toppen mot botten och gick från Frölunda till Timrå på grund av missnöjet över sin begränsade speltid i storklubben.
– Jag kände inte att jag fick den möjligheten i Frölunda, jag sattes åt sidan, säger backtalangen till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
När Timrå åkte till Jönköping i tisdags hoppades man på ett bättre resultat än det blev. HV71 vann med 7–1 och avståndet upp till säker mark blev längre för jumbon. Filip Westerlund gjorde därmed sin andra match i Timråtröjan och den första bortaresan med laget sedan flytten från Frölunda.

19-åringen spelar för tillfället med tröjnummer 85, utan sitt namn på ryggen. Det blev även hans andra förlust med jumbon. I de matcherna har Timrå 3-12 i målskillnad och det kan bara bli bättre härifrån. Westerlund säger att han inte har kommit upp i nivån han vet att han kan spela på i det nya laget.
– Första matchen gick bättre. Då växte jag in i det mer och mer. I den här matchen så håller jag samma låga nivå som laget. Jag tycker att jag behöver komma ut ytterligare i nivå. Jag är inte nöjd med starten här så jag får tänka igenom vad jag kan göra bättre till nästa match.

Filip Westerlund har hittills stått för två poäng i årets SHL-säsong, båda med Frölunda. I Timrå har han på två matcher stått för två skott på mål och är -3 i plus- och minusstatistiken.

”FICK INTE MÖJLIGHETEN ATT SPELA”

Den 23 januari smällde en bomb ner i hockeysverige. Två klubbar genomförde ett spelarutbyte, något mycket ovanligt på SHL-nivå. Timrå skickade 38-årige David Printz till Frölunda och i motsatt riktning gick Filip Westerlund.

JVM-backen gick från ett av SHL:s topplag till jumbon. Något som det däremot inte skrevs mycket om just då var att det var Westerlund själv som var initiativtagare till att lämna Göteborgsklubben.

Varför ville du lämna Frölunda?
– Jag vill ju spela, jag vill inte sitta bredvid. Jag kände inte att jag fick den möjligheten i Frölunda att spela. Jag ville därför kolla om det fanns någon annan möjlighet för mig att kunna få mer speltid. Jag vill kunna spela mer och utvecklas mer och det får jag chans till här.

Tittar man bara på de två matcherna så har 19-åringen fått det han vill. I sina fyra sista matcher med Frölunda snittade han drygt sex minuter per match. I Timrå har han fått en betydligt större roll och har fått spela knappt 17 minuter per match hittills.
– Det är ju lite skillnader med spelet och så men jag trivs bland grabbarna här i Timrå. Jag tycker att jag har kommit in i gänget bra och hoppas att spelet kommer igång snart också. Jag vill få upp ögonen för andra i hockeyvärlden och visa upp mig själv mer för andra.


Filip Westerlund jublar i matchen mot Djurgården 15 november efter sitt första SHL-mål. Foto: Bildbyrån

Westerlund lånas däremot bara ut till Timrå för resten av säsongen. Hans kontrakt med Frölunda går ut efter den här säsongen och han spelar alltså ut kontraktet i Medelpad.

Eftersom att det blev ett lån och inte en permanent deal, är din tanke att slå dig in i Frölunda igen till nästa säsong?
– Det kan jag inte svara på. Nästa säsong får jag ta då, jag har inte funderat på det än utan nu fokuserar jag på att spela matcher med Timrå.

Filip Westerlund draftades av Arizona Coyotes i andrarundan 2017. Han har däremot ännu inte skrivit ett kontakt med NHL-klubben och har, än så länge, siktet inställt på SHL-spel.

FÖRSTA SHL-MÅLET, JVM OCH KLUBBYTE

19-åringen från Härnösand har varit en stor backtalang under de senaste åren. Han har redan hunnit spela 73 SHL-matcher och 33 av dem kom när han bara var 17 år gammal. Säsongen inleddes i Frölunda och i november satte han sitt första SHL-mål.
– Jag tycker att jag började hyfsat bra och tog för mig där nere i Frölunda. Sedan blev vi väldigt många backar och jag sattes åt sidan. Vi roterade rätt flitigt, speciellt på sjunde backen.

Han var aktuell redan för JVM-truppen redan i fjol men fick lämna innan turneringen startade. I år var han däremot med och blev målskytt mot USA. Efter återkomsten till SHL har han däremot haft det svårt att få spelet att stämma tycker han.
– Det var otroligt kul att få vara med i JVM. Jag tycker att det gick hyfsat bra för mig men det blev ju inte det slutet som vi hoppades på där borta. När jag kom tillbaka till Sverige så hade jag en trög start och fick inte den speltiden jag hoppades på och det var därför jag tog initiativet till att lämna.

Tisdagskvällen var mindre lyckad för Timrå på flera sätt. Förutom förlusten så vann både Örebro och Mora som Timrå slåss med i botten. Avståndet till säker mark är nu återigen sju poäng för jumbon.

Hur ska ni göra för att undvika kvalspel till våren?
– Det som krävs är att vi måste komma upp i nivån vi kan spela på. Speciellt efter den här matchen så måste vi alla kolla oss själva i spegeln och se vad vi kan göra bättre. Vi måste täppa igen defensiven och inte släppa till så mycket som vi gör bakåt. Vi måste krossa våra motståndare och deras spel.
– Var och en får titta på sig själv. Vi får gå tillbaka till hotellet nu och tänka på hur vi ska förbättras och fortsätta fokusera framåt, säger Filip Westerlund.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten