Sök
Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #13

En vecka bestående av svängig SHL-hockey är överstökad. Uffe Bodin har tagit ut veckans lag och plockat fram några av de mest minnesvärda händelserna från de 13 matcher som spelades.

MÅLVAKT

Janne Juvonen, Mora
Den 24-åriga finländaren har varit ett kap för Mora sedan han kom in i november för att ersätta skadade Christian Engstrand. Den senaste veckan var inget undantag. Juvonen, som inledde säsongen i österrikiska Innsbruck, ledde masarna till segrar mot Rögle och Örebro. Han stoppade 64 av 66 skott i processen. Fem poäng på två matcher gör att Mora nu har skaffat sig lite välbehövlig luft ned till Örebro.

BACKAR

Linus Hultström, Djurgården
För ett par säsonger sedan kunde man argumentera för att Linus Hultström var en av SHL:s mest spännande backar. Efter det misslyckade äventyret i Nordamerika, som utmynnade i två utlåningar till Djurgården, har han inte nått samma höjder. Men den här säsongen känns det som den offensivglade backen höjt sig undan för undan. I lördagens match mot Brynäs kom säsongens nionde fullträff. Flest bland alla backar i ligan. Hade utöver det en assist när Djurgården tog sex av sex möjliga poäng i dubbelmötet med Brynäs.

Erik Gustafsson, Luleå
Snacka om att leva upp till hajpen. Inför säsongen lyftes Erik Gustafsson fram som ett av de bästa nyförvärven i hela SHL. Det är en stämpel han har klarat av att bära. 30-åringen loggar enorma minuter för Luleå i varje match och börjar i allt större grad producera framåt. 1+2 blev det när serieledarna plockade fyra av sex möjliga poäng i veckan.

FORWARDS

Karl Fabricius, Luleå
Vid 36 årsålder är Karl Fabricius på väg mot sin mest produktiva SHL-säsong på nästan tio år. Det är inte minst den förra veckans utdelning en bidragande orsak till. Han stod för 2+1 i segermatchen mot HV71 – och hade dessutom ett mål bortdömt i samma match – innan han blev målskytt även mot Färjestad i lördags. När Janne Sandström nu har lagt av är Karl Fabricius den nya kultfiguren i Luleå Hockey.

Oskar Steen, Färjestad
Den ettrige forwarden, som var så briljant under fjolårets JVM, börjar växa in i SHL-kostymen på allvar. I veckan stod han för två vassa insatser mot Frölunda och Luleå med 2+2 som resultat. Steens förarbete till Marcus Nilssons 1–0 mot Luleå höll enormt hög nivå. Har redan tredubblat fjolårets poängskörd.

Broc Little, Linköping
Linköping med och utan Broc Little är två vitt skilda lag. Under delar av amerikanens skadefrånvaro såg Cluben vilsen ut, men nu när han är tillbaka i fin form gör han stor skillnad. I förra veckans bägge vinster mot Örebro och Rögle stod han för de matchvinnande målen och hade totalt 2+2.

Veckans

… tapp: Det var en vecka där flermålsledningar var synnerligen sköra.
Eller vad sägs om följande:
* Örebro tappar 3–0 mot Linköping och förlorar med 4–5 efter förlängning.
* Luleå tappar 3–1 till 3–4 mot Färjestad och förlorar till slut med 4–5 efter straffar.
* Timrå tappar 3–1 till 3–3 och förlorar med 3–4 mot Malmö efter förlängning.
* Frölunda tappar 3–0 till 3–3 i bortamötet med Växjö för att sedan vinna efter förlängning.
Är det årstiden?

… debut: Jason Garrison har lite att leva upp till med tanke på sina tunga NHL-meriter. Det gjorde han i fredagens debutmatch mot Brynäs genom att bli segerskytt för Djurgården direkt. Smakstart!

… mest ångerfulla: I en tid när vi mest hör gnäll och bortförklaringar var det uppfriskande att läsa Malmökaptenen Fredrik Händemarks ärliga reaktion efter sitt matchstraff mot Timrå: ”Det är inget att snacka om. Det är ett solklart matchstraff och helt oacceptabelt. Jag är ledsen att jag satte laget i en pissig situation. Det var klumpigt gjort av mig”, sa han i sitt utlåtande till disciplinnämnden. Han fick tre matchers avstängning för sin huvudtackling på Patrik Blomberg.

… bakslag: Som om det inte vore nog att Örebro förlorade två jämna matcher mot Linköping och Mora efter förlängningar drabbades man även av ett avbräck modell större i den senare matchen. Lagets poängkung och offensiva dynamo Aaron Palushaj lämnade Behrn Arena i ambulans med en fraktur på höger fotled och det finns en risk att hans säsong är över. Mardrömsvecka för närkingarna.

… match: Seriefinalen mellan Luleå och Färjestad levde upp till hajpen. Målrikt och underhållande match med innehåll av dramatik. Och inte minst ett enastående målvaktsinhopp av Markus Svensson.

… födelsedagsbarn: Adam Reideborn firade 27-årsdagen med att bara släppa in ett mål i 2–1-segern mot Brynäs i fredags. På lördagen höll han sedan nollan mot samma motstånd.

… ”det var inte i går”: Skellefteås veteranback Fredrik Lindgren prickade in sitt första SHL-mål sedan 2015. Det hjälpte de formstarka västerbottningarna till en tung seger mot HV71 i Jönköping.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten