Johan Olofsson hade anledningar att jubla.
SHL

Förlängde kontraktet – sedan frälste han Malmö: ”Trippel glädje”

ANNONS

Johan Olofsson hade anledningar att fira efter Malmös 3-1-seger mot Djurgården på tisdagskvällen. Först skrev han på ett nytt tvåårsavtal, sedan såg han till att Malmö tog tre poäng.
– Det är så här vi vill spela jämt, det har låst sig lite på slutet så det var skönt vi fick den här segern i ryggen, säger Olofsson till Hockeysverige.se

MALMÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)

Inför nedsläpp i Malmö Arena meddelade Johan Olofsson, via ett videoklipp på mediakuben, att han förlängt kontraktet med Malmö Redhawks med ytterligare två säsonger. När matchen sedan summerades hade 24-åringen gjort både mål och assist, och påbörjat återbetalningen.
– Det känns jättekul att vara kvar i klubben. Detta var ett bra sätt att fira, med tre poäng (och två egna). Trippel glädje blir det då, säger Olofsson.

Johan Olofsson stod för Malmös viktiga ledningsmål, ett friläge där han väntade ut gästernas målvakt Robin Jensen och sprätte upp pucken i krysset. Mer spektakulär var kanske ändå framspelningen från Tobias Ekberg. Han nådde Olofsson med en lobb-passning från egen zon.
– Vi har pratat lite om att backarna ska vara med när vi sticker iväg. Då kan de dra en lång och Ekberg slår en jättebra passning. Hård, hög och perfekt i handen på mig. Sedan var det bara för mig att göra resten, förklarar Olofsson.

Målet var Olofssons åttonde för säsongen och första under 2019.
– Jag gillar att dra iväg och lura lite. Det var ett tag sedan jag gjorde mål också, så det var skönt att få gör det igen.

Han spelade sedan fram Lars Bryggman till 3-1 i den tredje perioden, med en perfekt slagen flippmacka. Ett mål som Djurgården aldrig reste sig ifrån.
– Då var jag väldigt trött. Jag hade sådan syra, men han tajmar in det jättefint och trycker in den precis när den landar.

”PRIO ETT ATT STANNA”

Olofsson gör sitt andra år i Malmö-tröjan efter att ha hämtats från Leksand inför säsongen 2017-18. Med sitt frejdiga och uppoffrande spel har han blivit lite av en publikfavorit i Skåneklubben.
– Jag trivs här. Det är ett jätteskönt lag och bra folk runt omkring. Det har varit prio ett hela tiden att stanna här och jag är jätteglad att vi fick klart det, säger han.

Han var med och gick till semifinal förra säsongen, något som Malmö spelat nått två säsonger i rad. Att ha chansen att vinna titlar spelade en stor roll i att han blir klubben trogen i ytterligare två säsonger.
– Jag ser en stor potential här. Det är väldigt många seriösa spelare som vill framåt och utvecklas. Man vill vara med och vinna något, och det är också en anledning till att jag skrev på här. Vi har väldigt bra förutsättningar för att göra det.

”ORIMLIGT TIGHT”

Mot formtoppade Djurgården, som hade fyra raka segrar inför matchen, tog Malmö sin första trepoängare under 2019. Enda segern så här långt kom i lördags (4-3 efter förlängning mot Timrå).
– I dag vinner vi för att alla sliter som djur. Alla köper det vi ska göra. Vi vågar spela för att vinna. Det är så här vi vill spela jämt, det har låst sig lite på slutet så det var skönt vi fick den här segern i ryggen.

Malmö ligger på nionde plats i tabellen. De tre poängen in på kontot var av stor vikt i jakten på en slutspelsplats i den jämna SHL-tabellen.
– Ja, det är orimligt tight. Man kan förlora två, tre och vara nere på nionde eller tionde plats, för att sedan vinna tre, fyra och att vara uppe i toppen igen, avslutar Olofsson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL