Sök
Känslornas man – Emil Sylvegård
Sweden Hockey Games

Från utskälld tuffing till landslagsman: ”Roligt att få credd för mitt hockeyspelande”

Kritiserad för sin tuffa och känsloframkallande spelstil. Nu har samma spelstil tagit Emil Sylvegård hela vägen till landslaget.
– Det har varit långt kämpande, men ett mål som uppfylls. Det ska bli väldigt kul att visa vad man går för, säger Malmöforwarden till hockeysverige.se

MALMÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det kom kanske som en smärre överraskning för många. När förbundskapten Rikard Grönborg i måndags presenterade sin trupp till Beijer Hockey Games var Malmö Redhawks-forwarden Emil Sylvegård en av de uttagna spelarna. Huvudpersonen själv var inte riktigt lika förvånad.
– Det har varit ett mål att komma med den här säsongen. Jag har slitit jäkligt hårt för det så det är bara roligt att få chansen, säger Sylvegård. 

När Rikard Grönborg gick igenom spelare för spelare motiverade han uttagningen av Sylvegård så här: 

”En tuff spelare att möta. Vi ska stöka till det lite här. Det är obekvämt att spela mot Emil. En underskattad spelare. Han har fortfarande det skickliga i sig och är en bra passningsspelare. Jag tror han kommer att klara sig utmärkt internationellt.” 

Statistiken backar upp Grönborgs ord. Sylvegård ligger trea i både Malmös interna mål- och poängliga. Han snittar näst mest istid bland lagets forwards efter Fredrik Händemark och han har en nyckelroll i både box- och powerplay. Landslagsplatsen kommer alltså inte helt oförtjänt.
– Jag har jobbat på min skridskoåkning, täcka puck och det jag är bra på. Jag har försökt bygga upp självförtroendet ännu mer, och sedan måste jag säga att våra tränare hjälpt mig mycket. Först och främst att få en roll i laget. Jag och Jeppe (Mattsson) har jobbat med målskyttet och tekniken och lite sådant. Det har varit långt kämpande, men ett mål som uppfylls. Det ska bli väldigt kul att visa vad man går för.

Får Grönborg le åt Sylvegårds insatser i Tre Kronor? FOTO: Maxim Thoré/Bildbyrån

EN ”TOM WILSON-TYP”

Emil Sylvegård vet om att han inte är SHL:s största lirare. Under sin karriär har han snarare gjort sig känd som en ”murbräcka” som ligger på gränsen till det tillåtna och gör allt för sitt lag. Spelstilen lockar fram känslor, både hos honom själv, lagkamrater, motståndare och den stora hockeykretsen.

Det har renderat i en hel del omdiskuterade situationer, rubriker och avstängningar genom åren. Senast i mitten av januari efter en tackling på Rögles Ted Brithén.
– Jag försöker inte läsa dem (rubrikerna). Det bara triggar mig mer att bevisa att jag är en bra hockeyspelare. De gör att jag tror på mig själv ännu mer och kör ännu hårdare.

Skåningen bryter den traditionella svenska spelarmodellen, men är bland de bästa i landet i den typen av roll. För att hitta liknande spelare måste man nästan blicka mot NHL och mot andra rivjärn som Vegas Golden Knights Ryan Reaves och Washington Capitals Tom Wilson. De två har genom åren också fått utstå en hel del kritik för sin, ibland lite för, fysiska spelstil.

Kan du se en likhet mellan dig och en sådan som Tom Wilson?
– Vi har väl ungefär samma spelstil. Sen spelar han i NHL och gör det väldigt bra där. Men en liten jämförelse kan jag nog se (haha), säger Sylvegård.

Sylvegård – Wilson

Och nog går det att jämföra dem vid en något närmare betraktelse. Wilson har den här säsongen varit avstängd (en tackling på svenska Oskar Sundqvist under försäsongen) men också visat vilken bra hockeyspelare som döljer sig bakom den stenhårda ”fasaden”. 

Precis som Emil Sylvegård.

För Malmöforwarden har all extraträning med Jesper Mattsson mynnat ut i nio mål och totalt 17 poäng efter 34 SHL-matcher. Det är redan personliga toppar i SHL-sammanhang för 25-åringen.
– Det är klart det är roligt att få credd för mitt hockeyspelande. Man får ofta annars bara höra att man bara är en powerforward och jobbig att möta. Någonstans är jag också en hockeyspelare, sen har jag kanske det som många andra inte har att jag är fysisk och jobbig att spela mot. Det är väl det som sticker ut också. 

Det går däremot inte att komma ifrån att han är urtypen för en powerforward, och en uppskattad sådan i Malmö Redhawks.
– Hockeyn går mycket snabbare och det är mycket kämpa fram och tillbaka. Kan man ha en lite annan styrka så tror jag att det kan vara en bra roll att ha i varje lag. Jag vill att det ska komma upp fler sådana spelare så den typen inte dör ut. Det är en rolig roll att ha också, menar han. 

MÅNGA BLÅGULA MINNEN

Moderklubben Malmö är Emil Sylvegårds tredje SHL-klubb efter att tidigare ha spelat i både Luleå och Linköping. Han har spelat juniorhockey i Kanada och i HockeyAllsvenskan med Oskarshamn och Asplöven. Nu tar han nästa steg. Ut på den internationella scenen.
– Jag ska spela mitt spel. Det är det som tagit mig dit. Jag ska vara jobbig att möta, smälla på och när man har pucken vara stark på den och försöka skapa chanser. Jag kan inte ändra något. 

Vad minns du från landslaget från när du var liten?
– Jag har många minnen. Men OS och så vidare. Målet Lidström, Foppa och Sudden gjorde (Turin-06). Salos tabbe (Salt Lake City-02). Det är många minnen man har därifrån. Det ska bli grymt kul att dra på sig Tre Kronor-tröjan. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten