Mathias Porseland
Tjeckiska ligan

Tidigare SHL-backen byter klubb – klar för tjeckiska tabelljumbon

ANNONS

Han skrev på för tjeckiska Litvinov så sent som i november. Nu lämnar Mathias Porseland klubben och kommer i stället att slutföra säsongen i ligakonkurrenten Dynamo Pardubice, meddelar klubben på sin hemsida.

Efter att ha gått klubblös under hela sommaren och en bra bit in på hösten skrev Mathias Porseland på ett ettårskontrakt med Litvinov i den tjeckiska ligan. Men efter bara 15 matcher i klubben står det nu klart att det inte blir någon fortsättning.

BYTER LAG MED ANNAN BACK

I stället kommer den 32-årige backen att avsluta säsongen i ligakonkurrenten Dynamo Pardubice. Detta efter att Pardubice och Litvinov kommit överens om att byta spelare med varandra, då Porseland går till Pardubice medans Marek Troncinsky går i motsatt riktning, meddelar Pardubice på sin hemsida.

Porselands med Pardubice sträcker sig säsongen ut.

Dynamo Pardubice har haft en jobbig säsong och parkerar på en jumboplats i den tjeckiska ligan. I laget finns sedan årsskiftet även den tidigare Brynäs- och Djurgårdsbacken Oscar Eklund.

Porseland har tidigare spelat SHL-hockey med Brynäs, Frölunda och Rögle.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL