Dennis Fröland.
Tingsryds AIF

Bik Karlskoga befäster sin position i toppen

ANNONS

Formen är fortsatt god för Bik Karlskoga. Efter en sen kvittering i bortamötet med Tingsryd kunde man ta hem en övertidsseger med 2–1 i Nelson Garden Arena. Lagets fjärde seger på de fem senaste matcherna.

Bik Karlskoga har verkligen studsat tillbaka efter fjolårets fiaskosäsong, då man kom en hårsmån från att tvingas kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan. Nu huserar klubben där man brukar – i toppskiktet av tabellen.

Den positionen blev ännu mer stabiliserade under söndagen. I bortamötet med Tingsryd avgick Bik Karlskoga med en 2–1-seger efter förlängning. Detta sedan backen Dennis Fröland skjutit segermålet 47 sekunder in i extraspelet. Hans åttonde mål för säsongen, näst bäst bland backarna i Hockeyallsvenskan efter Jacob Andersson i Björklöven.

DELAD TREA I TABELLEN

Max Novak hade gett Tingsryd en tidig ledning i matchen. Det var en ledning som höll sig en bra bit in i tredje perioden. Med knappa fem minuter kvar att spela lyckades dock Oliver Eklind spräcka duktige Andreas Ljunggrens nolla.

Ljungren stoppade 33 skott och Henrik Lundberg i Karlskogas kasse mota 20 av de 21 skott han ställdes inför.

Bik Karlskoga delar tredjeplatsen i tabellen med Västerås. Tingsryd är tolva, en ynka poäng före Almtuna under kvalstrecket.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL