Johan Olofsson.
SHL

Malmö förlänger med forwarden: ”En viktig komponent i vårt lag”

ANNONS

I kväll möts Malmö och Djurgården. I samband med matchstart släppte Malmö nyheten att man förlänger kontraktet med Johan Olofsson. Han blir kvar i klubben i ytterligare två säsonger.

Under tisdagskvällen släppte Malmö nyheten att Johan Olofsson har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

klubbens hemsida uttrycker sportchef Patrik Sylvegård hur nöjda man är över att ha kvar Olofsson till 2021.
– Vi är jätteglada över att kunna förlänga med Johan och ser honom som en viktig komponent i vårt lag. Han kan bryta mönster ute på isen och förmågan att slå sin gubbe är på högsta nivå. Men han är inte bara stark offensivt utan besitter även spetsegenskaper när det gäller det defensiva aspekterna av spelet, säger han.

”HAR HELA TIDEN VARIT MIN MÅLSÄTTNING”

Olofsson stod förra säsongen för 13 mål vilket gjorde att han toppade lagets interna skytteliga. Den här säsongen har det blivit elva (7+4) poäng vilket gör att han är med i toppen även i år.
– Det känns jättekul att bli kvar och det har hela tiden varit min målsättning. Jag trivs väldigt bra både i laget och i staden och det var en av de stora anledningarna till att jag ville stanna. Det tillsammans med drömmen om att få vara med och vinna. Det är något vi alla i truppen strävar efter och jag tycker att vi har goda chanser att uppnå det tillsammans. Jag hoppas kunna utvecklas ytterligare, göra fler mål och bidra både framåt och bakåt för att vi ska kunna nå våra mål, säger Johan Olofsson själv om kontraktsförlängningen.

Forwardens nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna och innebär att Johan Olofsson blir kvar i Malmö över säsongen 2020-21.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL