Sök
Frölunda har verkligen hittat ett vinnande recept i CHL.
SHL

Frölunda fortsätter nå nya europeiska framgångar: ”Precis lika viktigt som SHL”

Frölunda har lyckats ta sig till en ny CHL-final. Den fjärde på fem år, inget annat svenskt lag är i närheten av deras europeiska framgångar. Till hockeysverige.se berättar klubben om dess succé.
– Vi prioriterar turneringen, det är precis lika viktigt som en SHL-match, säger sportchef Fredrik Sjöström.
– Hela föreningen gillar turneringen och tar den väldigt seriöst, säger klubbdirektör Christian Lechtaler.

Frölunda fortsätter att imponera i CHL. Efter tisdagens semifinalseger mot tjeckiska Plzen är Göteborgsklubben klar för sin fjärde final på fem år. Hockeysverige.se kontaktade klubbens sportchef Fredrik Sjöström och klubbdirektör Christian Lechtaler för att ta reda på varför just Frölunda lyckas så bra i CHL.

Christian Lechtaler säger att klubben prioriterar CHL och sätter upp det som ett mål att klubben ska gå långt och lyckas.
– Jag tror att hela föreningen gillar turneringen och tar den väldigt seriöst. Sedan har vi förberett oss från början inför turneringen då den är viktig för oss, säger han och fortsätter:
– Är det viktigt så tar man det på allvar och tar man det på allvar så har man större möjlighet att prestera och presterar man bra så får man med sig resultat.

”PRECIS LIKA VIKTIGT SOM EN SHL-MATCH

De båda menar att turneringen är något som Frölunda tydligt värdesätter. Enligt Fredrik Sjöström så skiner turneringens vikt genom hela klubben.
– Vi går in med tydliga ambitioner från hela klubbens sida att vi satsar på CHL och att vi ska göra allt för att gå så långt vi kan. Vi brinner för turneringen och för att gå långt, säger Sjöström och fortsätter:
– Det är en grymt svår och tuff turnering, att möta lag från andra länder med olika spelsystem och som spelar en helt annan hockey. Det är verkligen ingen lätt turnering. Vi gör allt i vår makt för att gå långt även fast det är tufft.

Hur kommer det sig att det har gått så bra för just Frölunda när flera andra svenska lag har svårt att gå långt i CHL?
– Jag vet faktiskt inte, bra fråga. Det stora är att klubben ser det som en viktig turnering. Vi åker alltid med det bästa laget, vi tänker inte vila någon spelare för en kommande SHL-match utan vi åker alltid med bästa laget. Vi prioriterar turneringen, det är precis lika viktigt som en SHL-match. Klubbens och spelarnas mindset är att det är otroligt viktiga matcher. Sen om det är allt det vet jag inte, säger Sjöström.

Tycker du att det hämmar ert SHL-spel?
– Nej, vi tycker inte att det hämmar. Vi känner att om vi får spela en slutspelsmatch mitt i säsongen så eldas spelarna igång och de får känna på att ha kniven mot strupen. Speciellt för unga spelare som kanske inte har varit i liknande situationer tidigare och spelat lika många tuffa matcher. De lär ju sig något och får erfarenhet som de kan med sig till SHL. Vi ser det enbart som något positivt.


Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler och sportchef Fredrik Sjöström. Foto: Bildbyrån

”INVESTERAR MYCKET PENGAR I CHL”

Christian Lechtaler har ett mer ekonomiskt ansvar än Sjöström som främst sköter det sportsliga. Enligt Lechtaler så väljer Frölunda aktivt att satsa mycket på just CHL-spelet.
– Vi investerar ganska mycket i CHL. Vi tror på turneringen och det kostar ju några kronor men det gör det ju oavsett vad man gör. Vi investerar en del, det blir ju fler och längre resor. Man kanske behöver någon spelare extra för att det blir fler tävlingsmatcher. Det är klart att det påverkar hela resursåtgången.
– Samtidigt får man ju lite pengar tillbaka. I och med att vi avancerat till ett finalspel så kommer vi inte gå back någonting utan får ihop CHL-äventyret. Det kanske blir några kronor över till slut också, beroende på hur det slutar.

Lönar det sig att spela i CHL då?
– Det beror lite på hur man budgeterar. För våran del är det en viktig del av vår verksamhet. Turneringen gör oss bättre och vi har budgeterat för kostnaderna i den. Sedan är det jättebra att man kan få pengar tillbaka när det går bra, säger Christian Lechtaler.

”DET ÄR SOM SUPERBOWL”

Nu är det alltså ny final som väntar för Frölunda i Göteborg. Hittills har det blivit två segrar och en finalförlust. Både sportchefen och klubbdirektören är nöjda med finalplatsen men säger att det finns mer att hämta.
– Det känns jättekul såklart. Det är ett mål för oss. Samtidigt så är det ju en match kvar och den vill vi ju vinna, säger Sjöström.
– En fantastisk prestation för hela organisationen men vi är inte i mål än. Vi är inte nöjda med att bara gå till final, säger Lechtaler.

Under onsdagskvällen spelas den avgörande semifinalen mellan Salzburg och München. Det är helt vidöppet om vilket lag som Frölunda ställs mot i finalen då första mötet slutade 0-0. Enligt Fredrik Sjöström spelar det ingen roll vilket lag Frölunda får möta. De ska ge allt för att vinna ändå.
– Det är ju lite speciellt för det är ju bara en match. Det är som Superbowl, säger Sjöström och skrattar innan han fortsätter:
– Laget som är bäst för dagen vinner och det är ju lite extra spännande också. Det kommer bli otroligt tufft och det blir spännande att se vilka vi får möta av Salzburg eller München. Vi går all in för att vinna det här. Vi vet att vi kommer att få möta ett riktigt bra lag i finalen.

Finalen spelas den 5 februari i Scandinavium. Värd blir det laget som samlat på sig flest poäng fram till finalen. Det kommer alltså att bli Frölunda då inget av de andra två lagen har möjlighet att komma ikapp Göteborgslaget poäng med endast en match kvar.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten