Sök
Nicolai Meyer har öst in poäng för Södertälje under säsongen.
Södertälje SK

Gjort över en poäng per match – nu drömmer poängsprutan om SHL: ”Vill spela på högsta nivån”

Med sina 42 poäng på 36 spelade matcher toppar Nicolai Meyer den Hockeyallsvenska poängligan. Efter en fyra års lång omväg i Danmark har det äntligen börjat lossna för den 25-årige forwarden – som nu ställt in siktet på toppen.
– Det är klart att man som hockeyspelare vill spela på högsta nivån, säger Meyer till hockeysverige.se.

De som följt Hockeyallsvenskan under säsongen har inte kunnat undgå Södertäljeforwarden Nicolai Meyers framfart på isen. Den 25-årige dansken har producerat 42 poäng (19+23) under säsongen, en notering som gör att han toppar den allsvenska poängligan efter 36 spelade omgångar.
– Jag tycker att det varit en bra säsong än så länge. Här på slutet har det gått bättre för oss då vi lyckats komma in i ett lite bättre stim och blivit lite jämnare. Tidigare under säsongen har vi varit bra, sedan riktigt dåliga, sen bra igen. Nu har vi spelat bra över en lite längre tid, säger Meyer till hockeysverige.se.

Tid och mognad är två av förklaringarna till Meyers framgångar den här säsongen.
– Det offensiva spelet har jag på något sätt alltid haft. Det har varit de övriga bitarna i spelet jag behövt utveckla. De senaste åren känner jag att jag har börjat ta steg i alla de andra bitarna. Nu känner jag mig trygg i allt jag gör ute på isen. Jag har fått mycket hjälp av olika tränare, och Uffe (Lundberg) som jag har nu i Södertälje har hjälpt mig att ta nästa steg.

TRÄNAR MED NHL-STJÄRNAN

Meyer är inne på sin tredje säsong i Hockeyallsvenskan sedan han lämnade Aalborg och danska ligan 2016. I somras valde 25-åringen att lämna Troja/Ljungby, som efter en tung vårsäsong trillade ur Hockeyallsvenskan.
Ny klubbadress blev i stället Södertälje – ett lämpligt steg enligt honom själv.
– Det kändes lite grann som om jag skulle ta nästa steg uppåt behövde jag få samma roll som jag hade i Troja men kanske i en lite större förening. Och det är med all respekt för Troja, men Södertälje är en större klubb.

Och nästa steg, ja, det får man lov att säga att forwarden från Fredrikshavn har tagit den här säsongen. Meyer gjorde förvisso en bra säsong med Troja/Ljungby förra säsongen, men det var inte riktigt samma nivå som 25-åringen hållit den här säsongen. Grunden till framgångarna lade Meyer redan i somras.
– Jag har tränat hemma i Danmark de senaste tre åren med ett par andra spelare, bland annat Nikolaj Ehlers (Winnipeg Jets) samt ett par andra spelare som också spelar utomlands. Kroppen har svarat riktigt bra på träningen och framgångarna i år bottnar så klart lite i det. Jag orkar mer ute på isen och jag vet att formen är där.


Nicolai Meyer visade prov på sina offensiva kvalitéer redan förra säsongen. FOTO: Daniel Nestor/Bildbyrån

”SVÅRARE ÄN VAD FOLK TROR”

Faktum är dock att den här säsongen inte är första gången som Meyer sprutat in poäng på svensk mark. Forwarden spenderade två säsonger i Malmös J20-lag, där han under sin sista säsong i Skåneklubben noterades för hela 51 poäng (21+30) på 46 matcher. Trots framgångarna i juniorlaget fick Meyer aldrig någon riktig chans i a-laget, som då spelade i Hockeyallsvenskan. Totalt stannade det på två framträdanden i Malmös a-lag.
– Att ta steget upp till Malmös a-lag hade nog varit det bästa för mig då. Samtidigt var det riktigt svårt att ta en plats i a-laget. När jag var där så satsade de stenhårt på att ta sig tillbaka till SHL och det var under tiden som de hade Linus Klasen och alla de där killarna, säger Meyer och fortsätter:
– De hade inte mig i planerna för a-laget året efter den där säsongen, så då tog jag beslutet tillsammans med min agent att det bästa för mig var att komma hem och spela a-lagshockey i Danmark. Jag behövde mogna lite och få känna på seniorhockeyn.

Tiden hemma i Danmark var en viktig läropeng för Meyer.
– Jag ville hela tiden tillbaka till Sverige under tiden jag var i Danmark. Men det är svårt att komma ut ur den danska ligan också, svårare än vad folk tror. Att det tog fyra år var kanske lite längre tid än vad jag trodde att det skulle ta, men samtidigt lärde jag mig mycket. Det hela har varit en resa. Tiden hemma i Danmark gjorde att jag började känna jag mig tryggare i alla delar av spelet, menar han.


Nicolai Meyer har fått fira många mål den här säsongen. FOTO: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

SIKTAR PÅ SHL

Efter 36 matcher parkerar Södertälje på en sjätteplats i den Hockeyallsvenska tabellen. Lagets form är god, och med fem segrar på de sex senaste matcherna börjar laget mer och mer se ut som ett givet slutspelslag framåt vårkanten.
– Det är en riktigt jämn serie i år igen. Jag känner att laget bara blir bättre och bättre och om vi hålla uppe det spel som vi haft den senaste tiden så tror jag att vi har någonting kul på gång. Samtidigt, åker man på någon onödig förlust så är man utanför slutspelet ganska snabbt. Det är också det som lite roligt med hockey, att man måste vara ”där” varje dag. Annars är det någon annan som är där och tar din plats, säger Meyer.

Meyer har kontrakt med Södertälje även nästa säsong, men 25-åringens framfart i Hockeyallsvenskan har så klart inte gått SHL-klubbarna obemärkt förbi. Den danske forwarden gör heller ingen hemlighet av att det är i SHL han vill spela i framöver.
– Det är klart att man som hockeyspelare vill spela på högsta nivån. Skulle det komma någonting så får man ta sig en funderare då, men allt sånt där går genom min agent. Jag kan inte fundera så mycket på det. Jag har ett jobb att göra här i Södertälje och har respekt för alla runt klubben. Just nu är det full fokus på Södertälje och min agent har koll på allt det andra.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten