Sök
Nyheter
ENGLUND: Den tongivande centern som blev en spelskicklig back

Bloggen har pratat med BIK Karlskogas Dennis Fröland som gör succé i sin debutsäsong i Hockeyallsvenskan, där 26-åringen för närvarande ligger på andra plats i backarnas mål-liga med åtta mål. Men vägen dit har inte alltid varit spikrak.

Dennis Fröland vann SM-guld som tongivande center i Brynäs juniorlag säsongen 09/10 och drömmarna om hur högt han kunde nå som hockeyspelare stoppades bara av fantasin. Men på seniornivå har det varit en brokig väg för den spelskicklige backen. Det var först efter två poängstarka säsonger i Vimmerby säsongerna 16/17 och 17/18 i den södra Hockeyettan som intresset från allsvenskan blev konkret.

SKOLADES OM EFTER ELVA MATCHER

Seniorkarriären som center blev dock kortvarig då han blev omskolad till back efter endast elva matcher i Västervik.

Vad var bakgrunden till konverteringen från center till back och hur kändes det?
– Jag hade en tung start på seniorkarriären och hade endast gjort två poäng på mina elva första matcher där dessutom båda poängen kom mot Grästorp. Efter den tunga starten skulle jag ha varit extraforward till säsongens tolfte match när vi fick två backskador. Jag ville inte annat än att spela hockey och tackade därför ja när frågan om jag ville spela back dök upp. Till en början kändes det så klart ovant, men med tiden har jag insett att mina styrkor som hockeyspelare passar bättre från backpositionen.

Dina första två år som senior representerade du Västervik, sedan följdes karriären upp av Troja/Ljungby, Varberg, Vimmerby och nu spelar du alltså i BIK Karlskoga. Vi tar det från början, berätta mer om din tid i Västervik!
— Även om det började knackigt i Västervik så hade jag två bra år där jag fick stort förtroende som back. Efter två bra säsonger fanns förhoppningar om allsvenskt kontrakt och efter den andra säsongen var jag faktiskt och visade upp mig på ett camp anordnat av Almtuna. Det blev inget kontrakt i allsvenskan och då var vi mitt inne i sommaren när många lag började fyllas på.

Hur var känslan att stå kontraktslös en bra bit in på sommaren?
— Det var så klart tufft när lag efter lag började fyllas på. Jag hade hoppats på allsvenskan och under tiden tackat nej till en del lag i Hockeyettan. Lotten föll till slut på Troja/Ljungby som var sena med sitt lagbygge på grund av att man haft en lång säsong där man blivit degraderade från Hockeyallsvenskan. När Pelle Svensson hörde av sig var det inget att tveka på.

Sejouren i Troja/Ljungby blev bara ettårig, beskriv tiden där!
— Jag var glad över att komma till en toppklubb i Hockeyettan, men säsongen utvecklades inte på ett optimalt sätt för min del. Det blev hattigt mellan alla möjliga positioner och jag fick inte ut det bästa av mitt spel och nådde väl aldrig några höjder. Det var dessutom en rejäl missräkning att säsongen tog slut i play off 3 mot laget jag hade lämnat året innan.

Ändå skulle du få förnyat förtroende?
— Ja, vi diskuterade en förlängning men jag hade bokat en månadslång resa efter säsongen och ville bara åka iväg och fundera över mina framtida val som hockeyspelare. När jag inte kunde lämna ett snabbt besked till klubben bestämde vi oss för att gå skilda vägar och blickarna riktades utanför Sveriges gränser då det knappast var aktuellt med allsvenskan.

Du siktade utomlands men det slutade i ett (för mig) udda karriärsval. Du gick från en av Hockeyettans absolut toppklubbar till att skriva på för Varberg, hur kom det sig?
— Jag hade gått och väntat på ett kontrakt från ett danskt lag men det drog ut på tiden och plötsligt fick jag veta att klubben valt en annan spelare istället. Där stod jag återigen utan kontrakt när många klubbar redan fyllt upp sina platser. Alternativen var få samtidigt som Varberg lockade med mer än man senare visade sig ha täckning för. Trots många bra spelare i laget var det en strulig säsong där resultaten gick emot.

Ryktet säger att du hade två-årskontrakt i Varberg, stämmer detta?
— Ja, det stämmer. Jag lyckades komma ur kontraktet delvis på grund av att de inte riktigt uppfyllt sin del av avtalet. Men jag tror det var ömsesidigt att bryta kontraktet då jag inte avslutade den säsongen särskilt bra.

Sedan vände det tillbaka till östra sidan av Sverige där du levererat tidigare men den här gången föll valet på Vimmerby. Hur kom det sig?
— Tidigare assisterande sportchefen i Västervik, Daniel Stolt, var numera sportchef i Vimmerby och kontakten var redan etablerad. Jag kände att Vimmerby hade något spännande på gång med många spelare som var på uppgång. Trots bra möjligheter hos tidigare klubbar var det faktiskt här som polletten började trilla ner och den individuella träningen trappades upp för att vara förberedd om nästa nivå skulle uppenbara sig. Efter en riktigt bra säsong där vi föll i play off 3 hade jag inga tankar om allsvenskt kontrakt utan kände att vi hade något riktigt bra på gång med det gänget i Vimmerby så jag var helt inställd på att stanna. Det blev således en andra säsong i Vimmerby som fick en knölig start med ett tränarbyte som satte lite käppar i hjulet precis innan seriestart. Vi åkte ut i play off 1 förra säsongen och jag kände någonstans att jag lagt en bra grund för spel i allsvenskan.

Hur togs kontakten med Karlskoga och hur gick värvningen till?
— Tack vare att BIK Karlskoga klarade sig undan kval i sista omgången förra säsongen tog sportchef Fröberg ganska tidigt kontakt med mig. Jag kände mig redo för utmaningen med spel på en nivå jag aldrig tidigare spelat. Under de två senaste säsongerna har jag investerat i mig själv genom en högre träningsdos för att vara redo när dagen skulle komma.

Ryktet som florerat är att det är självaste Joel Persson som rekommenderat dig till BIK och Fröberg. Ligger det något i det?
— Jag har också nåtts av dessa rykten och jag tror att de stämmer men vet inte bakgrunden eller mer detaljer än så.

Slutligen, hur ser dina framtidsplaner ut? Är SHL inom greppbart avstånd?
— Det är livsfarligt att bli nöjd och självklart vill man uppåt. Men först och främst ska vi försöka göra en bra säsongsavslutning och förhoppningsvis kunna blanda oss in i striden om topp två. Men på det personliga planet är jag inte i BIK för att endast fylla upp en plats utan jag vill utvecklas och ta ytterligare kliv. Jag tränar hårt och vill fortsätta utvecklas för att förhoppningsvis en dag kunna vara redo för nästa steg om den möjligheten skulle uppenbara sig.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten