Anders Forsberg
Nyheter

Sportchefens plan för dalaklubbens kontraktsutmaning: ”Ligger bra till”

ANNONS

Det råder en hel del frågetecken i Mora IK inför nästa säsong. Bara fem spelare är på kontrakt. Men sportchef Anders Forsberg är lugn. 
– Vi ligger bra till, säger han till Hockeypuls.se.

Mora kämpar just nu i botten av SHL-tabellen för att senare i vår undvika ytterligare ett negativt kval. Inför nästa säsong står klubben inför nästa utmaning. På klubbens kontraktslista stå nämligen bara Isak Wallin, Adam Masuhr, Matt Bailey, Robin Johansson och Oskar Svanlund.
–  Det är ingen problematik i det. Vi kollar över vilka möjligheter som finns, det har vi gjort länge. Vi stämmer av vilka som vill vara kvar och är vi från klubben noggranna med att skapa en bra miljö vill de flesta av spelarna vara kvar.

Precis som de flesta andra klubbar siktar Mora på en kontinuitet i sitt lagbygge. Sportchef Forsberg tvingas brottas med risken att Mora kan trilla ur via kval. Men trots att det scenarion hotar är det inget som påverkar förhandlingsläget menar Anders Forsberg.
– Det upplever jag inte. De flesta känner att vi är ett bra lag. Många tror att det här kommer gå bra. I fjol, när jag stämde av med (Peter) Hermodsson och mer figurerade i bakgrunden, var det annorlunda, det var krångligare att pussla ihop ett lag, säger han till Hockeypuls.

Hockeypuls: Kan det vara spelare ni förlängt med som ni inte gått ut med än?
– Så kan det vara. Eftersom att vi inte har något regelverk för det i Sverige går det att göra klart med spelare i andra klubbar tidigt, och inte presentera det, säger Forsberg till Hockeypuls.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM