Nils Höglander
SHL

SHL-SVEPET: Jättetalangens ”Zorro-mål” bäddade för Rögle

ANNONS

Två SHL-matcher spelades under onsdagskvällen. Aftonens i särklass häftigaste prestation stod Rögles Nils Höglander för.

Jättetalangen levererade en kandidat till årets mål när Rögle besegrade Färjestad med 6-4 och bröt sin tre matcher långa förlustsvit. Höglander stod för ett så kallat Zorro-mål när han kvitterade till 3-3 för gästerna i den tredje perioden.

– Jag tänkte inte så mycket tror jag, säger Höglander till Cmore.

Höglander stod placerad bakom mål, la pucken på klubbladet innan han svepte in den högt bakom Markus Svensson.

Minuter senare styrde Ted Brithén in 4-3, innan han också spelade fram Daniel Zaar till 5-3. Färjestad plockade ut målvakten och fick in en reducering, men i nästa försök med tom kasse satte Zaar spiken i kistan.

Färjestad hade tidigt i matchen vänt ett 0-2-underläge som Rögle snott åt sig efter bara fem minuter av den första perioden. Men det räckte inte. Förlusten var Färjestads första på hemmais efter ordinarie tid sedan den 13 oktober då Frölunda vann i Löfbergs Arena. 

Färjestad: Oskar Steen, Joakim Nygård, Teodor Lennström
Rögle: Samuel Johnsson, Leon Bristedt, Nils Höglander, Ted Brithén

EBERT FORTSATT HET

I kvällens andra match vann Örebro hemma mot Växjö med 4-2. Segerorganisatör för hemmalaget blev Nick Ebert som satte två mål. .

Nick Ebert och Anton Hedman jublar efter 4-2 :Foto: Johan Bernstršöm / BILDBYRÅN

Amerikanen gjorde först 2-2 och punkterade sedan matchen med att sätta 4-2 i tom kasse. Örebro kunde därmed bärga sin första trepoängare sedan den 5 januari. Det var Eberts sjätte och sjunde mål för säsongen, han har gjort fyra av dem på sina fem senaste matcher, och visade i kväll att det finns hopp för Örebros målskytte även utan långtidsskadade Aaron Palushaj.

Lakers förlorade för tredje matchen i rad.

Örebro: Nick Ebert 2, Rodrigo Abols, Gustav Bäckström
Växjö: Tuomas Kiiskinen, Dominik Bokk 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL